Н У Х Т

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

27 december 2023

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під науковим керівництвом к.т.н., доцента кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тараса Мисюри у межах пріоритетного напряму науково-дослідної роботи «Інтенсифікація технологічних процесів в харчовій і мікробіологічній промисловості».

Дисертаційна робота здобувача присвячена дослідженню масообміну в системі рідина-тверде тіло при періодичному вібраційному екстрагуванні бурштину, вибору найефективніших конструкцій віброперемішуючих пристроїв та створенню удосконалених екстракторів періодичної дії, що забезпечують раціональне перероблення бурштину.

Свої дослідження аспірант проводив в Україні (Київ, Миколаїв) та Латвії.

За матеріалами дисертації опубліковано шість статей, дев’ять тез доповідей на конференціях, отримано вісім деклараційних патентів України. Ще дві статті у виданнях, які індексуються наукометричною базою Scopus, прийняті до публікації на минулому тижні.

Зазначимо, що вперше за довгий час захист відбувся в університеті, в очному форматі з трансляцією онлайн у режимі реального часу. Разову спеціалізовану вчену раду з розгляду дисертації очолила докторка технічних наук, професорка кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська. У складі ради працювали рецензенти – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тамара Носенко і кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін та опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук і докторка технічних наук, доцентка, завідувачка кафедри харчових технологій та мікробіології Вінницького національного аграрного університету Ірина Берник.

Члени спецради відзначили не тільки актуальність і наукову новизну дослідження здобувача, але й складність обраного ним об’єкту дослідження, врахування науковцем і технологічних аспектів, і обладнання, застосовані ним цікаві, нестандартні підходи. Зокрема офіційний опонент Ігор Паламарчук вказав на дуже високий науковий потенціал Валентина Чорного й зазначив, що його дослідження значно перевищує рівень доктора філософії. А Ірина Берник висловила сподівання, що молодий науковець продовжить свої дослідження, оскільки вони дуже актуальні для України.

Науковий керівник здобувача Тарас Мисюра дуже тепло відгукнувся про свого підопічного, звернувши увагу на його відповідальність, наукову допитливість, наполегливість у пошуку відповідей, активність у дослідженнях та апробації їх результатів серед вітчизняної та міжнародної наукової спільноти.

За результатами публічного захисту, спеціалізована вчена рада відкритим голосуванням одноголосно присудила Валентину Чорному ступінь доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувача та його наукового керівника! Бажаємо успіхів у подальших дослідженнях і вагомих наукових відкриттів!

Published on: 27-12-2023
Read also:
Майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів – активні учасники диктанту національної єдності 2022!

9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся традиційний диктант національної єдності. Диктант мав назву «Твій дім», його авторка – українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Цей диктант пройшов у знак єдності нашого незламного народу, його писали не тільки українці...

READ YOURSELF

Майбутні фахівці з експертизи харчових продуктів – активні учасники диктанту національної єдності 2022! 10 november 2022

Визначені володарі титулів «Міс і Містер НУХТ-2019»

16 травня всі охочі могли побувати на Дикому Заході – саме такою була тема чи не найулюбленішого й одного з самих очікуваних творчих дійств в нашому університеті – загальноуніверситетського конкурсу «Міс і Містер НУХТ-2019».  Розпочав вечір виступ танцювального колективу Навчально-наукового інституту економіки і управління, а далі слово взяли хари...

READ YOURSELF

Визначені володарі титулів «Міс і Містер НУХТ-2019» 16 may 2019

Міжнародне стажування викладачок кафедри маркетингу у Латвії

Міжнародне стажування є однією з основних форм підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти з метою вдосконалення і покращення професійних компетенцій та обміну світовим досвідом. Саме тому викладачки кафедри маркетингу Світлана Розумей, Наталія Скригун, Лариса Капінус, Катерина Семененко та Ірина Ніколаєнко пройшл...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування викладачок кафедри маркетингу у Латвії 30 january 2023

Поглиблення знань і практикування англійської мови: наші здобувачі і влітку не втрачають нагоди повчитися

Літо – чудова пора. Для когось це – відпочинок, для когось – іспити, а для групи наших здобувачів: Марії Аліпатової, Івана Глущенка, Тетяни Нікітіної, Анни Матвеєвої, Ольги Степанової та доцента кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Наталії Кулик це – ще й онлайн-навчання за курсом «Packaging Design Theory and Psychology» пі...

READ YOURSELF

Поглиблення знань і практикування англійської мови: наші здобувачі і влітку не втрачають нагоди повчитися 25 august 2020