Н У Х Т

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія»

22 червня 2022

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія»

На жаль, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №508 від 31 травня 2022 року у зв’язку з воєнним станом проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2021-2022 н.р. за всіма спеціальностями було скасоване.

Проте, незважаючи на всі обставини, в ході незалежного зовнішнього оцінювання рецензенти високо оцінили рівень усіх поданих на конкурс робіт. Кожна наукова робота мала актуальність, новизну та практичне значення, достатню кількість публікацій зі вказаної теми. Тому, ми впевнені, що в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу наукові роботи наших здобувачів показали б дуже гарні результати і зайняли призові місця.

Згідно зі згаданим вище наказом було рекомендовано нагородити переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

Отже, переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»:

- по секції «Промислова та екологічна біотехнологія»:

І місце – Ганна Ярова (група ФБ-2-2М) з роботою «Регуляція біологічної активності поверхнево-активних речовин за умов росту Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241 на гліцерині різного ступеня очищення» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог);
ІІ місце – Ірина Ковшар (група ПБ-1-1М) з роботою «Сучасна проблема екології водних біотопів – забруднення мікропластиком» (керівник – д.т.н., завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков);
ІІІ місце – Тетяна Підгерська (група ФБ-1-2М) з роботою «Біотехнологія отримання ферментного препарату лакази для вибілювання та оброблення текстильних виробів» (керівник – к.т.н., доцент Юрій Карлаш).

- по секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія»:

І місце – Валентина Жданюк (група ФБ-1-2М) з роботою «Індукція синтезу ауксинів у продуцентів поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241 та Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог);
ІІ місце – Софія Цапко (група ПБ-2-1М) з роботою «Кілерна активність дріжджів, виділених із рослинної сировини» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько);
ІІІ місце – Діана Джерелейко (група ФБ-1-2М) з роботою «Культивування Azotobacter chroococcum для одержання Азотобактерину» (керівниця – к.т.н., доцентка Ольга Слободян).

- по секції «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія»:

І місце – Дарія Жалюк (група ФБ-1-2М) з роботою «Синергізм антимікробної дії суміші поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Aс-5017 з іншими біоцидними сполуками» (керівниця – д.б.н., професорка Тетяна Пирог);
ІІ місце – Вячеслав Черепанський (група ЗФБ-2-2М) з роботою «Біотехнологічні аспекти одержання мікробних полілактатів» (керівниця – к.т.н., деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак);
ІІІ місце – Анастасія Роженко (група ФБ-1-2М) з роботою «Біосинтез фітази Aspergillus niger» (керівник – к.т.н., доцент Олександр Воронцов).

Переможці І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за спеціальністю «Біологія»:

І місце – Світлана Бондарук та Кернер Аліна (обидві – група ФБ-2-2М) з роботою «Перспектива використання базидіоміцетів з метою створення нових антимікробних засобів» (керівниця – к.т.н., доцентка Вікторія Красінько);
ІІ місце – Юлія Лазюка (група ФБ-2-2М) з роботою «Біосинтез наночасток срібла з використанням дріжджів» (керівниця – к.б.н., доцентка Оксана Скроцька).

У цей непростий час відчувається ще більше радості від здобутків наших здобувачів. Дуже вдячні всім за участь у конкурсі! З гордістю вітаємо переможців та їх керівників і бажаємо не спинятися на досягнутому, далі продовжувати підкорювати нові вершини!

Опублікований: 22-06-2022
Читайте також:
Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ

Двічі на рік, у січні та липні, оновлюється світовий рейтинг транспарентності (Transparent Ranking of Repositories) інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ. За результатами останнього рейтингування репозитарій Науково-технічної бібліотеки нашого університету (National University of Food Technologies Institutional...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ 07 лютого 2019

Традиції благодійності маркетологів

Викладачі та студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ вкотре продемонстрували свою згуртованість та вміння організовуватися в правильних напрямках. Протягом двох місяців за їх ініціативи тривала благодійна акція «Допомога дітям-інвалідам», завдяки якій вдалося зібрати багато солодощів, канцтоварів, новор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції благодійності маркетологів 14 лютого 2019

Школа педагогічної майстерності

27 січня 2022 року задля забезпечення зростання професійної майстерності педагогічних працівників, удосконалення вміння застосовувати сучасні освітні та педагогічні технології у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулось онлайн-засідання Школи педагогічної майстерності. Про педагогічну техніку викладача та особ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Школа педагогічної майстерності 31 січня 2022

Презентовано новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків. Проект спрямований на забезпечення доступу винахідників, новаторів, малих і середніх підприємств до спеціалізованих баз даних патентної інформації та навчальних матер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентовано новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів 08 серпня 2018