Н У Х Т

Вже незабаром бібліотека НУХТ поповниться новими виданнями

27 грудня 2023

Вже незабаром бібліотека НУХТ поповниться новими виданнями

Наші науковці і викладачі завжди щедро діляться з широким загалом своїми знаннями, професійним досвідом, результатами своїх досліджень й інноваційними розробками. Чудовим подарунком до зимових свят стали одразу два видання від творчих колективів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого.

Фахівців-інженерів і вчених у галузі пакування, а також студентів зацікавить монографія, видана під редакцією професора Олександра Гавви «Системна інженерія пакувальних машин-автоматів».

Автори передають накопичений досвід із методологічних підходів системної інженерії пакувальних машин-автоматів, які включають декомпозицію технологічних схем пакування продуктів із врахуванням часових і просторових ознак, морфологічний аналіз і синтез типових функціональних модулів, результати імітаційного моделювання роботи типових функціональних модулів, аналіз фізичного моделювання операцій пакування на пілотних зразках функціональних модулів та алгоритм функціонально-орієнтованого проєктування машин-автоматів із врахуванням замкнених технологій виробництва.

Для студентів технологічних і суміжних спеціальностей буде корисним навчальний посібник «Технологічне обладнання харчових виробництв», виданий колективом українських та болгарських вчених під редакцією професора Володимира Теличкуна.

У виданні викладено інформацію про машини та апарати харчових виробництв, зокрема: обладнання для зберігання, транспортування, підготовки сировини, підготовки тари та технологічного обладнання до основних виробничих процесів; механічного перероблення сировини та напівфабрикатів розділенням, з'єднанням і формуванням; проведення теплових, масообмінних і біотехнологічних процесів; оброблення харчових продуктів електрофізичними та мембранними методами. Наводиться інформація про потокові лінії виробництва харчової продукції.

У виданнях наголошується на освітніх і наукових традиціях нашого університету, звертається увага на внесок багатьох поколінь науковців та викладачів у створення навчальної бази для підготовки фахівців із харчових технологій, інжинірингу та машинобудування.

Автори з оптимізмом дивляться у майбутнє харчових галузей та впевнені – видання будуть корисними новому поколінню інженерів і науковців, які розбудовуватимуть стратегічні галузі української економіки.

Опублікований: 27-12-2023
Читайте також:
Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти

Згідно з робочим планом спільного українсько-австрійського проєкту на 2021-2022 рр. «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», що фінансується відділом міжнародних зв'язків Австрійської Академії наук і Міністерством освіти і науки України, відбувся візит завідувачки кафедри технології жирів, хімічних технологій ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету інтегруються до міжнародної наукової спільноти 23 грудня 2022

Фінансисти досліджують питання місцевих бюджетів і податків

Участь у різноманітних заходах у режимі online під час карантину вже стала для всіх досить звичною. Швидко опанували такий підхід і студенти кафедри фінансів, які під керівництвом своїх викладачів невпинно продовжують наукові дослідження у царині фінансового забезпечення місцевих бюджетів у контексті фіскальної децентралізації. Зокрема, студенти с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінансисти досліджують питання місцевих бюджетів і податків 14 травня 2020

З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 квітня 2019

Міжуніверситетське академічне партнерство

Плідно розвивається міжуніверситетська співпраця між кафедрами готельно-ресторанної справи Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (ЛДУФК) і нашого Національного університету харчових технологій. У рамках підвищення кваліфікації до нашого університету завітали завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжуніверситетське академічне партнерство 16 квітня 2024