Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів організувала зустріч здобувачів ступеня «бакалавр» спеціальності «Харчові технології» з фахівцями-практиками, під час якої вони дізналися про олійно-екстракційне виробництво та всі етапи виробництва соняшникової олії.
Гостьову лекцію на тему «Технології добування рослинних олій» прочитали технологи компанії «Кернел», випускники проєкту «Open Agro University» Олександр Рак та Єлизавета Федорченко.
Олександр детально пояснив процеси підготовки насіння до перероблення та пресового вилучення олії. Єлизавета ретельно описала, як відбувається вилучення олії з олійної сировини методом екстрагування, дистиляція міцели та вилучення розчинника зі шроту. Здобувачам було цікаво дізнаватися про виробництво олії від технологів-практиків.