Н У Х Т

Втілити креативні ідеї та створити інноваційний продукт в Україні стане простіше

24 липня 2019

Втілити креативні ідеї та створити інноваційний продукт в Україні стане простіше

Які проблеми перешкоджають розвитку інновацій в Україні, як вони мають вирішуватися та яким загалом має бути інноваційний розвиток України на найближче десятиліття. Відповіді на ці запитання закладені в Стратегію розвитку сфери інноваційної діяльності на період до 2030 року, схвалену Кабінетом Міністрів.

Документ, зокрема, передбачає розбудову інноваційної інфраструктури, створення сприятливого правового поля для інноваційної діяльності, надання нових механізмів перетворення креативних ідей на інноваційні продукти і послуги тощо.

«Схвалення Стратегії стало логічним підсумком копіткої роботи широкого кола прогресивних представників бізнесу, державної влади, наукової спільноти, вишів і громадськості. Загалом до розроблення цього документа долучилося понад 100 стейкхолдерів. Ми сподіваємося, що Стратегія стане потужним інструментом для розвитку національної інноваційної системи України та підвищення рівня інноваційності національної економіки», – зазначила генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка.

Очікується, що результатом імплементації Стратегії стане, зокрема:
- збільшення кількості суб’єктів господарювання, що займаються винахідництвом, прикладними дослідженнями та науково-технічними розробками, насамперед – за межами державного сектору;
- зростання кількості підприємств, що надають послуги із комерціалізації технологічних рішень;
- збільшення надходжень від продажу та використання об’єктів права інтелектуальної власності, наукоємної продукції (в тому числі їх експорту);
- зростання частки малих і середніх підприємств, що провадять інноваційну діяльність.
Наразі вже триває розроблення плану заходів із реалізації Стратегії.

Нагадаємо, що наш університет вже не один рік поспіль впевнено утримує лідерство серед закладів вищої освіти України з винахідницької діяльності. Сподіваємося, зазначена Стратегія полегшить впровадження у виробництво прогресивних ідей й інноваційних технологій наших винахідників і учених. 

Опублікований: 24-07-2019
Читайте також:
Розширення світогляду та професійний розвиток студентів-підприємців

Окремі заходи VII Національного форуму «Бізнес і Університети: Future of Work» відвідали разом із доцентом кафедри маркетингу Вікторією Стеценко здобувачі третього курсу освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Студенти мали можливість поринути в гострі дискусії представників бізнесу, вищих навчальних закладів та експерт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення світогляду та професійний розвиток студентів-підприємців 15 листопада 2019

Стартував конкурс українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 рр.

Почався конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки. Його оголосили 25 березня 2020 року Міністерство освіти і науки України та Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки. Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти і наукових установ України та науково-дослідних гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував конкурс українсько-чеських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 рр. 27 березня 2020

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка

Вийшов друком новий навчальний посібник «Лабораторний практикум із інновацій в ресторанному бізнесі» науково-педагогічного колективу кафедри готельно-ресторанної справи (авторки – професорка Тетяна Сильчук, доцентки Віта Цирульнікова, Лариса Шаран, Тетяна Іщенко, Оксана Кирпіченкова, Ольга Пушка, Ірина Дітріх, старша викладачка Олена Тищенко, асист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник колективу авторів факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка 24 квітня 2024

Цикл відкритих лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочато!

14 жовтня на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося лекційне заняття з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг» на тему «Конструкційні матеріали, що допущені до використання при проєктуванні технологічного обладнання харчових виробництв», яке доцент кафедри Богдан Пащенко провів для здобувачів-бакалаврі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл відкритих лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочато! 15 жовтня 2025