Н У Х Т

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

25 листопада 2024

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

«Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути», – народна мудрість, яка знаходить своє підкріплення у багатьох сферах людського життя. Таким девізом і керуються здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм і рекреація», для яких у рамках вивчення дисциплін «Рекреаційно-туристичні ресурси України» та «Основи наукових досліджень» доценткою Оленою Харченко було проведено бінарне заняття на базі Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Сьогодні Національний заповідник «Києво-Печерська Лавра» – найбільший музейний комплекс України, де зосереджена величезна кількість пам’яток історії і культури, що є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО. Києво-Печерська Лавра – святиня, яка тісно пов’язана з іменами багатьох визначних постатей української історії.

Здобувачі освіти побували на виставці «Князі Острозькі: європейський вимір української історії», де ознайомились з пам’ятками XV-XX століть, розглянули лицарські обладунки, зброю, церковні старожитності, побачили стародруки Острозької друкарні, репродукцію картини «Битва під Оршею». Виставка «Фрески церкви Спаса на Берестові XVII ст.» дозволила зблизька побачити розписи церкви доби Петра Могили.

Виставка до 100-річчя реставраційної майстерні Лаврського музею «Відроджений всесвіт» дозволила вшанувати кропітку працю відділу наукової реставрації, консервації та експертизи рухомих пам’яток Національного заповідника, спрямовану на збереження української культурної спадщини.

Серед робіт реставраційної майстерні Лаврського музею здобувачі зокрема побачили унікальний відреставрований іконостас Дрогобицької церкви святого Юра кінця ХV-XVI ст. (Львівська область), яка входить до Світової спадщини ЮНЕСКО «Дерев’яні церкви України».

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики

Цікавий методичний семінар «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» відбувся 26 жовтня на кафедрі фізики. Спікером заходу став запрошений завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидат педа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики 28 жовтня 2020

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України»

Минулого тижня наш університет підписав меморандум про співпрацю з Громадською спілкою «Холодильна асоціація України». 30 липня 2021 р. на черговому зібранні Асоціації в урочистій обстановці представник університету, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України» 02 серпня 2021

Біотехнологів гостинно приймає ТОВ «Біофарма Плазма»

Одержавши люб’язне запрошення відвідати виробничі потужності ТОВ «Біофарма Плазма» у місті Біла Церква і викладачі, і студенти кафедри біотехнології і мікробіології не вагалися – адже така нагода випадає нечасто. З самого початку усі пройнялися атмосферою цього особливого фармацевтичного підприємства. Цьому якнайкраще посприяла цікава та надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологів гостинно приймає ТОВ «Біофарма Плазма» 09 грудня 2019

Про передові технології й тонкощі розроблення нових продуктів дізналися студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» за участі викладачів кафедри, доцентів Інни Зінченко та Наталії Фалендиш відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології харчових концентратів». З особливостями виробництва чаю студентів ознайомив спеціальний гість – з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про передові технології й тонкощі розроблення нових продуктів дізналися студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 грудня 2018