Н У Х Т

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

21 липня 2021

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

Станом на 20 липня оприлюднений проміжний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра. Переглянути його можна на сайті vstup.edebo.gov.ua.

Кожний вступник може побачити всі заяви, подані на широкий конкурс, і відстежити своє місце в загальнодержавному рейтингу за обраними спеціальностями.

Оновлений фінальний рейтинг буде опублікований 22 липня, перед завершенням прийому заяв.

У нашому університеті широкий конкурс відбувається за спеціальностями «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародні економічні відносини», «Економіка», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Хімічні технології та інженерія».

Що ж таке широкий конкурс? Для розподілу державного замовлення використовуються два методи. Відповідно, конкурсні пропозиції закладів вищої освіти можуть бути «Відкритими» (широкий конкурс) і «Фіксованими» (закритими).

У закритих конкурсних пропозиціях кількість місць державного замовлення заздалегідь визначена і надається вступникам із найкращими балами, які подали заяву саме на цю конкурсну пропозицію. За відкритими конкурсними пропозиціями бюджетне місце також надається вступникам із найкращими конкурсними балами, але конкурс проводиться одночасно серед усіх вступників в усіх закладах вищої освіти за цією спеціальністю.

При цьому «Відкрита» конкурсна пропозиція закладу вищої освіти не має фіксованого обсягу місць державного замовлення, а має тільки максимально можливий обсяг місць державного замовлення. Це означає, що кількість вступників, зарахованих на бюджет, може бути меншою, ніж визначений максимальний обсяг державного замовлення. Також, сума максимального обсягу державного замовлення на всіх відкритих конкурсних пропозиціях з певної спеціальності завжди більша, ніж фактична надана кількість бюджетних місць для цієї спеціальності.

Наприклад, загальний максимальний обсяг місць державного замовлення за відкритими конкурсними пропозиціями в усіх навчальних закладах на спеціальність «Прикладна механіка» може дорівнювати 1000, а визначена Кабінетом міністрів України кількість місць державного замовлення на цю спеціальність за відкритими конкурсними пропозиціями тільки 500. Це означає, що на спеціальність «Прикладна механіка» за відкритими конкурсними пропозиціями на бюджет буде прийнято тільки 500 осіб, хоча максимальний сумарний обсяг держзамовлення на всіх конкурсних пропозиціях складає 1000.

Нагадаємо, на 20 липня до нашого університету подано майже шість тисяч заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання. Середній конкурс по університету складає: на денну форму – 8,20 на одне бюджетне місце, на заочну – 15,30. 

Опублікований: 21-07-2021
Читайте також:
Lifelong learning викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

Безперервно зростають професійно викладачі кафедри готельно-ресторанної справи. Старша викладачка Олена Тищенко підвищила кваліфікацію у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського за професійною програмою для науково-педагогічних працівників «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Lifelong learning викладачів кафедри готельно-ресторанної справи 30 квітня 2025

Про харчову біотехнологію і не тільки на майстер-класі для майбутніх вступників

У рамках Дня відкритих дверей на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся майстер-клас із харчової біотехнології. Асистентка кафедри Ірина Ковшар розповіла його учасникам про ту частину біотехнології, яка оточує кожного з нас щодня. Усім відомо, що багато українців полюбляє вживати молочнокислі продукти. Сметана, кефір, різні види сиру, ряжа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчову біотехнологію і не тільки на майстер-класі для майбутніх вступників 10 жовтня 2023

Впровадження дуальної системи освіти за німецькою технологією

8 жовтня 2019 р. в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся круглий стіл «Впровадження дуальної системи освіти при підготовці фахівців готельно-ресторанного напряму» за участі директора ТОВ «ЕЛМА» Рональда Мацалака,  представниці «Конгрес-готелю» м. Потсдам Юти Браун, Дар'ї Клайнерт,  Дірка Ер теля, що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження дуальної системи освіти за німецькою технологією 10 жовтня 2019

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Крас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологічний тренінг – у тренді! 04 березня 2019