Н У Х Т

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

24 лютого 2025

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

Вітаємо команду здобувачів освіти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з другим місцем на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025», що проходив у рамках виставки «Chill Pro-2025» з 19 по 21 лютого 2025 року.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Андрій Постоєв і Андрій Литовченко гідно представили наш університет і свою випускову кафедру, загалом випередивши у загальному заліку на 0,5 бали команду Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури, але поступившись майже чотирма балами команді Державного біотехнологічного університету.

У змаганні взяли участь вісім команд із різних міст і навчальних закладів України. Окрім згаданих вище участь брали: ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ», ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ», ВСП «Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ», ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ», ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж БНАУ».

До складу журі входили: засновник та головний організатор конкурсу, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко (голова журі) та представники фірм-спонсорів конкурсу – головний інженер ТОВ «АРЕХ» Микола Іващенко, менеджер з технічної підтримки ТОВ «Шнейдер Електрік Україна» Максим Дяков, керівник напряму холоду в компанії «Модерн Експо» Віктор Лукʼянчук. Зауважимо, що Олексій Пилипенко, як представник НУХТ, не брав участь в оцінюванні нашої команди.

Конкурсне завдання складалося з шести етапів. Конкурсанти мали за наданими кресленнями виготовити теплообмінник; змонтувати холодильну систему, з’єднавши зовнішній блок кондиціонера із виготовленим теплообмінником зануреним у ємність з водою (потрібно було естетично прокласти магістральні трубопроводи відповідно до принципової гідравлічної схеми та виконати з’єднання елементів системи); перевірити на міцність, щільність і вакуум холодильну систему після виконання всіх монтажних операцій із виготовлення теплообміннику та магістральних трубопроводів, перед підключенням до зовнішнього блоку кондиціонера, виконавши продувку системи азотом та перевіривши систему на щільність, міцність і вакуум; змонтувати систему електропостачання та налаштувати автоматизацію відповідно до принципової схеми; виконати теплоізоляційні роботи магістральних трубопроводів, заповнивши систему холодильним агентом із зовнішнього блоку кондиціонера та демонтувати холодильну установку, зконденсувавши весь холодильний агент із системи у зовнішньому блоці кондиціонера та від’єднавши трубопроводи від зовнішнього блоку кондиціонера і мережеві дроти від зовнішнього блоку кондиціонера та від внутрішніх елементів щитів керування.

Інформаційне супроводження конкурсу надано Благодійною Організацією «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив». Представниця Фонду Оксана Захарченко (до речі, випускниця НУХТ) була ведучою конкурсу.

Усі учасники конкурсу «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025» отримали почесні грамоти та призи за участь з рук першого голови Державної екзаменаційної комісії зі спеціальності «Холодильні машини та установки» НУХТ Павла Жирного.

Переможці вибороли грошові призи у розмірі 20 000, 10 000 та 5 000 гривень від спонсора конкурсу фірми «ALPINAIR» та цінні подарунки від фірми «Panasonic».

Під час проведення змагань і нагородження з побажаннями та привітаннями виступили директор ГС «Холодильна асоціація України» Сергій Анашкін і представник фірми-організатора виставки «Premier Expo» Дмитро Морозов.

Дякуємо всім учасникам за гідний рівень і приємний настрій! До зустрічі у наступному році!

Опублікований: 24-02-2025
Читайте також:
Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії

20 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Алкалоїди. Протоалкалоїди» професора, доктора хімічних наук, в.о. завідувача кафедри Світлани Бондаренко з дисципліни «Хімія природних сполук» для студентів другого курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та еко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень педагогічної майстерності продемонструвала в.о. завідувача кафедри харчової хімії 20 березня 2018

Урочиста посвята першокурсників у маркетологи та менеджери

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулась урочиста посвята студентів-першокурсників в маркетологи та менеджери. У заходах взяли участь студенти спеціальностей «Маркетингова діяльність» та «Організація виробництва». Серед запрошених – заступник директора з навчально-методичної роботи Людмила Ляшенко, заступник директора з навчально-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочиста посвята першокурсників у маркетологи та менеджери 26 жовтня 2018

Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників

Упродовж цілого дня 29 січня 2021 р. на онлайн-гостини кафедри туристичного та готельного бізнесу завітали учні 10 та 11 класів середньої загальноосвітньої школи № 221 м. Києва, Кучаківської ЗОШ l-lll ступенів імені гетьмана Івана Сулими, середньої загальноосвітньої школи № 13 м. Коростеня. Разом із майбутніми вступниками міркували, що таке туризм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників 01 лютого 2021

Позитивні оцінки – підсумок захистів здобувачами курсових робіт

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти здобувачами 4 курсу денної форми навчання та 2 курсу скороченої курсових робіт із дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства». Захід був організований лекторкою дисципліни, доценткою Вірою Зуйко та проведений у форматі онлайн.  Під час захистів своїх робіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Позитивні оцінки – підсумок захистів здобувачами курсових робіт 02 червня 2021