Н У Х Т

Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи

02 грудня 2021

Як виголосити промову й подолати страх публічного виступу дізналися першокурсники-біотехнологи

Першокурсники-біотехнологи виявили бажання навчитися виступати публічно. На прохання викладачів кафедри біотехнології і мікробіології відразу відгукнулася доцентка кафедри гуманітарних дисциплін нашого університету Людмила Приблуда, яка провела цікавий і корисний практичний тренінг.

Здобувачі освіти дізналися про те, як подолати страх публічного виступу, оскільки він може стати на заваді професійному розвитку, адже більшість роботодавців вміння спілкуватись і виступати перед аудиторією вважають головним критерієм успішного кандидата.

Доцентка наголосила на тому, що публічне мовлення є інструментом прямого впливу. Під час публічного виступу оратор лише керує процесом, тому слід спостерігати за зміною настрою аудиторії та бути готовим використовувати гачки, що привертають увагу слухачів до промови.

Були розглянуті структура публічного виступу, мовні засоби, що роблять його ефективним та дієвим, техніка мовлення.

Першокурсникам надзвичайно сподобався тренінг. Усі вони одностайні в тому, що він був вкрай корисним для кожного. Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології сподіваються, що отримані на ньому знання допоможуть здобувачам у навчанні та майбутній професійній діяльності, і кожний із них побудує омріяну кар’єру.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку колезі, доцентці Людмилі Приблуді за такий цікавий і корисний тренінг та сподівається, що проведення таких лекцій для студентів-біотехнологів стане доброю традицією.

Опублікований: 02-12-2021
Читайте також:
Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету

31 серпня у актовій залу університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася Конференція трудового колективу університету. Конференцію зібрали замість традиційних зборів трудового колективу, що завжди відбувалися  в останні дні серпня, через карантинні обмеження, що не дозволяють зібрання, де не можна забезпечити площу 5 кв. м на одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартуємо: новий навчальний рік розпочався з Конференції трудового колективу університету 31 серпня 2020

Нагородження переможців Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

9 травня 2025 року в університеті у змішаному форматі відбулося нагородження переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Захід відбувся за участі представників адміністрації НУХТ, співорганізатора олімпіади – компанії МХП, кафедри експертизи харчових продуктів, викладачів, член...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагородження переможців Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 12 травня 2025

Міжнародний досвід як натхнення: надихаюча зустріч у клубі EcoEurope

На черговій зустрічі англомовного клубу EcoEurope, що реалізується в університеті в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, учасники мали унікальну нагоду поспілкуватися з доценткою Інституту інженерії навколишнього середовища та біотехнології Університету Ополе (Польща), докторкою Віро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід як натхнення: надихаюча зустріч у клубі EcoEurope 18 квітня 2025

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Привітали здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники дека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит 20 червня 2019