На запрошення завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки Олександри Нєміріч, доцентки Наталії Ющенко та старшої викладачки Раїси Матюшенко лікарки-ендокринологині Ендокринологічного центру КНП «КМКЛ№18» Вікторія Бондаренко (відділення реабілітації хворих з патологією щитовидної залози) та Катерина Гайдт (відділення реабілітації хворих з патологією серця та судин) прочитали гостьову лекцію на тему «Основи лікувально-профілактичного харчування».
Лекцію прослухали здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені В. В. Доценка освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійних програм «Технології харчування» (спеціальність «Харчові технології»), «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність «Готельно-ресторанна справа»), освітнього ступеня «Магістр» освітніх програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві» (спеціальність «Харчові технології») та викладачі факультету.
Слухачі детально ознайомилися з методологією складання раціонів лікувально-профілактичного харчування при різних захворюваннях: серцево-судинних, надмірній вазі та ожирінні, інсулінорезистентності та діабеті другого типу, а також із особливостями харчування військових під час лікування після поранень і реабілітації. Після закінчення лекції лекторки із задоволенням відповіли на запитання аудиторії.
Варто згадати, що старші викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Раїса Матюшенко та Володимир Польовик на волонтерських засадах беруть активну участь у роботі групи КНП «КМКЛ№18» з розроблення меню лікувального харчування військовослужбовців.
Колектив факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка щиро вдячний лекторкам за їх високий професіоналізм, доступність подання інформації, бажання допомагати і ділитися своїм безцінним досвідом.
Окрему вдячність організатори висловлюють заступнику директора хірургічного відділення Руслану Тишку і головній медичній сестрі Київської міської клінічної лікарні №18 (КМКЛ №18) Тамарі Кисіль за сприяння у реалізації такого заходу та сподіваються на подальшу плідну співпрацю, що, безперечно, сприятиме поглибленню фахових компетентностей випускників і викладачів, а також реалізації заходів неформальної освіти.