20-21 листопада 2019 року в університеті працює VІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК».
Науковці кафедри економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ, що традиційно проводять цю конференцію, зібрали колег, студентів, аспірантів та молодих вчених щоб обговорити широке коло питань, серед яких: сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості; ресурсне забезпечення діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК; конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в умовах глобалізації економіки; інноваційно-інвестиційне забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової і переробної галузей АПК; управління результативністю діяльності підприємств харчової промисловості; управління фінансово-економічною безпекою підприємств харчової та переробної галузей АПК.
Відкрив форум проректор університету з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він передав вітання учасникам від ректора університету, професора Анатолія Українця та від себе особисто побажав науковцям наснаги, цікавих доповідей і плідних дискусій.
Тенденціям здорового харчування та розвитку харчової індустрії був присвячений виступ заступника директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту продовольчих ресурсів НААН України Олександра Куця. Тема, порушена у доповіді, викликала велику кількість запитань і коментарів присутніх.
Перспективи розвитку агропродовольчого сектору економіки висвітлив у своїй доповіді член-кореспондент НААН України, заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов.
Про стан та перспективи розвитку харчової промисловості України йшлося у виступі завідувача кафедри економіки і права НУХТ Анатолія Заїнчковського.
Цікаві й актуальні для сучасності теми, презентовані доповідачами, спонукали продовжити їх обговорення в рамках секційних засідань.
Протягом двох днів роботи конференції науковці планують заслухати близько 90 доповідей у шести секціях.