Н У Х Т

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

25 листопада 2024

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

«Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути», – народна мудрість, яка знаходить своє підкріплення у багатьох сферах людського життя. Таким девізом і керуються здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм і рекреація», для яких у рамках вивчення дисциплін «Рекреаційно-туристичні ресурси України» та «Основи наукових досліджень» доценткою Оленою Харченко було проведено бінарне заняття на базі Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Сьогодні Національний заповідник «Києво-Печерська Лавра» – найбільший музейний комплекс України, де зосереджена величезна кількість пам’яток історії і культури, що є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО. Києво-Печерська Лавра – святиня, яка тісно пов’язана з іменами багатьох визначних постатей української історії.

Здобувачі освіти побували на виставці «Князі Острозькі: європейський вимір української історії», де ознайомились з пам’ятками XV-XX століть, розглянули лицарські обладунки, зброю, церковні старожитності, побачили стародруки Острозької друкарні, репродукцію картини «Битва під Оршею». Виставка «Фрески церкви Спаса на Берестові XVII ст.» дозволила зблизька побачити розписи церкви доби Петра Могили.

Виставка до 100-річчя реставраційної майстерні Лаврського музею «Відроджений всесвіт» дозволила вшанувати кропітку працю відділу наукової реставрації, консервації та експертизи рухомих пам’яток Національного заповідника, спрямовану на збереження української культурної спадщини.

Серед робіт реставраційної майстерні Лаврського музею здобувачі зокрема побачили унікальний відреставрований іконостас Дрогобицької церкви святого Юра кінця ХV-XVI ст. (Львівська область), яка входить до Світової спадщини ЮНЕСКО «Дерев’яні церкви України».

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Усе про пакування харчової продукції дізналися магістранти від фахівчині компанії «Tetra Pak»

У рамках вивчення вибіркової дисципліни «Технологія пакування та зберігання упакованої продукції» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про пакування харчової продукції дізналися магістранти від фахівчині компанії «Tetra Pak» 12 грудня 2023

Відкрита лекція для здобувачів англомовного проєкту на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

3 березня 2021 року відбулося відкрите лекційне заняття «Особливості харчування країн Північної Європи» доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмили Дейниченко з дисципліни «Етнічні кухні» для здобувачів групи ГС-3-8а англомовного проєкту. Заняття відбулось у форматі онлайн на платформі ZOOM із використанням мультимедійн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для здобувачів англомовного проєкту на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 березня 2021

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів нагороджений Дипломом І ступеня за кращу доповідь

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів Артур Михалевич узяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді», що відбулася на базі Харківськог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент кафедри технології молока і молочних продуктів нагороджений Дипломом І ступеня за кращу доповідь 24 квітня 2018

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів

27 червня 2025 року Полтавський державний аграрний університет, спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти, провів семінар «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку». Захід мав на меті підвищення обізнаності та професійної компетентності учасників щодо сучасних вимог до якості та безп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо обізнаність у сфері якості та безпечності харчових продуктів 30 червня 2025