Н У Х Т

Сучасні аспекти лікувально-профілактичного харчування від практикуючих лікарів

23 грудня 2025

Сучасні аспекти лікувально-профілактичного харчування від практикуючих лікарів

На запрошення завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорки Олександри Нєміріч, доцентки Наталії Ющенко та старшої викладачки Раїси Матюшенко лікарки-ендокринологині Ендокринологічного центру КНП «КМКЛ№18» Вікторія Бондаренко (відділення реабілітації хворих з патологією щитовидної залози) та Катерина Гайдт (відділення реабілітації хворих з патологією серця та судин) прочитали гостьову лекцію на тему «Основи лікувально-профілактичного харчування».

Лекцію прослухали здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу імені В. В. Доценка освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійних програм «Технології харчування» (спеціальність «Харчові технології»), «Готельно-ресторанна справа» (спеціальність «Готельно-ресторанна справа»), освітнього ступеня «Магістр» освітніх програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві» (спеціальність «Харчові технології») та викладачі факультету.

Слухачі детально ознайомилися з методологією складання раціонів лікувально-профілактичного харчування при різних захворюваннях: серцево-судинних, надмірній вазі та ожирінні, інсулінорезистентності та діабеті другого типу, а також із особливостями харчування військових під час лікування після поранень і реабілітації. Після закінчення лекції лекторки із задоволенням відповіли на запитання аудиторії.

Варто згадати, що старші викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Раїса Матюшенко та Володимир Польовик на волонтерських засадах беруть активну участь у роботі групи КНП «КМКЛ№18» з розроблення меню лікувального харчування військовослужбовців.

Колектив факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка щиро вдячний лекторкам за їх високий професіоналізм, доступність подання інформації, бажання допомагати і ділитися своїм безцінним досвідом.

Окрему вдячність організатори висловлюють заступнику директора хірургічного відділення Руслану Тишку і головній медичній сестрі Київської міської клінічної лікарні №18 (КМКЛ №18) Тамарі Кисіль за сприяння у реалізації такого заходу та сподіваються на подальшу плідну співпрацю, що, безперечно, сприятиме поглибленню фахових компетентностей випускників і викладачів, а також реалізації заходів неформальної освіти.

Опублікований: 23-12-2025
Читайте також:
Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів

23 та 24 лютого 2017 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів 27 лютого 2017

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Відбулася онлайн-зустріч гарантки освітньо-професійної програми 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», професорки кафедри маркетингу Наталії Соломянюк із випускниками шкіл. Фахівчиня розповіла майбутнім студентам про необхідність ознайомлення з освітньо-професійною програмою на етапі вибору спеціальності, перегляду дисциплін, органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 листопада 2020

Високий рівень викладання демонструють викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

У групі Г1а Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету відбулося відкрите лабораторне заняття «Будова тканин рослинного та тваринного організму» викладача біології Оксани Стадник. Заняття проводилось із застосуванням мультимедійного обладнання. Студенти, використовуючи мікроскопи, розглянули фіксовані пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 31 січня 2017

Чудова нагода поглибити знання для магістрантів кафедри хлібопекарських і кондитерських виробів

Завершилася професійна практика здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». У своїх звітах здобувачі висвітлили питання щодо організації виробництва, контролю якості сировини і гот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудова нагода поглибити знання для магістрантів кафедри хлібопекарських і кондитерських виробів 24 лютого 2023