Доброю традицією на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів є проведення гостьових лекцій, на яких власники та спеціалісти-технологи відверто діляться досвідом успішного промислового та крафтового виробництва.
14 лютого 2024 року для бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», магістрантів освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» та для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» відбулася лекція від фахівця з виробництва крафтового пива Ігоря Дмитренка з ТОВ «ВК Перетворення» (ТМ Rebrew). Тема лекції – «Технологічні та технічні особливості виробництва крафтового пива в форматі міні-броварні».
Фахівець розповів здобувачам освіти, що команда Rebrew – це група однодумців, об’єднаних любов’ю до якісного продукту і бажанням зробити свій внесок у реформування пивної культури країни. Підприємство започатковане у 2016 році групою приватних акціонерів з України та із-за кордону. Виробничі потужності Rebrew розташовані у м. Бровари Київської області. Пиво варять на італійському обладнанні компанії Meccanica Spadoni, а до процесу виробництва залучені досвідчені пивовари.
Здобувачі ознайомилися не лише з історією та асортиментом крафтового пива, а ще й у форматі реального часу побували у виробничих цехах, побачили технологічний процес і дізналися про особливості пивоваріння.
На завершення було багато запитань і відвертих відповідей, оскільки здобувачі зацікавилися не лише способом виготовлення пива, а й тим, як розвивати власний бізнес, знаходити цільову аудиторію, організовувати співпрацю між крафтовими пивоварнями та впроваджувати нові ідеї.
Усі слухачі висловили вдячність фахівцю за цікаву та практичну екскурсію виробництвом й висловили побажання продегустувати представлену крафтову продукцію. А Ігор Дмитренко запропонував найближчим часом реалізувати цю ідею.