Н У Х Т

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

21 липня 2021

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

Станом на 20 липня оприлюднений проміжний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра. Переглянути його можна на сайті vstup.edebo.gov.ua.

Кожний вступник може побачити всі заяви, подані на широкий конкурс, і відстежити своє місце в загальнодержавному рейтингу за обраними спеціальностями.

Оновлений фінальний рейтинг буде опублікований 22 липня, перед завершенням прийому заяв.

У нашому університеті широкий конкурс відбувається за спеціальностями «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія», «Технології захисту навколишнього середовища», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародні економічні відносини», «Економіка», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Хімічні технології та інженерія».

Що ж таке широкий конкурс? Для розподілу державного замовлення використовуються два методи. Відповідно, конкурсні пропозиції закладів вищої освіти можуть бути «Відкритими» (широкий конкурс) і «Фіксованими» (закритими).

У закритих конкурсних пропозиціях кількість місць державного замовлення заздалегідь визначена і надається вступникам із найкращими балами, які подали заяву саме на цю конкурсну пропозицію. За відкритими конкурсними пропозиціями бюджетне місце також надається вступникам із найкращими конкурсними балами, але конкурс проводиться одночасно серед усіх вступників в усіх закладах вищої освіти за цією спеціальністю.

При цьому «Відкрита» конкурсна пропозиція закладу вищої освіти не має фіксованого обсягу місць державного замовлення, а має тільки максимально можливий обсяг місць державного замовлення. Це означає, що кількість вступників, зарахованих на бюджет, може бути меншою, ніж визначений максимальний обсяг державного замовлення. Також, сума максимального обсягу державного замовлення на всіх відкритих конкурсних пропозиціях з певної спеціальності завжди більша, ніж фактична надана кількість бюджетних місць для цієї спеціальності.

Наприклад, загальний максимальний обсяг місць державного замовлення за відкритими конкурсними пропозиціями в усіх навчальних закладах на спеціальність «Прикладна механіка» може дорівнювати 1000, а визначена Кабінетом міністрів України кількість місць державного замовлення на цю спеціальність за відкритими конкурсними пропозиціями тільки 500. Це означає, що на спеціальність «Прикладна механіка» за відкритими конкурсними пропозиціями на бюджет буде прийнято тільки 500 осіб, хоча максимальний сумарний обсяг держзамовлення на всіх конкурсних пропозиціях складає 1000.

Нагадаємо, на 20 липня до нашого університету подано майже шість тисяч заяв від вступників на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти на денну і заочну форми навчання. Середній конкурс по університету складає: на денну форму – 8,20 на одне бюджетне місце, на заочну – 15,30. 

Опублікований: 21-07-2021
Читайте також:
Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся черговий майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова. Представив гостя декан факультету, професор Віктор Доценко. Цього разу фахівець презентував студентам кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки технологій італійських страв від відомого бренд-шефа для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 27 листопада 2018

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели зустрічі зі студентами коледжів, які входять до структури Національного університету харчових технологій. Професор Віра Дробот і доцент Лариса Михонік зустрілися зі студентами Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ, а доцент Наталія Фаленд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраві презентації про НУХТ від наших викладачів випускникам коледжів 02 серпня 2021

Профорієнтаційний візит асистента кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів

Асистент кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Оксана Онофрійчук відвідала Верхівнянську філію Житомирського агротехнічного коледжу, де зустрілася зі студентами 4-го курсу. Під час зустрічі студенти ознайомилися з історією нашого університету, його структурою, умовами вступу, спеціальностями, за якими вони можуть здобути осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний візит асистента кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів 28 січня 2020

Захисти дипломних робіт на цикловій комісії інформаційних технологій

В останні дні червня відповідно до навчальних планів відбулися захисти дипломних робіт студентів спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 123 «Комп’ютерна інженерія» у Волинському фаховому коледжі нашого університету. В умовах карантину захисти проходили в дистанційному режимі з використанням платформи Google Meet. Студенти предс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти дипломних робіт на цикловій комісії інформаційних технологій 06 липня 2020