Н У Х Т

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки

05 листопада 2024

Як побудувати успішний бізнес у виробництві м’ясних продуктів: досвід і поради експертки

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулася гостьова лекція експертки з питань оброблення м’яса, виробництва м’ясних продуктів і картопляних виробів Світлани Наливайко. Пані Світлана, досвідчена підприємиця з міжнародним досвідом і директорка підприємства, поділилася зі здобувачами груп ХЧ-4-2, ХЧ-4-3ск, ХЧ-4-4 , ХМ-1-7 М, ТЖ-1-3М досвідом організації крафтового виробництва, торкнулася актуальних питань, зокрема, якості продуктів і загрози фальсифікації, а також звернула увагу на сучасні виклики, що стоять перед виробниками в Україні.

У ході лекції розглядалися такі важливі аспекти, як забезпечення високої якості м'ясних продуктів, яких стандартів дотримуватися та як відстежувати виробничі процеси, щоб уникнути можливих ризиків для споживачів. Лекторка акцентувала на проблемі фальсифікації та якості, зазначивши, що відповідальне ставлення виробників до якості продукції – це запорука здоров'я нації.

Окрему увагу спікерка приділила перспективам для молодих спеціалістів, які прагнуть розпочати власну справу. Вона поділилася практичними порадами щодо створення бізнесу у сфері харчової промисловості. Для того, щоб відкрити власний маленький бізнес майбутній бізнесмен-професіонал повинен опанувати всі стадії виробництва, від початку і до кінця. Тоді такий фахівець матиме успіх у власному бізнесі і зможе знайти роботу у будь-якій країні.

Те, що наші продукти кращі та смачніші, ніж в Європі багато хто знає з власного досвіду. І пані директорка це підтвердила, оскільки працювала не тільки в Україні, а й за кордоном. У нас в Україні, за словами лекторки, зараз гостро відчувається нестача працівників. Причин цьому багато, виклики перед країною дуже складні, але як раз у цей період кількість фірм, що виробляють м’ясні делікатеси збільшилася.

А що ж англійська мова? Чи потрібна вона сучасному підприємцю? Ще й як! Пані Світлана шкодує, що свого часу не приділяла їй достатньо уваги. Також здобувачам було цікаво дізнатися, що дисципліни, які викладаються в нашому університеті, є дуже актуальними на виробництві: хімія –  кожного дня, технології – на цьому базується вся робота, навіть опір матеріалів – і той потрібний.

І здобувачам освіти, і викладачам сподобалося спілкування. Гостьова лекція пройшла в інтерактивному форматі, що дозволило слухачам активно брати участь у обговоренні і не лише довідатися про реалії індустрії, але й отримати цінні поради щодо початку кар'єри. Цей захід вкотре підтвердив важливість таких зустрічей для майбутніх фахівців, які лише готуються зробити перші кроки у харчовій промисловості.

Опублікований: 05-11-2024
Читайте також:
Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко»

Викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Алла Тимчук провела виїзне лабораторне  заняття з дисципліни «Технології молочних та молоковмісних продуктів» зі студентами групи МО-3-2 у виробничих умовах на одному із найпотужніших та сучасних заводів із виробництва сиру в Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко» 11 травня 2018

Посібник із оглядом програм ЄС для України

Фонд Східна Європа (ФСЄ) розробив посібник «Огляд програм Європейського Союзу, доступних для заявників з України», щоб ознайомити українських проєктних менеджерів із широким спектром програм ЄС і допомогти з підготовкою конкурентоспроможних проєктних заявок до них. Авторами видання є кандидат психологічних наук, експерт у сфері місцевого та регіон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Посібник із оглядом програм ЄС для України 13 березня 2024

Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні

28 березня відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Подяки ректора з цінними подарунками отримали голови студентських рад – факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Низку важливих рішень прийняла вчена рада університету на плановому засіданні 28 березня 2019

Challenges до Дня вишиванки у фахових коледжах НУХТ

Яскраво відзначили Всесвітній день української вишиванки у відокремлених структурних підрозділах нашого університету. Щороку Вінницький фаховий коледж НУХТ відзначає День вишиванки різноманітними заходами: конкурсом на кращу вишиванку, проведенням патріотичних  флешмобів тощо. Не стали на заваді цьогорічного свята карантинні заходи, адже студрада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Challenges до Дня вишиванки у фахових коледжах НУХТ 22 травня 2020