Н У Х Т

Студенти-міжнародники завершили стажування у Вільнюському університеті (Литва)

09 квітня 2019

Студенти-міжнародники завершили стажування у Вільнюському університеті (Литва)

Студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» відвідали Вільнюський університет. Поїздка була організована з української сторони – завідувачем кафедри міжнародної економіки, професором Світланою Гуткевич і директором Навчально-наукового інституту економіки і управління, доцентом Олегом Шереметом, з литовської – деканом Каунаського факультету, Assoc. Prof. Dr. Kestutis Driaunys,  директором інституту соціальних наук та прикладної інформатики, Assoc. Prof. Dr. Giedrius Romeika та Prof. Dr. Virginija Jureniene.

Студенти-міжнародники провели чотири насичені дні у ролі студентів Вільнюського університету – одного з найстаровинніших і найбільших вищих навчальних закладів Литви. Університет включає 12 факультетів, 7 інститутів із правами факультетів, 4 міжфакультетських центри навчання і наукових досліджень (центр гендерних досліджень, орієнталістики, релігієзнавства, здоров’я та спорту), а також найстарішу у Литві бібліотеку, ботанічний сад та музей університету. Він входить до асоціації університетів Європи, а з 2016 р. також у Коїмбрську групу найстаріших (16 ст.) і найбільш значних університетів Європи.

Студенти мали змогу перейняти частинку міжнародного досвіду, порівняти українську та європейську систему освіти, ознайомитись із культурою, традиціями та звичаями Литви. Вони відвідали ряд лекцій англійською мовою. Цікавими виявились лекції prof. dr. Edmundas Jasinskas з дисципліни «International Business and Internationalisation of Companies» та  prof. dr. Dalia Streimikiene з дисципліни «International Exchange and Sustainable Development». Особливо захоплюючими та сповненими величезною кількістю прикладів з міжнародної практики були лекції Assos. Prof. Dr. Giedrius Romeika з дисципліни «International Marketing». Також студентам-міжнародникам випала унікальна можливість – відвідати лекцію представника французької бізнес-школи La Rochelle Business School – Dr. Dominic Drillion на тему «Innovation and Entrepreneurship».

Саме Dr.Prof. Virginia Jurenijene з любов’ю познайомила з культурною спадщиною Литви. Це були прогулянки центральними вуличками Каунаса та Вільнюса, відвідування  замку Каунаса, церкви Святого Іоанна у Вільнюсі, найстарішої бібліотеки у світі, частування національними литовськими стравами. Студенти щиро вдячні Virginia Jurenijene!

Опублікований: 09-04-2019
Читайте також:
Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». За традицією відкриття засідання секції конференції розпочалося з привітальних слів в.о. завідувачки кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів» 12 квітня 2024

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко»

Викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Алла Тимчук провела виїзне лабораторне  заняття з дисципліни «Технології молочних та молоковмісних продуктів» зі студентами групи МО-3-2 у виробничих умовах на одному із найпотужніших та сучасних заводів із виробництва сиру в Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко» 11 травня 2018

Як стати здобувачем вищої освіти в НУХТ дізналися гості Дня відкритих дверей університету

16 травня відбувся черговий День відкритих дверей НУХТ. Уже зовсім скоро випускникам шкіл, гімназій, ліцеїв і коледжів доведеться зробити дуже важливий і відповідальний вибір свого подальшого життєвого шляху. Тож вони раді були приєднатися до відеоконференцій й скористатися нагодою якомога більше дізнатися про можливість стати студентами нашого уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як стати здобувачем вищої освіти в НУХТ дізналися гості Дня відкритих дверей університету 17 травня 2021

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Днями вийшов друком підручник «Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі», автор якого – доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету Людмила Пешук. Рецензентами виступили: завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування ННІ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують поповнювати книжкову поличку студентів якісною навчальною літературою фахівці кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 07 березня 2019