Н У Х Т

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

01 липня 2025

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян.

Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі.

Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі перенесло викладачів у витончений світ кулінарних традицій козацької епохи. Кожний елемент цього театралізованого заходу – це живописна історія, що розкриває таємниці старовинних рецептів і кулінарних звичаїв.

Сцена Театру вирувала ароматами стародавніх спецій та свіжої приправленої їжі. Кулінарні артисти в особі пані Наталії та її чоловіка Арама були вдягнені в автентичні вбрання, виконували ритуали приготування старовинних страв перед очима глядачів. Кожний рух їхніх рук переносив викладачів у стародавній світ епохи Козацької доби та розкривав традиції й культуру гастрономічної української спадщини.

Освітяни мали змогу не лише познайомитися теоретично зі старовинними традиціями харчування українців, зокрема особливостями використання цільнозернових злакових у технології страв і напоїв наших пращурів (житній квас, козацькі киселі, каші зі збудженого зерна, бездріжджовий хліб), а й власноруч приготувати та продегустувати їх. Окрім цього, пані Наталія під час дійства акцентувала увагу слухачів на користі цільнозернового раціону для організму сучасної людини та використанні традиційних українських рослинних харчових продуктів.

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячна подружжю Саргасян за відродження і пропагування традицій української стародавньої гастрономічної та культурної спадщини. Викладачі бажають пані Наталії та пану Араму натхнення, розвитку і процвітання Театру та сподіваються на продовження плідної й тісної співпраці, оскільки основні напрямки співробітництва вже сформовано.

Опублікований: 01-07-2025
Читайте також:
Відбулося перше засідання нового складу профкому співробітників НУХТ

12 грудня 2019 року відбулося перше засідання нового складу профкому співробітників НУХТ, який буде працювати протягом наступних 5 років. Головним питанням, винесеним на порядок денний, було затвердження складу комісій та обрання їх голів. Отже, у нинішньому профкомі НУХТ працюватимуть: - Комісія з організаційної роботи – голова Світлана Скоморо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання нового складу профкому співробітників НУХТ 16 грудня 2019

Практичне заняття по робототехніці

Кілька тижнів тому кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління отримала для використання в навчальному процесі робототехнічний комплекс ABB IRB1200. Завдяки партнерам кафедри, компаніям «АВВ» і «ЛБЮ-тех» здобувачі освіти мають можливість вивчати робототехніку не лише в теорії, а й на практиці. Зокрема, старший викладач Рома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття по робототехніці 23 жовтня 2020

Урочисте вручення дипломів у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

З 26 по 29 січня 2018 р. студенти групи 4-ХП-05 Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ складали державний комплексний екзамен. Випускники виявили добрі знання щодо сучасного стану науки про харчування, принципів раціонального та адекватного харчування, використання безвідходних і ресурсоощадних технологій. Студенти продемонстрували вміння ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисте вручення дипломів у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 31 січня 2018

Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса»

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали Бориспільський завод продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса», який входить до скандинавського харчового концерну «Lantmannen». Під час відвідування цеху з виробництва сухих сніданків студенти мали змогу детально познайомитися з роботою екструдера, вивчити параметри виробництва різних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології консервування провели лабораторне заняття на Бориспільському заводі продтоварів ПАТ «Лантманнен Акса» 25 травня 2018