Н У Х Т

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

21 липня 2021

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

Станом на 20 липня оприлюднений проміжний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра. Переглянути його можна на сайті vstup.edebo.gov.ua.

Кожний вступник може побачити всі заяви, подані на широкий конкурс, і відстежити своє місце в загальнодержавному рейтингу за обраними спеціальностями.

Оновлений фінальний рейтинг буде опублікований 22 липня, перед завершенням прийому заяв.

У нашому університеті широкий конкурс відбувається за спеціальностями «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародні економічні відносини», «Економіка», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Хімічні технології та інженерія».

Що ж таке широкий конкурс? Для розподілу державного замовлення використовуються два методи. Відповідно, конкурсні пропозиції закладів вищої освіти можуть бути «Відкритими» (широкий конкурс) і «Фіксованими» (закритими).

У закритих конкурсних пропозиціях кількість місць державного замовлення заздалегідь визначена і надається вступникам із найкращими балами, які подали заяву саме на цю конкурсну пропозицію. За відкритими конкурсними пропозиціями бюджетне місце також надається вступникам із найкращими конкурсними балами, але конкурс проводиться одночасно серед усіх вступників в усіх закладах вищої освіти за цією спеціальністю.

При цьому «Відкрита» конкурсна пропозиція закладу вищої освіти не має фіксованого обсягу місць державного замовлення, а має тільки максимально можливий обсяг місць державного замовлення. Це означає, що кількість вступників, зарахованих на бюджет, може бути меншою, ніж визначений максимальний обсяг державного замовлення. Також, сума максимального обсягу державного замовлення на всіх відкритих конкурсних пропозиціях з певної спеціальності завжди більша, ніж фактична надана кількість бюджетних місць для цієї спеціальності.

Наприклад, загальний максимальний обсяг місць державного замовлення за відкритими конкурсними пропозиціями в усіх навчальних закладах на спеціальність «Прикладна механіка» може дорівнювати 1000, а визначена Кабінетом міністрів України кількість місць державного замовлення на цю спеціальність за відкритими конкурсними пропозиціями тільки 500. Це означає, що на спеціальність «Прикладна механіка» за відкритими конкурсними пропозиціями на бюджет буде прийнято тільки 500 осіб, хоча максимальний сумарний обсяг держзамовлення на всіх конкурсних пропозиціях складає 1000.

Нагадаємо, на 20 липня до нашого університету подано майже шість тисяч заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання. Середній конкурс по університету складає: на денну форму – 8,20 на одне бюджетне місце, на заочну – 15,30. 

Опублікований: 21-07-2021
Читайте також:
Магістри-заочники освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» підтвердили високий рівень своєї підготовки

21-22 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти магістерських робіт студентів заочної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві». Усього на захисті були представлені 7 випускних кваліфікаційних робіт. Захист відбувався в Екзаменаційній к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-заочники освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» підтвердили високий рівень своєї підготовки 25 лютого 2019

Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці

Здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Максим Гуковський, Андрій Білас, Вероніка Притула, Христина Головата, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа», під керівництвом викладачки циклової комісії харчових технологій та готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти застосовують здобуті знання на практиці 23 березня 2023

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування провели зі студентами перших курсів до 140-ї річниці заснування університету історичні читання в рамках English Speaking Club. National University of Food Technologies – 140 Anniversary – Some Historical Pages – саме це питання було аджентою під час чергового English Speaking Club. Старша ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club до 140-річчя НУХТ 16 жовтня 2024

Поетичний вечір на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У складні часи, які прийшли в Україну, особливо відчувається палке патріотичне ставлення українців до своєї мови та Батьківщини. Існує безліч прекрасних віршів про нашу рідну мову та Україну. І викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі здобувачами освіти груп ТІ-1-4, ТІ-1-5, ТІ-2-6, ТХ-3-5, ТХ-3-6 та ТХ-3-14ск Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетичний вечір на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 січня 2023