Н У Х Т

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

19 травня 2023

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Випускники освітньо-професійних програм «Холодильні техніка та технології» і «Теплоенергетика та енергоефективні технології» кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, а нині – фахівці компанії BMSERVICE Олександр Давиденко, Дмитро Дадаков, Руслан Кузьменко, Олег Приступа, Павло Субботенко, Олег Кононученко, Олександр Дончук, Сергій Фесюн, Євген Якименко, Дмитро,Тарароєв, Олександр Голуб та доцент кафедри Олександр Рябчук спільно з іншими працівниками BMSERVICE зробили крок до збереження озонового шару та зменшення впливу фреонових систем на глобальне потепління – реалізували проєкт централізованого холодопостачання для продуктового гіпермаркету на СО2.

Такий проєкт у такому виконанні реалізований вперше в Україні. Він – унікальний з технічної точки зору: транскитичний цикл, з тиском у газоохолоднику 120 бар; енергозберігаюче обладнання; ежектори; затоплені випарники, рекуперація тепла для ГВП; підвищення потенціалу вторинної енергії в тепловому насосі власного розроблення для системи опалення гіпермаркету та багато інших новинок.

Це вдалося завдяки отриманим в університеті теоретичним знанням і практичному досвіду, набутому при навчанні з іноземними партнерами в Німеччині, Італії, Польщі, Болгарії, Румунії протягом 2015-2023 років.

Якщо бажаєте реалізовувати подібні проєкти, приходьте здобувати освіту на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ, а після навчання – працювати в компанію BMSERVICE!

Опублікований: 19-05-2023
Читайте також:
Наш студент – бронзовий призер Чемпіонату світу і володар Кубку Києва з пауерліфтингу

Наприкінці 2018 року Україна вперше в історії отримала право на проведення Чемпіонату світу з пауерліфтингу, push pull та окремих видів вправ під егідою федерації GPA-IPO (WORLD CHAMPIONSHIP GPA-IPO 2018), учасниками якого стали 550 спортсменів із 25 країн. Кожний із них ніс із собою неймовірний позитив і надзвичайні емоції у міксі з цілковитою гот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш студент – бронзовий призер Чемпіонату світу і володар Кубку Києва з пауерліфтингу 08 січня 2019

Практичні рекомендації щодо просування українського крафту у гостьовій лекції на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

13 грудня 2022 р. на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулася міжуніверситетська гостьова онлайн-лекція «Просування українського крафту: практичні рекомендації в нових реаліях». Співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва поділилася досвідом роботи з українськими і міжнародними брендами, навела ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні рекомендації щодо просування українського крафту у гостьовій лекції на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 15 грудня 2022

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів», навчальний рік розпочався з гостьової лекції з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів», яку прочитав виконавчий директор Федерації органічного руху України Андрій Коняшин. На лекці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів 14 жовтня 2022

Систематична робота із зовнішніми стейхолдерами – запорука практичних навичок

У Навчально-науковому інституті харчових технологій продовжується цикл лекцій, присвячених питанням менеджменту якості і безпечності харчових продуктів. 14 квітня відбувся захід, організований кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з представниками мережі супермаркетів «Сільпо» – гостьова лекція «Аудит продукції в «Сіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Систематична робота із зовнішніми стейхолдерами – запорука практичних навичок 16 квітня 2025