Н У Х Т

Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів

08 липня 2019

Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів

Під час вступної кампанії 2019-го, як і торік, є 3 коригувальні коефіцієнти: сільський, регіональний і галузевий. На них множитиметься конкурсний бал певних категорій вступників. Відповідне роз’яснення надав Директорат вищої освіти та освіти дорослих МОН у зв’язку з початком активної фази вступної кампанії.

Так, претендувати на сільський коефіцієнт (СК) можуть ті, хто в рік вступу закінчили школу на території села й зареєстровані в селі. СК дорівнює 1,02 для всіх таких вступників, а також 1,05 для вступників на спеціальності, яким надається особлива державна підтримка.

Перелік шкіл, учні яких мають право на сільський коефіцієнт, завантажений до ЄДЕБО. Тож в електронних кабінетах випускників таких закладів автоматично з’являється повідомлення про можливість застосування СК. Однак, щоб його отримати, вступник має завантажити в електронний кабінет або додати до паперової заяви довідку про місце реєстрації. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207.

Важливо, що цього року не має значення, скільки часу вступник зареєстрований у селі. Проте, варто звернути увагу, що СК не застосовується для вступників, які закінчили школу або зареєстровані на території селищ.

Регіональний коефіцієнт (РК) нараховується тим вступникам, які обирають виші НЕ в Києві. Для 11 регіонів РК дорівнює 1,04. Це такі області: Донецька, Житомирська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська. В усіх інших випадках РК дорівнює 1,02.

Галузевий коефіцієнт (ГК) дорівнює 1,02 і діє для вступників на ті спеціальності, яким надається особлива державна підтримка. Необхідно звернути увагу, що ГК застосовується тільки для заяв із першою та другою пріоритетністю.

Регіональний і галузевий коефіцієнти нараховуються вступникові автоматично, тобто для їх отримання йому не потрібно робити жодних додаткових дій.

Відеороз’яснення щодо коефіцієнтів можна переглянути тут

Нагадуємо, що цього року 4 категорії вступників можуть отримати додаткові бали до свого конкурсного бала, але для їх нарахування є певні умови, які обов’язково треба врахувати під час подання заяв до вишів.

Опублікований: 08-07-2019
Читайте також:
Будь-якою нагодою прокачати свої soft skills користуються наші викладачі

Наші викладачі скористалися черговою нагодою поглибити свої знання та розвинути науково-дидактичні компетенції з точки зору викликів, рішень і перспектив у викладацькій та науково-дослідній діяльності в ході стажування «Навчально-наукова діяльність в сучасному університеті: виклики, рішення, перспективи» від факультету наук про освіту Білостоцького...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Будь-якою нагодою прокачати свої soft skills користуються наші викладачі 12 серпня 2022

Про аналіз беззбитковості та його практичне використання від фахівця-практика студентам-фінансистам

«Недооцінювання аналізу точки беззбитковості може бути причиною збиткового бізнесу», – саме з цієї тези розпочалася зустріч студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» з фінансовим директором компанії Offrealty multinational s.r.o. Юлією Теплюк, яка завітала в НУХТ на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко. Тема ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про аналіз беззбитковості та його практичне використання від фахівця-практика студентам-фінансистам 21 травня 2019

«Бондіана» на квітневому засіданні Movie Club

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбулося чергове засідання Movie Club «Бондіана» – ціла епоха в світовому кіно». Студенти групи ГС-1-8 обговорювали разом із викладачкою Любов Сапон-Аблязовою створення фільмів, історію появи, біографію автора перших романів про неперевершеного Джеймса Бонда Яна Флемінга. Олександр Кубрак, Роман ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Бондіана» на квітневому засіданні Movie Club 17 квітня 2023

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 13 червня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми скороченого терміну навчання. Здобувачі другого курсу зі скорочени...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші захисти-2022 бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 червня 2022