Н У Х Т

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

24 лютого 2025

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

Вітаємо команду здобувачів освіти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з другим місцем на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025», що проходив у рамках виставки «Chill Pro-2025» з 19 по 21 лютого 2025 року.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Андрій Постоєв і Андрій Литовченко гідно представили наш університет і свою випускову кафедру, загалом випередивши у загальному заліку на 0,5 бали команду Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури, але поступившись майже чотирма балами команді Державного біотехнологічного університету.

У змаганні взяли участь вісім команд із різних міст і навчальних закладів України. Окрім згаданих вище участь брали: ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ», ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ», ВСП «Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ», ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ», ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж БНАУ».

До складу журі входили: засновник та головний організатор конкурсу, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко (голова журі) та представники фірм-спонсорів конкурсу – головний інженер ТОВ «АРЕХ» Микола Іващенко, менеджер з технічної підтримки ТОВ «Шнейдер Електрік Україна» Максим Дяков, керівник напряму холоду в компанії «Модерн Експо» Віктор Лукʼянчук. Зауважимо, що Олексій Пилипенко, як представник НУХТ, не брав участь в оцінюванні нашої команди.

Конкурсне завдання складалося з шести етапів. Конкурсанти мали за наданими кресленнями виготовити теплообмінник; змонтувати холодильну систему, з’єднавши зовнішній блок кондиціонера із виготовленим теплообмінником зануреним у ємність з водою (потрібно було естетично прокласти магістральні трубопроводи відповідно до принципової гідравлічної схеми та виконати з’єднання елементів системи); перевірити на міцність, щільність і вакуум холодильну систему після виконання всіх монтажних операцій із виготовлення теплообміннику та магістральних трубопроводів, перед підключенням до зовнішнього блоку кондиціонера, виконавши продувку системи азотом та перевіривши систему на щільність, міцність і вакуум; змонтувати систему електропостачання та налаштувати автоматизацію відповідно до принципової схеми; виконати теплоізоляційні роботи магістральних трубопроводів, заповнивши систему холодильним агентом із зовнішнього блоку кондиціонера та демонтувати холодильну установку, зконденсувавши весь холодильний агент із системи у зовнішньому блоці кондиціонера та від’єднавши трубопроводи від зовнішнього блоку кондиціонера і мережеві дроти від зовнішнього блоку кондиціонера та від внутрішніх елементів щитів керування.

Інформаційне супроводження конкурсу надано Благодійною Організацією «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив». Представниця Фонду Оксана Захарченко (до речі, випускниця НУХТ) була ведучою конкурсу.

Усі учасники конкурсу «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025» отримали почесні грамоти та призи за участь з рук першого голови Державної екзаменаційної комісії зі спеціальності «Холодильні машини та установки» НУХТ Павла Жирного.

Переможці вибороли грошові призи у розмірі 20 000, 10 000 та 5 000 гривень від спонсора конкурсу фірми «ALPINAIR» та цінні подарунки від фірми «Panasonic».

Під час проведення змагань і нагородження з побажаннями та привітаннями виступили директор ГС «Холодильна асоціація України» Сергій Анашкін і представник фірми-організатора виставки «Premier Expo» Дмитро Морозов.

Дякуємо всім учасникам за гідний рівень і приємний настрій! До зустрічі у наступному році!

Опублікований: 24-02-2025
Читайте також:
Вагомий внесок науковців НУХТ в атестацію кадрів

Науковці університету – доктори технічних наук, професори Галина Поліщук (кафедра технологій молока і молочних продуктів), Володимир Зав’ялов (кафедра процесів і апаратів харчових виробництв) та Олег Кузьмін (кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції) продовжують активно працювати в Експертній раді Міністерства освіти і науки України. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомий внесок науковців НУХТ в атестацію кадрів 28 листопада 2024

До актуальних подій галузі долучаються наші викладачі

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до онлайн-церемонії підписання Меморандуму про співпрацю в сфері туризму між Асоціацією індустрії гостинності України і Національною асоціацією в’їзного та внутрішнього туризму Молдови (ANTRIM). Підписантом Меморандуму про співпрацю у туризмі з боку Республіки Молдови стала виконавча ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До актуальних подій галузі долучаються наші викладачі 25 січня 2021

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 та 23 квітня на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістри кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції груп ТР 1-1М та АЮ 1-1М провели ділову гру «Робота Дегустаційної комісії». Протягом ділової гри студенти презентували дегустаційній комісії свої новаторські розробки у галузі ресторанних та аюрве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 квітня 2019

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024