Н У Х Т

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

01 july 2025

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян.

Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі.

Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі перенесло викладачів у витончений світ кулінарних традицій козацької епохи. Кожний елемент цього театралізованого заходу – це живописна історія, що розкриває таємниці старовинних рецептів і кулінарних звичаїв.

Сцена Театру вирувала ароматами стародавніх спецій та свіжої приправленої їжі. Кулінарні артисти в особі пані Наталії та її чоловіка Арама були вдягнені в автентичні вбрання, виконували ритуали приготування старовинних страв перед очима глядачів. Кожний рух їхніх рук переносив викладачів у стародавній світ епохи Козацької доби та розкривав традиції й культуру гастрономічної української спадщини.

Освітяни мали змогу не лише познайомитися теоретично зі старовинними традиціями харчування українців, зокрема особливостями використання цільнозернових злакових у технології страв і напоїв наших пращурів (житній квас, козацькі киселі, каші зі збудженого зерна, бездріжджовий хліб), а й власноруч приготувати та продегустувати їх. Окрім цього, пані Наталія під час дійства акцентувала увагу слухачів на користі цільнозернового раціону для організму сучасної людини та використанні традиційних українських рослинних харчових продуктів.

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячна подружжю Саргасян за відродження і пропагування традицій української стародавньої гастрономічної та культурної спадщини. Викладачі бажають пані Наталії та пану Араму натхнення, розвитку і процвітання Театру та сподіваються на продовження плідної й тісної співпраці, оскільки основні напрямки співробітництва вже сформовано.

Published on: 01-07-2025
Read also:
Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

READ YOURSELF

Віртуальна подорож до НУХТ 02 october 2021

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання

17 вересня відбулася установча зустріч зі здобувачами освітнього ступеня «доктор філософії», що вступили до аспірантури НУХТ у цьому році. Першокурсників-аспірантів привітав зі вступом до аспірантури проректор з наукової роботи Сергій Токарчук. Він зазначив, що шлях науковця – нелегкий і часом тернистий, але дуже цікавий, і ніщо не може зрівнятися...

READ YOURSELF

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання 17 september 2021

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», профес...

READ YOURSELF

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом 26 march 2025