Технологічна практика є невід’ємною частиною навчального процесу в університеті.
З метою підготовки фахівців, здатних на високому професійному рівні виконувати управлінські та організаційні завдання, керувати виробничими підрозділами, вирішувати актуальні проблеми молочної промисловості, творчо підходити до комплексного розв’язання складних спеціалізованих завдань і практичних проблем технічного й технологічного характеру у сфері виробництва та управління якістю і безпечністю харчових продуктів студенти кафедри технології молока і молочних продуктів успішно пройшли технологічну практику на передових підприємствах України: ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (ТМ «Молокія»), ПАТ «Яготинський маслозавод», ПрАТ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Скомекс-Україна», Канівська філія ТОВ «КЛУБ СИРУ», ЗАТ «Переяслав-молпродукт», ПрАТ «Обуховський молокозавод» (ТМ «Лукавиця»), ТОВ «С-Транс», ПОГ «АПВТ «Фірма Ласка», ТОВ «ЗБС Здоров’я-Безпека-Сучасність».