Н У Х Т

МОН планує до Дня науки затвердити документи для атестації наукової діяльності вишів

20 березня 2018

МОН планує до Дня науки затвердити документи для атестації наукової діяльності вишів

«Ми плануємо, що до Дня науки в травні основні документи для атестації наукової діяльності вишів будуть затверджені Урядом», – повідомив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Після цього, восени 2018-го, має початися власне атестація, щоб 2019 року за її результатами кращі університети стали отримувати базове фінансування на науку.

«Один із ключових елементів реформи науки в Україні, що буде реалізований цього року, – атестація наукової діяльності вишів. За її підсумками прийматиметься рішення про базове фінансування наукової діяльності в університетах. Очевидно, що його отримають не всі, а тільки ті, які матимуть найвищі показники в атестації. Більше того, виш атестацію проходитиме не в цілому, а за окремими напрямами наукової діяльності. Наразі їх визначено 7», – розповів Дмитро Чеберкус.

За його словами, за цими напрямами буде сформовано 7 експертних груп, і по кожному будуть визначені університети, які претендуватимуть на базове фінансування. Причому оцінюватимуть наукову діяльність переважно за показниками із зовнішніх джерел.

«Щоб уникнути маніпуляцій, в основу атестації ми заклали такі показники, як публікаційна активність вчених, участь у заснуванні наукових видань, які індексуються в провідних наукометричних базах, обсяг залучених для наукової діяльності коштів тощо», – уточнив очільник директорату.

Він також розповів, на які потреби у вишах йтиме базове фінансування на науку.

«Це буде модернізація лабораторного фонду, зарплата для технічного персоналу. Також ці кошти будуть підтримкою вишам для проведення власних досліджень – за тими пріоритетними напрямами наукової діяльності, за якими вони будуть атестовані», – зазначив Дмитро Чеберкус.

Опублікований: 20-03-2018
Читайте також:
Корисні знання та практичні рекомендації з типографіки на відкритій онлайн-лекції

Відбулася відкрита онлайн-лекція доцентки кафедри маркетингу Ольги Антонової з дисципліни «Дизайн реклами та PR». Викладачка розказала майбутнім рекламістам про особливості використання шрифтів при розробленні дизайну реклами. На численних прикладах показала характерні риси основних типів шрифтів, навчила вирізняти їх з-поміж інших, щоб добирати н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні знання та практичні рекомендації з типографіки на відкритій онлайн-лекції 20 жовтня 2020

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія»

Презентація наукових досліджень завжди хвилюючий момент для науковців. Особливо це відчувається, коли молодий дослідник робить доповідь перед поважними, досвідченими колегами. Ось і на цьогорічній науковій конференції НУХТ викладачі та здобувачі освіти ознайомилися з роботами київських школярок. Юні науковиці з київського ліцею «ЕДЮКЕЙТЕР» виконал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наймолодші науковці презентують свої дослідження на секції «Хімія» 15 квітня 2021

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався!

Цього року із дотриманням особливих вимог безпеки у Міжнародному виставковому центрі працює Міжнародна виставка «InterCHARM Україна-2020», де представлені останні новинки інгредієнтів для косметики, нові косметичні засоби, упаковка, а також компанії, що надають послуги з косметології, макіяжу, перукарського мистецтва тощо. У рамках виставки відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався! 17 вересня 2020

Високий рівень компетенцій магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Під час чотирьох засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 33 проекти здобувачів другого рівня вищої освіти. Екзаменацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень компетенцій магістрів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 26 лютого 2019