Н У Х Т

Гостьова лекція стейкхолдерів – компанії «Кернел»

14 листопада 2024

Гостьова лекція стейкхолдерів – компанії «Кернел»

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів організувала зустріч здобувачів ступеня «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» з фахівцями-практиками, під час якої вони дізналися про олійно-екстракційне виробництво та всі етапи виробництва соняшникової олії.

Гостьову лекцію на тему «Технології добування рослинних олій» прочитали технологи компанії «Кернел», випускники проєкту «Open Agro University» Олександр Рак та Єлизавета Федорченко.

Олександр детально пояснив процеси підготовки насіння до перероблення та пресового вилучення олії. Єлизавета ретельно описала, як відбувається вилучення олії з олійної сировини методом екстрагування, дистиляція міцели та вилучення розчинника зі шроту. Здобувачам було цікаво дізнаватися про виробництво олії від технологів-практиків.

Опублікований: 14-11-2024
Читайте також:
Вибудовуємо дієву комунікацію та сталі зв’язки із закладами загальної середньої освіти

Початок навчального року – це старт нової профорієнтаційної роботи зі старшокласниками, які визначаються з вибором професії та закладу вищої освіти, де будуть її опановувати. Тому максимальна увага викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів зосереджена на налагоджені довготривалих і дієвих зв’язків із закладами загальної середньої освіти. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вибудовуємо дієву комунікацію та сталі зв’язки із закладами загальної середньої освіти 20 вересня 2024

Вступникам до магістратури подовжили термін виконання вимог до зарахування

Міністерство освіти і науки на добу подовжило терміни виконання вимог до зарахування вступникам до магістратури, які отримали рекомендації на бюджет. Подовження терміну є відповіддю на звернення вступників, які через вчорашню повітряну тривогу та наслідки ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури України не змогли виконати вимоги до зарахуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам до магістратури подовжили термін виконання вимог до зарахування 27 серпня 2024

Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club

Чи знаєте ви, що тиждень перед християнським великим постом є особливим в європейських країнах? Десь печуть млинці або варять вареники, десь у «жирний четвер» їдять пончики, а Венеція славиться своїм карнавалом, подивитися який приїжджають люди з різних частин світу. З давніх часів – починаючи з XVI століття – венеційці мали особливий час, коли, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Венеціанський карнавал: здобувачі «прокачують» свою англійську у movie club 07 березня 2023

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків

У м. Ірпінь відбулася науково-технічна конференція «Практичні аспекти цукробурякового виробництва. Сезон 2020/21рр.», у межах якої цукровики України обмінювалися досвідом і налагоджували нові партнерські зав’язки. До роботи конференції долучилися понад 100 фахівців, науковців, які працюють у цукровій галузі, керівників і технічних керівників, голо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці на науково-технічній конференції цукровиків 20 травня 2021