Такою була тема гостьової лекції лікаря аюрведичної медицини та хірургії, візіонера у сфері інтегрованого зцілення та цілісного благополуччя Ачарья Шрі Варми, що відбулася за ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та сприяння ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні.
Ачарья Шрі Варма походить із шанованої династії традиційних цілителів і майстрів давніх оздоровчих практик, має ступінь бакалавра аюрведичної медицини та хірургії і почесне звання Аюрведачар’я, є співзасновником навчального закладу Shree Varma Gurukulam, що поєднує східну мудрість із західними медичними знаннями. Нині лікар Шрі Варма очолює Wellness by Heartfulness Integrated Health Centre у Канха Шанті Ванам, Хайдарабад.
Його новаторські дослідження стали проривом у сфері інтегрованого зцілення, за свої досягнення був відзначений рядом премій: Times of India – «Ті, хто формують тенденції Таміл Наду»; Behindwoods Business Summit – за найкращий бізнес-коучинг; India Today – категорія «Південні досягнення».
Лекцією зацікавилися викладачі і здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені професора В. Ф. Доценка, Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету, Полтавського державного аграрного університету, Полтавського фахового коледжу НУХТ і Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ.
На початку лекції Ачарья Шрі Варма наголосив, що реалізувати свій потенціал у суспільстві може лише людина з гарним здоров’ям, основою якого є сім основних принципів або сім стовпів життя.
Лектор докладно зупинився на кожному з них – дихальній практиці, правильному харчуванні, питному режимі, гігієні та фізичних вправах, очищенні розуму (налаштування на позитивне мислення), чистоті душі (доброзичливе ставлення до оточуючих, служіння суспільству тощо) та дисципліні часу (правильний розпорядок дня).
Після закінчення лекції Ачарья Шрі Варма із задоволенням відповів на запитання аудиторії та передав презентаційний матеріал для більш ґрунтовного ознайомлення.
Національний університет харчових технологій, колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції й усі учасники заходу щиро вдячні лектору Ачарьї Шрі Варма, членам ГО «Хартфулнес Інститут» в Україні Анупану Саксені, Арнабу Ройчурамоні, Василю Шевні та незмінному перекладачу Максиму Артеменку за такий чудовий, пізнавальний і професійний захід. Сподіваємося на розширення співпраці із залученням фахівців цієї організації до освітнього процесу магістрів освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції», а також реалізації заходів неформальної освіти.