Н У Х Т

Хімічні технології – польським старшокласникам

28 липня 2023

Хімічні технології – польським старшокласникам

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш прочитала цикл гостьових лекцій польською мовою для учнів старших класів школи ім. Ярослава Івашкевича в Польщі.

У рамках занять з хімії були представлені матеріали на теми «Шкіра, як об’єкт догляду косметичними засобами», «Харчові добавки, користь та шкода», «Значущість окремих компонентів їжі для організму людини».

Наша викладачка звертала увагу слухачів на важливість знань з типів, будови, функцій шкіри та особливості косметичного догляду в цілому. Це важливо для свідомого підходу під час вибору косметичних засобів зі спеціальними активними інгредієнтами певного спрямування для профілактики та усунення ряду проблем. Наголосила, що косметичні засоби, які дієві для одних, можуть не підходити для інших або взагалі бути забороненими для певних вікових категорій. Окрему увагу приділила сучасним уявленням щодо старіння шкіри й запобіганню цьому процесу.

На одній із зустрічей були розвіяні міфи щодо суцільної шкоди харчових добавок як таких і зосереджена увага на добавках, без яких отримання якісних харчових продуктів неможливо. Фахівчиня представила інформацію щодо безпечності використання структуроутворювачів, зокрема різних видів модифікованого крохмалю – полімеру, властивості якого змінні внаслідок дії фізичних і хімічних чинників, і який не має нічого спільного з Генно-Модифікованими Організмами (ГМО) – результатом втручання в структуру ДНК живої клітини.

Під час зустрічі з висвітлення основних засад здорового харчування, йшлося про класи нутрієнтів, їх фізіологічні функції та збалансованість харчування.

Школярам цікаво було отримувати знання від викладачки українського закладу вищої освіти.

Директорка Мавгожата Малімон і педагогічний колектив навчального закладу відзначили Наталію Сабадаш Подякою за співпрацю та плідні зустрічі.

Опублікований: 28-07-2023
Читайте також:
Професійну майстерність щодо використання програмних продуктів у навчальному процесі підвищують наші викладачі

24 березня викладачі кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук, Олександр Люлька, Артем Ущаповський, Ярослав Хитрий відвідали професійний онлайн-воркшоп «ARCHICAD для викладачів та навчальних закладів: як це працює?» від «Graphisoft Center Ukraine». Під час воркшопу викладачі дізналися, як стати сертифікованим тренером і офіційним амбасад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійну майстерність щодо використання програмних продуктів у навчальному процесі підвищують наші викладачі 25 березня 2021

Викладацьку майстерність підтверджують відкриті заняття

Викладач Полтавського фахового коледжу НУХТ Леся Соловей провела відкрите заняття з біології з теми «Органічні сполуки» в групі 11-ТХ. Педагог продемонструвала високий рівень фахової підготовки, уміння зацікавити й  утримувати інтерес аудиторії, підтримувати постійний контакт зі здобувачами освіти. Здобувачі, у свою чергу, виявили високий рівень ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацьку майстерність підтверджують відкриті заняття 30 вересня 2020

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання

17 вересня відбулася установча зустріч зі здобувачами освітнього ступеня «доктор філософії», що вступили до аспірантури НУХТ у цьому році. Першокурсників-аспірантів привітав зі вступом до аспірантури проректор з наукової роботи Сергій Токарчук. Він зазначив, що шлях науковця – нелегкий і часом тернистий, але дуже цікавий, і ніщо не може зрівнятися...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання 17 вересня 2021

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у рамках вивчення дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» відбулася гостьова лекція на тему «Технологічні рішення компанії «Lesaffre» у замор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Низькотемпературні технології у хлібопекарському виробництві бакалаврам – від фахівчині-практика 11 лютого 2025