Н У Х Т

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

24 february 2025

На п’єдесталі «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025»

Вітаємо команду здобувачів освіти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки з другим місцем на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025», що проходив у рамках виставки «Chill Pro-2025» з 19 по 21 лютого 2025 року.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» Андрій Постоєв і Андрій Литовченко гідно представили наш університет і свою випускову кафедру, загалом випередивши у загальному заліку на 0,5 бали команду Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури, але поступившись майже чотирма балами команді Державного біотехнологічного університету.

У змаганні взяли участь вісім команд із різних міст і навчальних закладів України. Окрім згаданих вище участь брали: ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ», ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ», ВСП «Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ», ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ», ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж БНАУ».

До складу журі входили: засновник та головний організатор конкурсу, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко (голова журі) та представники фірм-спонсорів конкурсу – головний інженер ТОВ «АРЕХ» Микола Іващенко, менеджер з технічної підтримки ТОВ «Шнейдер Електрік Україна» Максим Дяков, керівник напряму холоду в компанії «Модерн Експо» Віктор Лукʼянчук. Зауважимо, що Олексій Пилипенко, як представник НУХТ, не брав участь в оцінюванні нашої команди.

Конкурсне завдання складалося з шести етапів. Конкурсанти мали за наданими кресленнями виготовити теплообмінник; змонтувати холодильну систему, з’єднавши зовнішній блок кондиціонера із виготовленим теплообмінником зануреним у ємність з водою (потрібно було естетично прокласти магістральні трубопроводи відповідно до принципової гідравлічної схеми та виконати з’єднання елементів системи); перевірити на міцність, щільність і вакуум холодильну систему після виконання всіх монтажних операцій із виготовлення теплообміннику та магістральних трубопроводів, перед підключенням до зовнішнього блоку кондиціонера, виконавши продувку системи азотом та перевіривши систему на щільність, міцність і вакуум; змонтувати систему електропостачання та налаштувати автоматизацію відповідно до принципової схеми; виконати теплоізоляційні роботи магістральних трубопроводів, заповнивши систему холодильним агентом із зовнішнього блоку кондиціонера та демонтувати холодильну установку, зконденсувавши весь холодильний агент із системи у зовнішньому блоці кондиціонера та від’єднавши трубопроводи від зовнішнього блоку кондиціонера і мережеві дроти від зовнішнього блоку кондиціонера та від внутрішніх елементів щитів керування.

Інформаційне супроводження конкурсу надано Благодійною Організацією «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив». Представниця Фонду Оксана Захарченко (до речі, випускниця НУХТ) була ведучою конкурсу.

Усі учасники конкурсу «Chill Pro Tech Zone Students Awards-2025» отримали почесні грамоти та призи за участь з рук першого голови Державної екзаменаційної комісії зі спеціальності «Холодильні машини та установки» НУХТ Павла Жирного.

Переможці вибороли грошові призи у розмірі 20 000, 10 000 та 5 000 гривень від спонсора конкурсу фірми «ALPINAIR» та цінні подарунки від фірми «Panasonic».

Під час проведення змагань і нагородження з побажаннями та привітаннями виступили директор ГС «Холодильна асоціація України» Сергій Анашкін і представник фірми-організатора виставки «Premier Expo» Дмитро Морозов.

Дякуємо всім учасникам за гідний рівень і приємний настрій! До зустрічі у наступному році!

Published on: 24-02-2025
Read also:
Зустріч у жовтні: відбувся День відкритих дверей університету

Сьогодні викладацько-студентська спільнота НУХТ зустрічала гостей, які завітали на День відкритих дверей університету аби ближче познайомитися з нашим закладом освіти й отримати відповіді на питання – як правильно сформувати свою дорожню карту вступу й не помилитися у виборі майбутнього. Змішаний формат заходу дав можливість усім охочим або особис...

READ YOURSELF

Зустріч у жовтні: відбувся День відкритих дверей університету 07 october 2023

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших...

READ YOURSELF

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 29 december 2021

Плідно попрацювала вчена рада університету на першому у 2025 році засіданні

27 лютого 2025 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали урочисто – привітали колег – доцентку кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Наталію Кулик зі врученням атестата про присвоєння вченого звання доцента; директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Олега Шерем...

READ YOURSELF

Плідно попрацювала вчена рада університету на першому у 2025 році засіданні 27 february 2025

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі!

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). У ньому виші ранжуються за рівнем їх присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують 20 років поспіль у січні та липні. Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками...

READ YOURSELF

На п’ять позицій вгору у світовому рейтингу представленості у веб-просторі! 08 august 2023