Н У Х Т

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

19 травня 2023

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Випускники освітньо-професійних програм «Холодильні техніка та технології» і «Теплоенергетика та енергоефективні технології» кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, а нині – фахівці компанії BMSERVICE Олександр Давиденко, Дмитро Дадаков, Руслан Кузьменко, Олег Приступа, Павло Субботенко, Олег Кононученко, Олександр Дончук, Сергій Фесюн, Євген Якименко, Дмитро,Тарароєв, Олександр Голуб та доцент кафедри Олександр Рябчук спільно з іншими працівниками BMSERVICE зробили крок до збереження озонового шару та зменшення впливу фреонових систем на глобальне потепління – реалізували проєкт централізованого холодопостачання для продуктового гіпермаркету на СО2.

Такий проєкт у такому виконанні реалізований вперше в Україні. Він – унікальний з технічної точки зору: транскитичний цикл, з тиском у газоохолоднику 120 бар; енергозберігаюче обладнання; ежектори; затоплені випарники, рекуперація тепла для ГВП; підвищення потенціалу вторинної енергії в тепловому насосі власного розроблення для системи опалення гіпермаркету та багато інших новинок.

Це вдалося завдяки отриманим в університеті теоретичним знанням і практичному досвіду, набутому при навчанні з іноземними партнерами в Німеччині, Італії, Польщі, Болгарії, Румунії протягом 2015-2023 років.

Якщо бажаєте реалізовувати подібні проєкти, приходьте здобувати освіту на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ, а після навчання – працювати в компанію BMSERVICE!

Опублікований: 19-05-2023
Читайте також:
Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків

У м. Ірпінь відбулася науково-технічна конференція «Практичні аспекти цукробурякового виробництва. Сезон 2020/21рр.», у межах якої цукровики України обмінювалися досвідом і налагоджували нові партнерські зав’язки. До роботи конференції долучилися понад 100 фахівців, науковців, які працюють у цукровій галузі, керівників і технічних керівників, голо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків 20 травня 2021

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science

Немає межі досконалості. Такого принципу притримуються наші магістранти. Після отримання звання бакалавра, здавалось би, виникати питань щодо пошуку необхідної літератури не повинно. Але навіть в такій, на перший погляд, доволі легкій сфері є свої секрети та можливості, про які звичайний користувач може і не здогадуватися. Можливо знання, де саме з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science 27 вересня 2021

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

28 січня 2025 р. професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, присвяченій актуальним питанням дуальної освіти. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – від ідеї до диплома 30 січня 2025