Н У Х Т

Студенти-міжнародники завершили стажування у Вільнюському університеті (Литва)

09 квітня 2019

Студенти-міжнародники завершили стажування у Вільнюському університеті (Литва)

Студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» відвідали Вільнюський університет. Поїздка була організована з української сторони – завідувачем кафедри міжнародної економіки, професором Світланою Гуткевич і директором Навчально-наукового інституту економіки і управління, доцентом Олегом Шереметом, з литовської – деканом Каунаського факультету, Assoc. Prof. Dr. Kestutis Driaunys,  директором інституту соціальних наук та прикладної інформатики, Assoc. Prof. Dr. Giedrius Romeika та Prof. Dr. Virginija Jureniene.

Студенти-міжнародники провели чотири насичені дні у ролі студентів Вільнюського університету – одного з найстаровинніших і найбільших вищих навчальних закладів Литви. Університет включає 12 факультетів, 7 інститутів із правами факультетів, 4 міжфакультетських центри навчання і наукових досліджень (центр гендерних досліджень, орієнталістики, релігієзнавства, здоров’я та спорту), а також найстарішу у Литві бібліотеку, ботанічний сад та музей університету. Він входить до асоціації університетів Європи, а з 2016 р. також у Коїмбрську групу найстаріших (16 ст.) і найбільш значних університетів Європи.

Студенти мали змогу перейняти частинку міжнародного досвіду, порівняти українську та європейську систему освіти, ознайомитись із культурою, традиціями та звичаями Литви. Вони відвідали ряд лекцій англійською мовою. Цікавими виявились лекції prof. dr. Edmundas Jasinskas з дисципліни «International Business and Internationalisation of Companies» та  prof. dr. Dalia Streimikiene з дисципліни «International Exchange and Sustainable Development». Особливо захоплюючими та сповненими величезною кількістю прикладів з міжнародної практики були лекції Assos. Prof. Dr. Giedrius Romeika з дисципліни «International Marketing». Також студентам-міжнародникам випала унікальна можливість – відвідати лекцію представника французької бізнес-школи La Rochelle Business School – Dr. Dominic Drillion на тему «Innovation and Entrepreneurship».

Саме Dr.Prof. Virginia Jurenijene з любов’ю познайомила з культурною спадщиною Литви. Це були прогулянки центральними вуличками Каунаса та Вільнюса, відвідування  замку Каунаса, церкви Святого Іоанна у Вільнюсі, найстарішої бібліотеки у світі, частування національними литовськими стравами. Студенти щиро вдячні Virginia Jurenijene!

Опублікований: 09-04-2019
Читайте також:
Актуальні технології розроблення мобільних додатків на лекції викладача НУХТ

25 березня доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Микола Костіков прочитав гостьову лекцію з основ розроблення та дизайну мобільних додатків для здобувачів перших-третіх курсів спеціальності 122 «Комп'ютерні науки» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ. Спочатку розглянули сучасні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні технології розроблення мобільних додатків на лекції викладача НУХТ 26 березня 2025

Виїзні заняття з управлінцями-практиками здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Кафедра готельно-ресторанної справи ефективно імплементує виїзні лабораторні заняття в реальних виробничих умовах як активний метод навчання в освітній процес підготовки здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». 12 квітня 2024 р. відбулося чергове виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Сучасні ресторанна технології» для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні заняття з управлінцями-практиками здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 16 квітня 2024

Високий методичний рівень викладання демонструє наша професура

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося  відкрите заняття «Правові засоби  охорони об’єктів інтелектуальної власності. Законодавча база України» професора кафедри, д.т.н. Віталія Прибильського з дисципліни «Інтелектуальна та промислова власність». Лекція  призначена для здобувачів-магістрантів напряму підготовки «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий методичний рівень викладання демонструє наша професура 24 вересня 2021

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс 15 грудня 2022