Н У Х Т

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь»

17 жовтня 2019

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь»

У рамках дисципліни «Вступ до харчових технологій» студенти групи ТІ-1-6 у супроводі доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколи Бондаря відвідали ПрАТ «Оболонь». Провідний фахівець з підготовки персоналу Альона Максян (студентка кафедри заочної форми навчання) та Микола Бондар докладно познайомили майбутніх фахівців із усіма стадіями виробництва напоїв.

Об'єднання «Оболонь» – перше акціонерне підприємство України, яке першим із пиво-безалкогольних заводів, ще в колишньому Радянському Союзі, розпочало експортувати свою продукцію в розвинуті країни. Спочатку це була Великобританія, потім США. Зараз продукцію експортують до держав трьох континентів – Європи, Азії, Америки.

Приріст виробництва став можливий завдяки випуску високоякісної конкурентноздатної продукції, що підтверджується присвоєними високими нагородами на міжнародних виставках і конкурсах.

Пивне виробництво заводу оснащене в основному чеським і німецьким комплектним обладнанням. Програму реконструкції і збільшення виробничих потужностей головного підприємства компанія активно здійснює вже декілька останніх років. Важливою віхою цієї програми стало будівництво і запуск нових варильних порядків виробництва німецької фірми «Zіеmanп». Одночасно були встановлені 62 нових ЦКТ (циліндрично-конічних танків) – апаратів, де відбуваються процеси бродіння пива. Нова варниця укомплектована трьома заторними чанами, сусловарним чаном, вірпулом і найбільшим в Україні чаном фільтрації, діаметр якого складає 11,5 метрів. Продуктивність нової варниці – 12 000 дал. пива за одне варіння. Всі технологічні процеси в новій варниці автоматизовані. Контроль процесів здійснюється завдяки новітнім комп'ютерним програмам, використання яких практично повністю виключає можливість помилок, так званий людський чинник. Автоматизована система управління гарантує максимальну і стабільну якість пива. Розлив пива в пляшки ведеться на восьми - лініях. Четверта лінія встановлена зовсім недавно, з дуже великою продуктивністю, яка становить 60 тис. пляшок за годину. До новинок сучасних технологій відноситься розлив пива в кеги. На час запуску це була єдина в Україні лінія розливу пива в кеги з таким високим рівнем.

Студенти детально ознайомилися з технологічними процесами виробництва пива, побачили спеціалізоване обладнання, а наприкінці отримали подарунки – безалкогольні напої власного виробництва.

Опублікований: 17-10-2019
Читайте також:
Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

10 вересня у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся захист дисертації «Розроблення та обґрунтування параметрів апарату для вакуумного охолодження хлібобулочних виробів в умовах потокового виробництва» випускником аспірантури кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександром Козаком на здобуття ступеня доктора філософі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагальні науково-технічні завдання вирішують аспіранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 11 вересня 2025

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення книжкової полички науковців 24 травня 2024

Літні змагання наших студентів

Фізична культура і спорт – невід’ємна частина життя наших студентів. Протягом навчального року в усіх навчальних підрозділах навчально-наукового комплексу НУХТ відбувається багато фізкультурно-оздоровчих заходів – це і традиційні «Дня здоров’я» та цілий ряд змагань і конкурсів, і спартакіади, і участь у всеукраїнських акціях. У Смілянському коледж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літні змагання наших студентів 31 липня 2018