Н У Х Т

Як здійснити свою мрію – відповіді на Дні відкритих дверей НУХТ

27 november 2021

Як здійснити свою мрію – відповіді на Дні відкритих дверей НУХТ

27 листопада відбувся черговий День відкритих дверей нашого університету. Суворі карантинні обмеження все ще не дозволяють зустрітися з майбутніми вступниками в офлайні, тож на допомогу знову прийшли дистанційні технології. Це дало змогу, хоч поки що і віртуально, побувати сьогодні в НУХТ школярам і старшокурсникам фахових коледжів із усієї України. На прямому зв’язку були Київ, Полтава, Вінниця, Кам’янець-Подільський, Свалява, Сміла, Чернігів та інші населенні пункти.

Докладно про наш заклад вищої освіти учасники заходу дізналися з відеофільму, який розпочав івент, – про історію, навчальні підрозділи й освітні програми, наукову діяльність і академічну мобільність, студентський кампус, дозвілля, спорт.

Про умови вступу до закладів вищої освіти й до нашого вишу та особливості вступної компанії йшлося у виступі заступника відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадима Серпученка. Він акцентував увагу присутніх на тому, що умови вступу до закладів вищої освіти України на 2022 рік були оприлюднені на сайті МОН у жовтні, але ще не пройшли юстування, тому в них можливі зміни. Фахівець роз’яснив учасникам Дня відкритих дверей терміни, що містяться в умовах вступу і стосуються вступної кампанії, навів перелік необхідних для вступу документів, розповів, як обчислюється конкурсний бал, пояснив, чим конкурсний бал відрізняється від прохідного, назвав терміни здавання ЗНО і терміни вступної кампанії. Ґрунтовний виступ заступника відповідального секретаря приймальної комісії університету містив  інформацію для вступників на базі повної загальної середньої освіти (після школи, ліцею чи гімназії), для вступників на базі освітнього ступеня «молодший спеціаліст» (після фахового коледжу) і для вступників на освітній рівень «магістр» (після закінчення бакалаврату).

Про підготовку до здавання ЗНО та вступу до закладу вищої освіти на підготовчих курсах університету розповіла завідувачка Підготовчого відділення НУХТ Валентина Кудіна. Вона наголосила, що наразі ще триває набір на шестимісячні курси, навчання на яких почнеться з 1 грудня.

Багатьох наших вступників цікавить питання, чи є в НУХТ військова кафедра, і чи можна нашим здобувачам отримати й військову освіту, як другу вищу. Тож, на запрошення фахівців Приймальної комісії університету на онлайн-День відкритих дверей завітав викладач кафедри військової підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, полковник Микола Клонцак. Він докладно розповів, за якими військовими спеціальностями можуть здобути другу вищу військову освіти студенти нашого університету і як це втілити.

Далі усі охочі могли приєднатися до спілкування з деканами факультетів, директорами навчально-наукових інститутів, завідувачами і викладачами випускових кафедр, здобувачами освіти під час відеоконференцій навчальних підрозділів НУХТ.

Цікаві й насичені презентації та відеофільми захопливо представили кожний факультет й інститут – Навчально-науковий інститут харчових технологій, Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого, Навчально-науковий інститут економки і управління, факультет автоматизації і комп’ютерних систем, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

А найцікавіший й найактивніший формат своєї зустрічі з майбутніми вступниками обрав факультет біотехнології та екологічного контролю, запросивши своїх сьогоднішніх гостей на екскурсію у прямому ефірі. Деканка факультету Наталія Грегірчак разом зі здобувачами освіти провели майбутніх вступників усіма лабораторіями факультету, детально коментуючи, як відбувається освітній процес, розповідаючи, чого навчають на випускових кафедрах факультету, ким працюватимуть випускники. Здобувачі ділилися власним досвідом вибору закладу вищої освіти, відверто розповідали про свої враження від навчання й спілкування з викладачами, про особливу теплу й щиру атмосферу колективу, взаємну підтримку й допомогу, зустрічі з роботодавцями й цікаві позанавчальні івенти. Такий інтерактив надзвичайно сподобався нашим гостям.

Сподіваємося, сьогоднішні учасники онлайн-Дня відкритих дверей НУХТ отримали відповіді на свої запитання щодо вступу, й відповіли для себе на головне питання – яку ж спеціальність обрати з широкого розмаїття освітніх пропозиції нашого університету. Хто ж не зміг приєднатися до нинішнього заходу, зможе переглянути його у записі, який найближчим часом буде розміщений в архіві Днів відкритих дверей НУХТ, або приєднатися до наших наступних профорієнтаційних заходів. Слідкуйте за нашими анонсами на сайтах університету, факультетів та інститутів НУХТ і на сторінках у соціальних мережах. 

Published on: 27-11-2021
Read also:
Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися

Викладачі кафедри екології та екоменеджменту, професор Ігор Якименко, доцентки Оксана Салавор, Оксана Ничик і Наталія Бублієнко взяли участь у онлайн-тренінгу з основ виробництва біометану в Україні. Він був зорганізований одним із флагманів відновлюваної енергетики нашої країни – Біоенергетичною асоціацією України UABIO. Лекторами виступили знані ...

READ YOURSELF

Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися 06 march 2024

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL. COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вив...

READ YOURSELF

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США 16 january 2024

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Оленою Блощинською, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» дисертаційну роботу «Удосконалення технології безглютенових фонданів». Науковий ке...

READ YOURSELF

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи 21 may 2019

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії

Усім фахівцям відомо, що запорукою успішної кар'єри інженера-технолога є глибокі знання із хімічних дисциплін. Професорсько-викладацький склад кафедри харчової хімії увесь час наполегливо співпрацює з усіма випусковими кафедрами нашого університету над вдосконаленням навчальних курсів для більш сучасної підготовки здобувачів. Одним із найважливіших...

READ YOURSELF

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії 02 october 2019