Н У Х Т

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

24 february 2025

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

Вітаємо команду здобувачів освіти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з другим місцем на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025», що проходив у рамках виставки «Chill Pro-2025» з 19 по 21 лютого 2025 року.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Андрій Постоєв і Андрій Литовченко гідно представили наш університет і свою випускову кафедру, загалом випередивши у загальному заліку на 0,5 бали команду Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури, але поступившись майже чотирма балами команді Державного біотехнологічного університету.

У змаганні взяли участь вісім команд із різних міст і навчальних закладів України. Окрім згаданих вище участь брали: ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ», ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ», ВСП «Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ», ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ», ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж БНАУ».

До складу журі входили: засновник та головний організатор конкурсу, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко (голова журі) та представники фірм-спонсорів конкурсу – головний інженер ТОВ «АРЕХ» Микола Іващенко, менеджер з технічної підтримки ТОВ «Шнейдер Електрік Україна» Максим Дяков, керівник напряму холоду в компанії «Модерн Експо» Віктор Лукʼянчук. Зауважимо, що Олексій Пилипенко, як представник НУХТ, не брав участь в оцінюванні нашої команди.

Конкурсне завдання складалося з шести етапів. Конкурсанти мали за наданими кресленнями виготовити теплообмінник; змонтувати холодильну систему, з’єднавши зовнішній блок кондиціонера із виготовленим теплообмінником зануреним у ємність з водою (потрібно було естетично прокласти магістральні трубопроводи відповідно до принципової гідравлічної схеми та виконати з’єднання елементів системи); перевірити на міцність, щільність і вакуум холодильну систему після виконання всіх монтажних операцій із виготовлення теплообміннику та магістральних трубопроводів, перед підключенням до зовнішнього блоку кондиціонера, виконавши продувку системи азотом та перевіривши систему на щільність, міцність і вакуум; змонтувати систему електропостачання та налаштувати автоматизацію відповідно до принципової схеми; виконати теплоізоляційні роботи магістральних трубопроводів, заповнивши систему холодильним агентом із зовнішнього блоку кондиціонера та демонтувати холодильну установку, зконденсувавши весь холодильний агент із системи у зовнішньому блоці кондиціонера та від’єднавши трубопроводи від зовнішнього блоку кондиціонера і мережеві дроти від зовнішнього блоку кондиціонера та від внутрішніх елементів щитів керування.

Інформаційне супроводження конкурсу надано Благодійною Організацією «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив». Представниця Фонду Оксана Захарченко (до речі, випускниця НУХТ) була ведучою конкурсу.

Усі учасники конкурсу «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025» отримали почесні грамоти та призи за участь з рук першого голови Державної екзаменаційної комісії зі спеціальності «Холодильні машини та установки» НУХТ Павла Жирного.

Переможці вибороли грошові призи у розмірі 20 000, 10 000 та 5 000 гривень від спонсора конкурсу фірми «ALPINAIR» та цінні подарунки від фірми «Panasonic».

Під час проведення змагань і нагородження з побажаннями та привітаннями виступили директор ГС «Холодильна асоціація України» Сергій Анашкін і представник фірми-організатора виставки «Premier Expo» Дмитро Морозов.

Дякуємо всім учасникам за гідний рівень і приємний настрій! До зустрічі у наступному році!

Published on: 24-02-2025
Read also:
Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 жовтня відбувся гостьовий лекторій і нетворкінг для студентів-першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у рамках навчальної дисципліни «Основи гостинності». У режимі Zoom-конференції з відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії зі здобувачами спілкувався професіонал міжнародного рівня, шеф-кухар «SportHotel am Semmering...

READ YOURSELF

Мотивуючий лекторій з Австрії для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 october 2020

Гордість факультету біотехнології та екологічного контролю

17 листопада у районній державні адміністрації Голосіївського району міста Києва відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня студента, на які були запрошені здобувачі освіти закладів вищої освіти району. Дійство почалося з виступу голови райдержадміністрації Сергія Садового, який тепло привітав студентів, а далі вручив відзнаки кращим із кращи...

READ YOURSELF

Гордість факультету біотехнології та екологічного контролю 18 november 2021

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», традиційно організований навесні кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і ректорату університету. Він проводився серед студентів 4 курсу та 2 курсу зі скороченим термін...

READ YOURSELF

Конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» завершився 16 april 2019

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики

На кафедрі готельно-ресторанної справи для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся професійний лекторій за участі маркетологині у сфері гостинності з понад 12-річним досвідом Анни Висоцької. Спікерка, що активно працює у провідних ресторанах м. Вінниця, серед яких RICH, RICH Park, Oasis, «Культ м’яса», де розвиває візуальн...

READ YOURSELF

Візуальний маркетинг як інструмент успіху – сила food photo та бренд-айдентики 17 november 2025