Н У Х Т

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

01 липня 2025

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян.

Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі.

Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі перенесло викладачів у витончений світ кулінарних традицій козацької епохи. Кожний елемент цього театралізованого заходу – це живописна історія, що розкриває таємниці старовинних рецептів і кулінарних звичаїв.

Сцена Театру вирувала ароматами стародавніх спецій та свіжої приправленої їжі. Кулінарні артисти в особі пані Наталії та її чоловіка Арама були вдягнені в автентичні вбрання, виконували ритуали приготування старовинних страв перед очима глядачів. Кожний рух їхніх рук переносив викладачів у стародавній світ епохи Козацької доби та розкривав традиції й культуру гастрономічної української спадщини.

Освітяни мали змогу не лише познайомитися теоретично зі старовинними традиціями харчування українців, зокрема особливостями використання цільнозернових злакових у технології страв і напоїв наших пращурів (житній квас, козацькі киселі, каші зі збудженого зерна, бездріжджовий хліб), а й власноруч приготувати та продегустувати їх. Окрім цього, пані Наталія під час дійства акцентувала увагу слухачів на користі цільнозернового раціону для організму сучасної людини та використанні традиційних українських рослинних харчових продуктів.

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячна подружжю Саргасян за відродження і пропагування традицій української стародавньої гастрономічної та культурної спадщини. Викладачі бажають пані Наталії та пану Араму натхнення, розвитку і процвітання Театру та сподіваються на продовження плідної й тісної співпраці, оскільки основні напрямки співробітництва вже сформовано.

Опублікований: 01-07-2025
Читайте також:
Про технологію Deepfakes ліцеїстам Львівщини

Сьогодні доцентка кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Олена Харкянен прочитала гостьову лекцію «Використання штучного інтелекту для виявлення достовірності інформації» старшокласникам Пустомитівського ліцею №1 у Львівській області. Гостьова лекція була присвячена технологіям штучного інтелекту і, зокрема, надзвичайн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про технологію Deepfakes ліцеїстам Львівщини 22 січня 2025

Успішний фініш бакалаврів заочної форми навчання

17 лютого 2021 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася важлива подія для 52 здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» заочної форми навчання – атестаційний екзамен. Перед початком екзамену тепло привітала здобувачів вищої освіти в.о. декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний фініш бакалаврів заочної форми навчання 19 лютого 2021

На науковому семінарі у Відні відзвітувала аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У європейських науково-дослідних колективах існує гарна практика – регулярні наукові семінари, на яких науковці, особливо молоді, звітують та діляться своїми результатами роботи за певний нетривалий період. У лабораторії Університету Природних ресурсів та природничих наук (БОКУ, Відень), керівником якої є професор Роланд Людвіг, також підтримують ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На науковому семінарі у Відні відзвітувала аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 22 жовтня 2021

Із глобальними перспективами для української освіти знайомляться викладачі

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилися до семінару «Глобальні тренди та майбутнє освіти», який відбувся за участі одного з найвпливовіших аналітиків сучасної освітньої політики – Андреаса Шляйхера, директора з питань освіти та компетенцій Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із глобальними перспективами для української освіти знайомляться викладачі 02 червня 2025