Н У Х Т

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

27 грудня 2023

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під науковим керівництвом к.т.н., доцента кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тараса Мисюри у межах пріоритетного напряму науково-дослідної роботи «Інтенсифікація технологічних процесів в харчовій і мікробіологічній промисловості».

Дисертаційна робота здобувача присвячена дослідженню масообміну в системі рідина-тверде тіло при періодичному вібраційному екстрагуванні бурштину, вибору найефективніших конструкцій віброперемішуючих пристроїв та створенню удосконалених екстракторів періодичної дії, що забезпечують раціональне перероблення бурштину.

Свої дослідження аспірант проводив в Україні (Київ, Миколаїв) та Латвії.

За матеріалами дисертації опубліковано шість статей, дев’ять тез доповідей на конференціях, отримано вісім деклараційних патентів України. Ще дві статті у виданнях, які індексуються наукометричною базою Scopus, прийняті до публікації на минулому тижні.

Зазначимо, що вперше за довгий час захист відбувся в університеті, в очному форматі з трансляцією онлайн у режимі реального часу. Разову спеціалізовану вчену раду з розгляду дисертації очолила докторка технічних наук, професорка кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська. У складі ради працювали рецензенти – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін та опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук і докторка технічних наук, доцентка, завідувачка кафедри харчових технологій та мікробіології Вінницького національного аграрного університету Ірина Берник.

Члени спецради відзначили не тільки актуальність і наукову новизну дослідження здобувача, але й складність обраного ним об’єкту дослідження, врахування науковцем і технологічних аспектів, і обладнання, застосовані ним цікаві, нестандартні підходи. Зокрема офіційний опонент Ігор Паламарчук вказав на дуже високий науковий потенціал Валентина Чорного й зазначив, що його дослідження значно перевищує рівень доктора філософії. А Ірина Берник висловила сподівання, що молодий науковець продовжить свої дослідження, оскільки вони дуже актуальні для України.

Науковий керівник здобувача Тарас Мисюра дуже тепло відгукнувся про свого підопічного, звернувши увагу на його відповідальність, наукову допитливість, наполегливість у пошуку відповідей, активність у дослідженнях та апробації їх результатів серед вітчизняної та міжнародної наукової спільноти.

За результатами публічного захисту, спеціалізована вчена рада відкритим голосуванням одноголосно присудила Валентину Чорному ступінь доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувача та його наукового керівника! Бажаємо успіхів у подальших дослідженнях і вагомих наукових відкриттів!

Опублікований: 27-12-2023
Читайте також:
Будь-якою нагодою прокачати свої soft skills користуються наші викладачі

Наші викладачі скористалися черговою нагодою поглибити свої знання та розвинути науково-дидактичні компетенції з точки зору викликів, рішень і перспектив у викладацькій та науково-дослідній діяльності в ході стажування «Навчально-наукова діяльність в сучасному університеті: виклики, рішення, перспективи» від факультету наук про освіту Білостоцького...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Будь-якою нагодою прокачати свої soft skills користуються наші викладачі 12 серпня 2022

Сесія триває: іспит з логістики та моніторингу виробництва продуктів м’ясної галузі успішно склали магістранти

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету продовжують здавати поточну екзаменаційну сесію в форматі Zоом-конференції. 6 червня здобувачі освітнього ступеня «Магістр» заочної форми спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» успіш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сесія триває: іспит з логістики та моніторингу виробництва продуктів м’ясної галузі успішно склали магістранти 09 червня 2020

Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем!

Христос Воскрес! У це світле і чисте свято бажаємо у ваш будинок добра і благодаті. Нехай на душі завжди буде спокійно, над головою – мирне і ясне небо, а поруч – надійні і вірні друзі. Бажаємо, щоб Великдень приніс вам теплоту і радість у серці. Нехай Господь дарує всім свою любов і міцну віру в душі. Зі святом! 

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем! 24 квітня 2022

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США. На початку засідання студенти р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter 14 квітня 2018