Н У Х Т

Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи

02 грудня 2021

Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи

Першокурсники-біотехнологи виявили бажання навчитися виступати публічно. На прохання викладачів кафедри біотехнології і мікробіології відразу відгукнулася доцентка кафедри гуманітарних дисциплін нашого університету Людмила Приблуда, яка провела цікавий і корисний практичний тренінг.

Здобувачі освіти дізналися про те, як подолати страх публічного виступу, оскільки він може стати на заваді професійному розвитку, адже більшість роботодавців вміння спілкуватись і виступати перед аудиторією вважають головним критерієм успішного кандидата.

Доцентка наголосила на тому, що публічне мовлення є інструментом прямого впливу. Під час публічного виступу оратор лише керує процесом, тому слід спостерігати за зміною настрою аудиторії та бути готовим використовувати гачки, що привертають увагу слухачів до промови.

Були розглянуті структура публічного виступу, мовні засоби, що роблять його ефективним та дієвим, техніка мовлення.

Першокурсникам надзвичайно сподобався тренінг. Усі вони одностайні в тому, що він був вкрай корисним для кожного. Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології сподіваються, що отримані на ньому знання допоможуть здобувачам у навчанні та майбутній професійній діяльності, і кожний із них побудує омріяну кар’єру.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку колезі, доцентці Людмилі Приблуді за такий цікавий і корисний тренінг та сподівається, що проведення таких лекцій для студентів-біотехнологів стане доброю традицією.

Опублікований: 02-12-2021
Читайте також:
Крафтові технології вивчають наші здобувачі в умовах кращих ресторанних підприємств із власними міні-броварнями

У рамках вивчення дисципліни «Харчові міні-технології в закладах готельно-ресторанного господарства» відбулися виїзні лабораторні заняття для здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук разом зі студентами відвідали бар-пивоварню «Lisopylka» та кра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології вивчають наші здобувачі в умовах кращих ресторанних підприємств із власними міні-броварнями 28 жовтня 2021

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, не зважаючи на військовий стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, оприлюднювали їх результати у наукових журналах, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної хімічної науки. 6 квітня 2023 року у рамках 89-ї Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії 06 квітня 2023

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання

Навчальний рік підходить до кінця та ще й в такому незвичному форматі. Протягом вимушеного карантину і викладачі, і студенти навчилися вчити і вчитися з допомогою нових технологій, нових засобів комунікації. І чому б не скористатися послугами системи комунікаційних технологій Zoom, яка дає можливість організовувати відеоконференції, онлайн-зустріч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування кіносеанси перетворюють на навчання 03 червня 2020

Магістрант кафедри біотехнології і мікробіології – лауреат Премії київського міського голови

Магістрант першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Андрій Вороненко став лауреатом Премії київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Так високо був оцінений науковий доробок нашого студента.  Премія заснована минулого року і присуджується за наукові досягнення, твор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрант кафедри біотехнології і мікробіології – лауреат Премії київського міського голови 03 липня 2017