Н У Х Т

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

25 листопада 2024

Бінарне заняття здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація»

«Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути», – народна мудрість, яка знаходить своє підкріплення у багатьох сферах людського життя. Таким девізом і керуються здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм і рекреація», для яких у рамках вивчення дисциплін «Рекреаційно-туристичні ресурси України» та «Основи наукових досліджень» доценткою Оленою Харченко було проведено бінарне заняття на базі Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Сьогодні Національний заповідник «Києво-Печерська Лавра» – найбільший музейний комплекс України, де зосереджена величезна кількість пам’яток історії і культури, що є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО. Києво-Печерська Лавра – святиня, яка тісно пов’язана з іменами багатьох визначних постатей української історії.

Здобувачі освіти побували на виставці «Князі Острозькі: європейський вимір української історії», де ознайомились з пам’ятками XV-XX століть, розглянули лицарські обладунки, зброю, церковні старожитності, побачили стародруки Острозької друкарні, репродукцію картини «Битва під Оршею». Виставка «Фрески церкви Спаса на Берестові XVII ст.» дозволила зблизька побачити розписи церкви доби Петра Могили.

Виставка до 100-річчя реставраційної майстерні Лаврського музею «Відроджений всесвіт» дозволила вшанувати кропітку працю відділу наукової реставрації, консервації та експертизи рухомих пам’яток Національного заповідника, спрямовану на збереження української культурної спадщини.

Серед робіт реставраційної майстерні Лаврського музею здобувачі зокрема побачили унікальний відреставрований іконостас Дрогобицької церкви святого Юра кінця ХV-XVI ст. (Львівська область), яка входить до Світової спадщини ЮНЕСКО «Дерев’яні церкви України».

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Інсайти, корисні і для фаху, і для повсякденного життя

Здобувачі освіти, що вивчають харчові технології, повинні не лише опанувати свою спеціальність, але й бути прикладом свідомого ставлення до харчових продуктів. Для підвищення обізнаності про сучасний асортимент хлібопекарської галузі, особливості виготовлення й харчової цінності різних груп хлібних виробів професор кафедри технології хлібопекарськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інсайти, корисні і для фаху, і для повсякденного життя 07 березня 2025

Практичні здобутки майбутніх професіоналів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

З  31 жовтня по 11 листопада 2022 року в онлайн-форматі проводилися Всеукраїнські змагання хакатонів для студентів і випускників закладів вищої освіти України в межах освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри заводів» 4.0. Цього року організатор ігор, HR-агенція «UGEN» запросила до участі та підготовки технічних кейсів провідні підприємства України: компа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні здобутки майбутніх професіоналів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 18 листопада 2022

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників

20 березня старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зустрілася з випускниками ЗОШ №1 м. Вишгород Київської обл. Директор школи Олег Тимченко більше 15 років очолює цей заклад, і дружелюбно зустрів нашого викладача. Під час зустрічі Людмила Юрчук розповіла школярам, що НУХТ – один із найстаріших  вищих навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників 21 березня 2018

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ

Усе більше людей останнім часом користується гаджетами, до яких додаються навушники, адже через пандемію COVID-19 вони все більше часу проводять на онлайн-заходах. Проте, незважаючи на всі переваги використання навушників кількість питань щодо їх безпечності зростає. Щороку з’являються нові дослідження про потенційну загрозу цих гаджетів, саме тому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої перші кроки у світ науки київська ліцеїстка робить у лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ 20 січня 2022