Н У Х Т

Вже незабаром бібліотека НУХТ поповниться новими виданнями

27 грудня 2023

Вже незабаром бібліотека НУХТ поповниться новими виданнями

Наші науковці і викладачі завжди щедро діляться з широким загалом своїми знаннями, професійним досвідом, результатами своїх досліджень й інноваційними розробками. Чудовим подарунком до зимових свят стали одразу два видання від творчих колективів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого.

Фахівців-інженерів і вчених у галузі пакування, а також студентів зацікавить монографія, видана під редакцією професора Олександра Гавви «Системна інженерія пакувальних машин-автоматів».

Автори передають накопичений досвід із методологічних підходів системної інженерії пакувальних машин-автоматів, які включають декомпозицію технологічних схем пакування продуктів із врахуванням часових і просторових ознак, морфологічний аналіз і синтез типових функціональних модулів, результати імітаційного моделювання роботи типових функціональних модулів, аналіз фізичного моделювання операцій пакування на пілотних зразках функціональних модулів та алгоритм функціонально-орієнтованого проєктування машин-автоматів із врахуванням замкнених технологій виробництва.

Для студентів технологічних і суміжних спеціальностей буде корисним навчальний посібник «Технологічне обладнання харчових виробництв», виданий колективом українських та болгарських вчених під редакцією професора Володимира Теличкуна.

У виданні викладено інформацію про машини та апарати харчових виробництв, зокрема: обладнання для зберігання, транспортування, підготовки сировини, підготовки тари та технологічного обладнання до основних виробничих процесів; механічного перероблення сировини та напівфабрикатів розділенням, з'єднанням і формуванням; проведення теплових, масообмінних і біотехнологічних процесів; оброблення харчових продуктів електрофізичними та мембранними методами. Наводиться інформація про потокові лінії виробництва харчової продукції.

У виданнях наголошується на освітніх і наукових традиціях нашого університету, звертається увага на внесок багатьох поколінь науковців та викладачів у створення навчальної бази для підготовки фахівців із харчових технологій, інжинірингу та машинобудування.

Автори з оптимізмом дивляться у майбутнє харчових галузей та впевнені – видання будуть корисними новому поколінню інженерів і науковців, які розбудовуватимуть стратегічні галузі української економіки.

Опублікований: 27-12-2023
Читайте також:
Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології»

У 2024/2025 навчальному році в нашому університеті проходить Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології», участь у якому беруть здобувачі освіти закладів вищої освіти з різних міст України: Державного біотехнологічного університету (Харків) – 2 роботи; Миколаївського національного аграрного університету (Миколаїв) – 5 робіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології» 18 березня 2025

Першокурсник факультету автоматизації і комп'ютерних систем – переможець відкритого чемпіонату Харкова!

Днями у Харкові відбувся відкритий чемпіонат міста зі стрітворкауту серед молоді, участь у якому взяв першокурсник освітньо-професійної програми «Комп'ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» Борис Лютфалієв. Силові вправи, командний дух і жага до перемоги об’єднали у фінальному етапі сезону понад 80 учасників із різних куточків Укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсник факультету автоматизації і комп'ютерних систем – переможець відкритого чемпіонату Харкова! 07 жовтня 2025

Професійні та освітні кваліфікації: сучасні підходи для закладів вищої освіти

У жовтні асистентка кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до курсу відеолекцій «Професійні та освітні кваліфікації: актуальні методологічні підходи для закладів вищої освіти», розробленого Національним агентством кваліфікацій. Курс спрямований на систематизацію знань представників ЗВО щодо сучасних підхо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні та освітні кваліфікації: сучасні підходи для закладів вищої освіти 28 жовтня 2025

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом!

Наскільки захопливим може бути світ під мікроскопом відкрили здобувачі першого курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» під час першої, нарешті дійсно справжньої лабораторної роботи в лабораторії, опановуючи тему «Організація мікробіологічної лабораторії. Будова мікроскопа, техніка мікроскопії» в рамках дисципліни «Біологія клітин». Цю ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика: відкриваємо мікросвіт разом! 04 квітня 2025