Н У Х Т

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

04 березня 2024

Гостьова лекція для здобувачів ступеня «доктор філософії» на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії».

Для проведення лекції «Сучасний стан виробництва пектинів в Україні. Проблеми і перспективи» була запрошена директорка з контролю якості міжнародної компанії TBF Group Наталія Демчишак. Спікерка ознайомила здобувачів із різновидами пектинів, що застосовуються в різних галузях харчової промисловості, їх функціонально-технологічними властивостями. Представила і охарактеризувала технологічну схему виробництва пектинів в Україні, зосередила увагу на перевагах їх застосування. Розглянула теоретичні основи гелеутворення пектинів із різним ступенем етерифікації та надала аналіз залежності міцності гелів від застосовуваного виду пектинів.

Питання, що були висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також здобувачів освітнього ступеню «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», які приєдналися до заходу і брали активну участь в обговоренні.

Колектив кафедри щиро вдячний Наталії Демчишак і Сергію Шилку за представлений матеріал і сподівається на подальші, не менш цікаві та необхідні зустрічі.

Опублікований: 04-03-2024
Читайте також:
Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

3 вересня – День знань, яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свята. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ урочистості з нагоди Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 вересня 2018

Міжнародний день бармена на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

6 лютого у світі відзначають Міжнародний день бармена, і студенти нашого університету теж долучилися до цього свята. Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко провела захід для студентів груп ГС 1-9 і ГС 3-5 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Здобувачки Діана Мак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний день бармена на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 04 лютого 2022

Неформальна освіта третьокурсників-фінансистів

Згідно з Положенням про порядок визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти в нашому університеті визнанню можуть підлягати результати навчання, здобуті шляхом неформальної освіти, що за тематикою, обсягом вивчення та змістом відповідають як навчальній дисципліні в цілому, так і її окремому розділу, темі (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неформальна освіта третьокурсників-фінансистів 28 березня 2025

Нам важлива думка здобувачів освіти

Якість освіти визначається не тільки компетентністю викладачів і високим рівнем викладання, а й здатністю навчального закладу адаптуватися до потреб здобувачів освіти. І поки багато інших університетів тримаються старих традицій, уникаючи принципових змін, наш заклад освіти втілює в життя прогресивні новації, аби іти в ногу з часом і адаптуватися д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нам важлива думка здобувачів освіти 18 листопада 2022