Н У Х Т

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

31 січня 2025

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

Дуальну форму здобуття вищої освіти, що передбачає поєднання навчання у закладах вищої освіти з навчанням на робочому місці для набуття певної кваліфікації, впроваджено в нашому університеті згідно з Концепцією підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, схваленою Кабінетом Міністрів України у 2018 р. Такий підхід до підготовки молодих фахівців, в якому рівноцінну участь беруть і заклад вищої освіти, і підприємство, беззаперечно має суттєві переваги, оскільки в його основі є навчання та відпрацювання практичних навичок у реальних умовах виробництва. Під час реалізації дуальної форми навчання здобувачі вищої освіти мають можливість закріпити теоретичні знання у виробничих умовах із перспективою успішного працевлаштування, а університет зміцнює зв'язки зі стейкхлодерами освітнього процесу, що підвищує професійний рівень підготовки майбутніх технологів.

Кафедра технології молока і молочних продуктів не залишається осторонь від активного впровадження дуальної освіти. Зокрема, магістрантка спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології консервування, зберігання та переробки молока» Дарина Семенюта (група МО-1-2М) проходить навчання на одному з найсучасніших в Україні молокопереробних підприємств з виробництва продукції із незбираного молока – Білоцерківському молочному комбінат (ТОВ «Б.МК»).

У першому семестрі цього навчального року Дарина ознайомилася з використанням натуральних харчових добавок, які застосовують для інтенсифікації технологічних процесів, покращання споживчих характеристик і подовження терміну придатності готової продукції, а також набула практичний досвід із розроблення та впровадження інноваційних технологій молочних і молоковмісних продуктів на виробничих потужностях сучасного підприємства.

Здобувачки бакалаврату спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Вікторія Мигович та Ірина Павлюк (група МО-4-2) проходять навчання на крафтових молокопереробних підприємствах України: ТОВ «Крафтовий молочар» і ТОВ «Чіз Віл». Під час навчання вони засвоїли основні технологічні процеси виробництва молочних продуктів, набули практичні навички коригування асортименту готової продукції і технологічних режимів виробництва залежно від наявної сировини та її якості, ознайомилися з нормативною документацією у сфері перероблення молока на крафтових підприємствах.

Перший досвід роботи у виробничих умовах молокопереробних підприємств повністю задовольнив очікування наших студенток щодо обраної спеціалізації, тож бажаємо їм нових професійних досягнень, наполегливості та натхнення у подальшій професійній діяльності!

Колектив кафедри висловлює щиру подякує керівникам і провідним фахівцям молокопереробних підприємств, у виробничих умовах яких реалізовано дуальну форму здобуття освіти, за активну участь у підготовці висококваліфікованих фахівців молочної справи!

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Відповіді на важливі питання знайшли студенти й працівники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ у рамках роботи «Клубу зустрічей з цікавими людьми» відбувся психологічний майстер-клас «Мрії, цілі, дії», який провела психолог, сертифікований консультант у методі позитивної психології, коуч, координатор «Клубу успішна леді» Вікторія Гаврилюк. До участі у майстер-класі були запр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповіді на важливі питання знайшли студенти й працівники Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 14 березня 2019

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

9 жовтня в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцентка Олена Галинська провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням) у групі 2 курсу спеціальності «Туризм» (ТУ-2-11) на тему «Ассоmоdation. Hotel Services and Facilities». Застосування викладачем методу «перевернутого навчання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентоцентроване викладання на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 15 жовтня 2020

Разом ми сильніші: оновлено Реєстр Рад молодих вчених

Рада молодих вчених НУХТ внесена до Реєстру Рад молодих вчених України. Станом на 2 серпня у Реєстрі понад 200 об'єднань молодих науковців, які мають спільні ідеї, цілі та шляхи їх реалізації. Можливості, які відкриває цей Реєстр: - звернутися до Ради молодих вчених у своєму закладі/установі/інституції, долучитися до її роботи, отримати інформаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Разом ми сильніші: оновлено Реєстр Рад молодих вчених 20 серпня 2021

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався!

Цього року із дотриманням особливих вимог безпеки у Міжнародному виставковому центрі працює Міжнародна виставка «InterCHARM Україна-2020», де представлені останні новинки інгредієнтів для косметики, нові косметичні засоби, упаковка, а також компанії, що надають послуги з косметології, макіяжу, перукарського мистецтва тощо. У рамках виставки відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався! 17 вересня 2020