Н У Х Т

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

31 january 2025

Дуальне навчання здобувачок кафедри технології молока і молочних продуктів

Дуальну форму здобуття вищої освіти, що передбачає поєднання навчання у закладах вищої освіти з навчанням на робочому місці для набуття певної кваліфікації, впроваджено в нашому університеті згідно з Концепцією підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, схваленою Кабінетом Міністрів України у 2018 р. Такий підхід до підготовки молодих фахівців, в якому рівноцінну участь беруть і заклад вищої освіти, і підприємство, беззаперечно має суттєві переваги, оскільки в його основі є навчання та відпрацювання практичних навичок у реальних умовах виробництва. Під час реалізації дуальної форми навчання здобувачі вищої освіти мають можливість закріпити теоретичні знання у виробничих умовах із перспективою успішного працевлаштування, а університет зміцнює зв'язки зі стейкхлодерами освітнього процесу, що підвищує професійний рівень підготовки майбутніх технологів.

Кафедра технології молока і молочних продуктів не залишається осторонь від активного впровадження дуальної освіти. Зокрема, магістрантка спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології консервування, зберігання та переробки молока» Дарина Семенюта (група МО-1-2М) проходить навчання на одному з найсучасніших в Україні молокопереробних підприємств з виробництва продукції із незбираного молока – Білоцерківському молочному комбінат (ТОВ «Б.МК»).

У першому семестрі цього навчального року Дарина ознайомилася з використанням натуральних харчових добавок, які застосовують для інтенсифікації технологічних процесів, покращання споживчих характеристик і подовження терміну придатності готової продукції, а також набула практичний досвід із розроблення та впровадження інноваційних технологій молочних і молоковмісних продуктів на виробничих потужностях сучасного підприємства.

Здобувачки бакалаврату спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Вікторія Мигович та Ірина Павлюк (група МО-4-2) проходять навчання на крафтових молокопереробних підприємствах України: ТОВ «Крафтовий молочар» і ТОВ «Чіз Віл». Під час навчання вони засвоїли основні технологічні процеси виробництва молочних продуктів, набули практичні навички коригування асортименту готової продукції і технологічних режимів виробництва залежно від наявної сировини та її якості, ознайомилися з нормативною документацією у сфері перероблення молока на крафтових підприємствах.

Перший досвід роботи у виробничих умовах молокопереробних підприємств повністю задовольнив очікування наших студенток щодо обраної спеціалізації, тож бажаємо їм нових професійних досягнень, наполегливості та натхнення у подальшій професійній діяльності!

Колектив кафедри висловлює щиру подякує керівникам і провідним фахівцям молокопереробних підприємств, у виробничих умовах яких реалізовано дуальну форму здобуття освіти, за активну участь у підготовці висококваліфікованих фахівців молочної справи!

Published on: 31-01-2025
Read also:
Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо»

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітав бренд-шеф мережі ресторанів «Сільпо» Марко Черветті. Лекторій від іменитого гостя для студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» щодо особливостей організації роботи підприємств харчування однієї з найбільших торгівельних мереж України викли...

READ YOURSELF

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо» 03 june 2019

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

Як цікаво і з користю провести суботу? У нас є відповідь – завітати на День відкритих дверей Національного університету харчових технологій! Кожний такий захід в нашому університеті не схожий на інший. Сьогодні гостей НУХТ, хоч і віртуально, але не менш щиро і тепло вітали директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, фахівці Центру...

READ YOURSELF

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету 09 december 2023

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету

Творчо готуються до святкування Великодня наші здобувачі освіти. 29 та 30 квітня в університеті пройшов майстер-клас з писанкарства від студентської ради університету. Всі охочі могли навчитися або розвинути свої навички цієї давньої техніки. Також за допомогою приймальної комісії до участі були запрошені учні декількох шкіл. Мистецтву писанкарств...

READ YOURSELF

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету 01 may 2024