Н У Х Т

Як здійснити свою мрію – відповіді на Дні відкритих дверей НУХТ

27 листопада 2021

Як здійснити свою мрію – відповіді на Дні відкритих дверей НУХТ

27 листопада відбувся черговий День відкритих дверей нашого університету. Суворі карантинні обмеження все ще не дозволяють зустрітися з майбутніми вступниками в офлайні, тож на допомогу знову прийшли дистанційні технології. Це дало змогу, хоч поки що і віртуально, побувати сьогодні в НУХТ школярам і старшокурсникам фахових коледжів із усієї України. На прямому зв’язку були Київ, Полтава, Вінниця, Кам’янець-Подільський, Свалява, Сміла, Чернігів та інші населенні пункти.

Докладно про наш заклад вищої освіти учасники заходу дізналися з відеофільму, який розпочав івент, – про історію, навчальні підрозділи й освітні програми, наукову діяльність і академічну мобільність, студентський кампус, дозвілля, спорт.

Про умови вступу до закладів вищої освіти й до нашого вишу та особливості вступної компанії йшлося у виступі заступника відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадима Серпученка. Він акцентував увагу присутніх на тому, що умови вступу до закладів вищої освіти України на 2022 рік були оприлюднені на сайті МОН у жовтні, але ще не пройшли юстування, тому в них можливі зміни. Фахівець роз’яснив учасникам Дня відкритих дверей терміни, що містяться в умовах вступу і стосуються вступної кампанії, навів перелік необхідних для вступу документів, розповів, як обчислюється конкурсний бал, пояснив, чим конкурсний бал відрізняється від прохідного, назвав терміни здавання ЗНО і терміни вступної кампанії. Ґрунтовний виступ заступника відповідального секретаря приймальної комісії університету містив  інформацію для вступників на базі повної загальної середньої освіти (після школи, ліцею чи гімназії), для вступників на базі освітнього ступеня «молодший спеціаліст» (після фахового коледжу) і для вступників на освітній рівень «магістр» (після закінчення бакалаврату).

Про підготовку до здавання ЗНО та вступу до закладу вищої освіти на підготовчих курсах університету розповіла завідувачка Підготовчого відділення НУХТ Валентина Кудіна. Вона наголосила, що наразі ще триває набір на шестимісячні курси, навчання на яких почнеться з 1 грудня.

Багатьох наших вступників цікавить питання, чи є в НУХТ військова кафедра, і чи можна нашим здобувачам отримати й військову освіту, як другу вищу. Тож, на запрошення фахівців Приймальної комісії університету на онлайн-День відкритих дверей завітав викладач кафедри військової підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, полковник Микола Клонцак. Він докладно розповів, за якими військовими спеціальностями можуть здобути другу вищу військову освіти студенти нашого університету і як це втілити.

Далі усі охочі могли приєднатися до спілкування з деканами факультетів, директорами навчально-наукових інститутів, завідувачами і викладачами випускових кафедр, здобувачами освіти під час відеоконференцій навчальних підрозділів НУХТ.

Цікаві й насичені презентації та відеофільми захопливо представили кожний факультет й інститут – Навчально-науковий інститут харчових технологій, Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого, Навчально-науковий інститут економки і управління, факультет автоматизації і комп’ютерних систем, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

А найцікавіший й найактивніший формат своєї зустрічі з майбутніми вступниками обрав факультет біотехнології та екологічного контролю, запросивши своїх сьогоднішніх гостей на екскурсію у прямому ефірі. Деканка факультету Наталія Грегірчак разом зі здобувачами освіти провели майбутніх вступників усіма лабораторіями факультету, детально коментуючи, як відбувається освітній процес, розповідаючи, чого навчають на випускових кафедрах факультету, ким працюватимуть випускники. Здобувачі ділилися власним досвідом вибору закладу вищої освіти, відверто розповідали про свої враження від навчання й спілкування з викладачами, про особливу теплу й щиру атмосферу колективу, взаємну підтримку й допомогу, зустрічі з роботодавцями й цікаві позанавчальні івенти. Такий інтерактив надзвичайно сподобався нашим гостям.

Сподіваємося, сьогоднішні учасники онлайн-Дня відкритих дверей НУХТ отримали відповіді на свої запитання щодо вступу, й відповіли для себе на головне питання – яку ж спеціальність обрати з широкого розмаїття освітніх пропозиції нашого університету. Хто ж не зміг приєднатися до нинішнього заходу, зможе переглянути його у записі, який найближчим часом буде розміщений в архіві Днів відкритих дверей НУХТ, або приєднатися до наших наступних профорієнтаційних заходів. Слідкуйте за нашими анонсами на сайтах університету, факультетів та інститутів НУХТ і на сторінках у соціальних мережах. 

Опублікований: 27-11-2021
Читайте також:
Орієнтування в місті: відбулося відкрите практичне заняття на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

21 листопада 2022 року старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Андрій Пазяк провів зі здобувачами вищої освіти групи ГС-1-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відкрите практичне заняття «Giving directions outside» з дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням». Занятт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орієнтування в місті: відбулося відкрите практичне заняття на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 23 листопада 2022

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмета «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії! 14 листопада 2018

Нормативну й практичну допомогу надають наші фахівці виробничникам

Впродовж перших двох тижнів липня у Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ» підвищили свою кваліфікацію спеціалісти кадрових служб, менеджери і маркетологи виноробних підприємств України. Зокрема, працівники кадрових служб вивчили правове регулювання діяльності підприємств різних форм власності; основи конституційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нормативну й практичну допомогу надають наші фахівці виробничникам 24 липня 2018

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо

Журналісти Громадського радіо поговорили з хімікинею-технологинею Юлією Гагаріною, випускницею нашої кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Під час зустрічі йшлося про культуру споживання косметики у пострадянському просторі та на заході, хімію в побуті і тестування на тваринах, про те, як працює вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо 07 квітня 2020