Н У Х Т

Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів

08 липня 2019

Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів

Під час вступної кампанії 2019-го, як і торік, є 3 коригувальні коефіцієнти: сільський, регіональний і галузевий. На них множитиметься конкурсний бал певних категорій вступників. Відповідне роз’яснення надав Директорат вищої освіти та освіти дорослих МОН у зв’язку з початком активної фази вступної кампанії.

Так, претендувати на сільський коефіцієнт (СК) можуть ті, хто в рік вступу закінчили школу на території села й зареєстровані в селі. СК дорівнює 1,02 для всіх таких вступників, а також 1,05 для вступників на спеціальності, яким надається особлива державна підтримка.

Перелік шкіл, учні яких мають право на сільський коефіцієнт, завантажений до ЄДЕБО. Тож в електронних кабінетах випускників таких закладів автоматично з’являється повідомлення про можливість застосування СК. Однак, щоб його отримати, вступник має завантажити в електронний кабінет або додати до паперової заяви довідку про місце реєстрації. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених Постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207.

Важливо, що цього року не має значення, скільки часу вступник зареєстрований у селі. Проте, варто звернути увагу, що СК не застосовується для вступників, які закінчили школу або зареєстровані на території селищ.

Регіональний коефіцієнт (РК) нараховується тим вступникам, які обирають виші НЕ в Києві. Для 11 регіонів РК дорівнює 1,04. Це такі області: Донецька, Житомирська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська. В усіх інших випадках РК дорівнює 1,02.

Галузевий коефіцієнт (ГК) дорівнює 1,02 і діє для вступників на ті спеціальності, яким надається особлива державна підтримка. Необхідно звернути увагу, що ГК застосовується тільки для заяв із першою та другою пріоритетністю.

Регіональний і галузевий коефіцієнти нараховуються вступникові автоматично, тобто для їх отримання йому не потрібно робити жодних додаткових дій.

Відеороз’яснення щодо коефіцієнтів можна переглянути тут

Нагадуємо, що цього року 4 категорії вступників можуть отримати додаткові бали до свого конкурсного бала, але для їх нарахування є певні умови, які обов’язково треба врахувати під час подання заяв до вишів.

Опублікований: 08-07-2019
Читайте також:
Тенденції та виклики розвитку дуальної освіти обговорювали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Інтенсифікація структурних змін, що відбуваються у харчовій промисловості України, визначає попит на фахівців нової формації, які здатні успішно реалізовувати виробничі завдання щодо створення продукції оздоровчого та профілактичного призначення для населення України. Тенденції розвитку ринку праці та високі вимоги працедавців до підготовки молодих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції та виклики розвитку дуальної освіти обговорювали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів 31 січня 2022

Із організацією виробництва органічного морозива ознайомилися магістранти в процесі переддипломної практики

Акціонерне товариство «РУДЬ» є лідером серед українських виробників морозива. Продукція компанії не лише задовольняє потреби споживачів, а й перевищує їхні очікування. Навіть найбільш вимогливі покупці можуть знайти в асортименті продуктів те, що їм до вподоби. Завдяки європейському підходу до розвитку, компанія «Рудь» випустила «Ескімос-Organic» —...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із організацією виробництва органічного морозива ознайомилися магістранти в процесі переддипломної практики 08 липня 2025

Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців

Дуже цікавим було заняття студентів спеціальності «Маркетинг» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, яке провів для них викладач Василь Карач на підприємстві нового типу «Меблевий парк». Вивчаючи дисципліну «Розроблення товарів», студенти ознайомилися з роботою підприємства – одного з лідерів ринку виробництва меблів, що о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців 19 листопада 2019

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій

10 вересня розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій, в рамках якого працюють виставки «Inprodmash&Upakovka» та «Sweets&Bakery Ukraine». Наш університет – традиційний учасник цих масштабних галузевих форумів і співорганізатор насиченої наукової програми заходу. У церемонії урочистого відкриття взяли участь: голова Держпродпотре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобутки НУХТ – широкому загалу: розпочався Всеукраїнський тиждень харчових технологій 10 вересня 2019