На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії».
Для проведення лекції «Сучасний стан виробництва пектинів в Україні. Проблеми і перспективи» була запрошена директорка з контролю якості міжнародної компанії TBF Group Наталія Демчишак. Спікерка ознайомила здобувачів із різновидами пектинів, що застосовуються в різних галузях харчової промисловості, їх функціонально-технологічними властивостями. Представила і охарактеризувала технологічну схему виробництва пектинів в Україні, зосередила увагу на перевагах їх застосування. Розглянула теоретичні основи гелеутворення пектинів із різним ступенем етерифікації та надала аналіз залежності міцності гелів від застосовуваного виду пектинів.
Питання, що були висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також здобувачів освітнього ступеню «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», які приєдналися до заходу і брали активну участь в обговоренні.
Колектив кафедри щиро вдячний Наталії Демчишак і Сергію Шилку за представлений матеріал і сподівається на подальші, не менш цікаві та необхідні зустрічі.