Н У Х Т

Втілити креативні ідеї та створити інноваційний продукт в Україні стане простіше

24 липня 2019

Втілити креативні ідеї та створити інноваційний продукт в Україні стане простіше

Які проблеми перешкоджають розвитку інновацій в Україні, як вони мають вирішуватися та яким загалом має бути інноваційний розвиток України на найближче десятиліття. Відповіді на ці запитання закладені в Стратегію розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року, схвалену Кабінетом Міністрів.

Документ, зокрема, передбачає розбудову інноваційної інфраструктури, створення сприятливого правового поля для інноваційної діяльності, надання нових механізмів перетворення креативних ідей на інноваційні продукти і послуги тощо.

«Схвалення Стратегії стало логічним підсумком копіткої роботи широкого кола прогресивних представників бізнесу, державної влади, наукової спільноти, вишів і громадськості. Загалом до розроблення цього документа долучилося понад 100 стейкхолдерів. Ми сподіваємося, що Стратегія стане потужним інструментом для розвитку національної інноваційної системи України та підвищення рівня інноваційності національної економіки», – зазначила генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка.

Очікується, що результатом імплементації Стратегії стане, зокрема:
- збільшення кількості суб’єктів господарювання, що займаються винахідництвом, прикладними дослідженнями та науково-технічними розробками, насамперед – за межами державного сектору;
- зростання кількості підприємств, що надають послуги із комерціалізації технологічних рішень;
- збільшення надходжень від продажу та використання об’єктів права інтелектуальної власності, наукоємної продукції (в тому числі їх експорту);
- зростання частки малих і середніх підприємств, що провадять інноваційну діяльність.
Наразі вже триває розроблення плану заходів із реалізації Стратегії.

Нагадаємо, що наш університет вже не один рік поспіль впевнено утримує лідерство серед закладів вищої освіти України з винахідницької діяльності. Сподіваємося, зазначена Стратегія полегшить впровадження у виробництво прогресивних ідей й інноваційних технологій наших винахідників і учених. 

Опублікований: 24-07-2019
Читайте також:
Знайомимося з підручниками авторства наших викладачів

У вільному доступі з’явився підручник «Логістика» авторів Валентини Марченко і професора кафедри технології консервування Віталія Шутюка. У підручнику викладені методологічні основи логістики та розкрита сутність основних її функціональних процесів. Розглянуті базові поняття логістики та охарактеризовані компоненти логістичної системи підприємства...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомимося з підручниками авторства наших викладачів 19 серпня 2020

Магістранти освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» успішно захищають кваліфікаційні роботи

За доброю традицією відкриті захисти випускових кваліфікаційних робіт магістрів відвідують роботодавці. Цьогоріч на кафедру хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів завітали представники фармацевтичного підприємства «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський), комерційних фірм «Бейсік Інгредієнтс» (м. Київ) і «Біоекстракшн техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» успішно захищають кваліфікаційні роботи 17 лютого 2021

На кафедрі економіки і права активно готуються до нового навчального року

На кафедрі економіки і права відбулася зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Економіка підприємства» спеціальності 051 «Економіка» . Учасниками зустрічі стали гарантка програми, к.е.н. Юлія Левченко, викладачі кафедри, а також стейкхолдери – представник бізнесу в особі генерального директора Київського заводу безалкогольних напоїв «Росинка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі економіки і права активно готуються до нового навчального року 23 червня 2021

День практики здобувачів-біотехнологів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України

Однією з особливостей підготовки фахівців-біотехнологів кафедри біотехнології та мікробіології за освітнім ступенем «бакалавр» є виконання здобувачами курсових, дипломних проєктів, направлених на розроблення сучасних біотехнологій виробництва продукції медичного (вакцини, імуномодулятори, вітамінні, ферментні, пробіотичні, антибіотичні та ін. препа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День практики здобувачів-біотехнологів в Інституті продовольчих ресурсів НААН України 21 вересня 2021