Н У Х Т

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

04 березня 2024

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії».

Для проведення лекції «Сучасний стан виробництва пектинів в Україні. Проблеми і перспективи» була запрошена директорка з контролю якості міжнародної компанії TBF Group Наталія Демчишак. Спікерка ознайомила здобувачів із різновидами пектинів, що застосовуються в різних галузях харчової промисловості, їх функціонально-технологічними властивостями. Представила і охарактеризувала технологічну схему виробництва пектинів в Україні, зосередила увагу на перевагах їх застосування. Розглянула теоретичні основи гелеутворення пектинів із різним ступенем етерифікації та надала аналіз залежності міцності гелів від застосовуваного виду пектинів.

Питання, що були висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також здобувачів освітнього ступеню «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», які приєдналися до заходу і брали активну участь в обговоренні.

Колектив кафедри щиро вдячний Наталії Демчишак і Сергію Шилку за представлений матеріал і сподівається на подальші, не менш цікаві та необхідні зустрічі.

Опублікований: 04-03-2024
Читайте також:
З інноваційними технологіями організації харчування знайомлять медиків наші викладачі

21-22 листопада 2024 року у Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова відбувся тренінг для дієтсестер «Інноваційні аспекти організації харчування в медичних закладах України», організований Академією харчування пацієнтів. На тренінгу розглядалися різні методи покращення харчування пацієнтів, що є особливо актуальним в ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними технологіями організації харчування знайомлять медиків наші викладачі 26 листопада 2024

Корисні ідеї для інтеграції економічного аналізу в освітні практики

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до семінару «Нова економічна стратегія США», який провів доктор економічних наук, президент Української асоціації Римського клубу, CEO Академії KMEF&UGF Віктор Галасюк. Захід був присвячений аналізу нової економічної політики США в контексті діяльност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні ідеї для інтеграції економічного аналізу в освітні практики 18 квітня 2025

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» 2-го року навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрілися з психотерапевтом і корпоративним психологом Віталієм Окольнічим. Тематика лекції була присвячена одному з актуальних питань для здобувачів нашого університету – «Перебудова свідомості: від дистанційного до очного»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 вересня 2021

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку

23 жовтня 2020 року в залі засідань колегії МОН України відбулося засідання оргкомітету WorldSkills Ukraine під головуванням заступника міністра освіти і науки Ігоря Гарбарука, де були підведенні підсумки національних змагань 2020 року. Цьогоріч національні змагання WorldSkills Ukraine відбувалися в екстремальних умовах – через пандемію COVID-19 ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку 26 жовтня 2020