Н У Х Т

Гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня»

23 листопада 2023

Гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня»

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу в межах вивчення дисциплін «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» (міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі») і «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» (освітньо-професійна програма «Туризм») відбулася гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня» Лариси Титикало.

Гостьова лекція «Технологія організації гастрономічного туру Бессарабією» від господарства-учасника еногастрономічного маршруту «Дорога вина та смаку Української Бессарабії» зацікавила не тільки викладачів і здобувачів НУХТ, а й академічну спільноту профільних кафедр багатьох українських закладів освіти.

Лариса Титикало, як власниця контактної козячої ферми «Бринзарня» (с. Приморське) і приймаюча сторона гастрономічного туру, поділилася досвідом щодо організації процесу прийому туристів, особливостей співпраці з іншими учасниками маршруту, гідами, туристичними операторами, основ просування власної локації. Як очільниця спільноти «Slow food Bessarabia» зазначила, що метою еногастрономічних турів є просування Бессарабії, її культури та традицій за принципами Руху Slow Food.

Учасники лекції дізналися, що пані Лариса є авторкою новітніх спецій на основі сушеної козячої бринзи, які, на думку досвідчених кухарів України, є особливими та надають автентичного смаку і аромату стравам, створюють нові смакові поєднання. Багаторічна робота у напрямку пошуку, збору, сортування й дегустації смачної спадщини Бессарабії вилилася в написання книжки «Бессарабія. Кулінарна мандрівка», яка побачила світ 2017 році.

Під час Q&A-сесії лекторка відповіла на питання щодо основ формування програми перебування на локації гастромаршруту, яку для кожної групи можна зробити індивідуальною та особливою, відзначила важливість дотримання таймінгу туру.

Учасники івенту вдячні пані Ларисі за віртуальний тур Бессарабією. Цінуємо досвід та поради, які дозволять здобувачам покращити навички з формування туристичних пропозицій, а власникам крафтових виробництв – розбудовувати власні локації.

Запис лекції можна переглянути на YouTube-каналі кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ.

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
Колектив кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів тісно співпрацює із загальноосвітніми навчальними закладами

Колектив кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів продовжує профорієнтаційну роботу в школах Києва. 31 січня СЗШ №262 відвідала доцент Євгенія Шеманська. Тісна співпраця кафедри з цим загальноосвітнім навчальним закладом налагоджена завдяки сприянню вчителя хімії Ніни Степури, яка велику увагу приділяє підготовці молодих науковц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів тісно співпрацює із загальноосвітніми навчальними закладами 01 лютого 2017

Старт SMART-лекторію 2023-2024 на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки за доброю традицією стартував SMART-лекторій 2023-2024. З першою лекцією виступив доктор технічних наук, професор, провідний науковий співробітник, дійсний член Академії технічних наук України, провідний аудитор Юрій Сухенко. Лекційні матеріали були пов’язані з темою «Філософія ISO 9001– фундамент впров...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт SMART-лекторію 2023-2024 на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 02 жовтня 2023

Черговий круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків» на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся черговий традиційний круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків». Окрім гарантів освітніх програм усіх освітніх рівнів і викладачів кафедри захід відвідали представники бізнесу, фахових коледжів та Громадської Спілки «Холодильна Асоціація України», зокрема Т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків» на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 31 жовтня 2022

Сьогодні – останній день подання заяв на участь у додатковій сесії МТНК

Вступники, що зареєструвалися для проходження МКТ/МТНК, але з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії вступного випробування, мають змогу пройти тестування під час додаткової сесії. Для цього вони ще мають час до кінця сьогоднішнього дня. Вступникам необхідно надіслати заяву щодо участі у додатковій сесії на електронну пошту того р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьогодні – останній день подання заяв на участь у додатковій сесії МТНК 26 серпня 2022