Н У Х Т

Науковці університету – серед авторів колективної монографії Ради ректорів Київського вузівського центру

04 листопада 2022

Науковці університету – серед авторів колективної монографії Ради ректорів Київського вузівського центру

За ініціативи й підтримки Ради ректорів Київського вузівського центру вийшла друком колективна монографія «Шляхи розвитку закладів вищої освіти в новій соціальній реальності», присвячена питанням організації вищої освіти, інноваційних перетворень і забезпечення якості вищої освіти, висвітленню досвіду закладів вищої освіти з формування конкурентоспроможності фахівців нового типу, що мають спектр компетенцій, адекватних запитам суспільства.

Два розділи монографії «Досвід запровадження Міждисциплінарної освітньої програми «lean-виробництво харчової продукції» і «Збереження здоров’я в умовах пандемії» підготовлені ректором нашого університету Олександром Шевченком у співавторстві з викладачами Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ.

У розділі «Досвід запровадження Міждисциплінарної освітньої програми «lean-виробництво харчової продукції» проаналізовано та узагальнено практичний досвід розроблення і впровадження першої міждисциплінарної освітньо-наукової програми в нашому університеті.

Розділ «Збереження здоров’я в умовах пандемії» переконливо доводить, що найефективнішим профілактичним і лікувальним заходом є харчування, що має в основі нові продукти функціонального спрямування, біокомпоненти яких здатні і захистити організм людини від несприятливих фізичних і психологічних чинників, і мобілізувати природні захисні сили організму. Розробленням таких харчових продуктів займаються науковці, здобувачі освіти та випускники кафедри технології оздоровчих продуктів нашого університету.

Безумовно цікавими і різноплановими є інші розділи видання, підготовлені керівниками й науковцями провідних закладів вищої освіти.

Монографія буде корисною науковцям, викладачам, здобувачам освіти, а також усім, хто цікавиться сучасними проблемами вищої освіти.

Опублікований: 04-11-2022
Читайте також:
Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності

Щороку на початку квітня в межах виставки гастрономічних рішень для фахівців індустрії гостинності їжі поза домом (WorldFood Gastro Days) відбуваються заходи, що відкривають унікальні можливості для створення гастрономічних вражень, розкривають секрети успіху закупівлі та гастрономічну спадщину України, підтримують HoReCa. На одному з таких заходів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності 14 квітня 2025

Здобувачі виборюють перемоги на мовному фронті

На базі Сумського державного педагогічного університету відбувся другий (обласний) етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь студенти Сумського фахового коледжу НУХТ. У конкурсі змагався 31 студент з 15 закладів фахової передвищої освіти Сумської області. За підсумками етапу журі визначило призерк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі виборюють перемоги на мовному фронті 04 січня 2023

Детально знайомити старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Незабаром у школах пролунає останній дзвінок й перед випускниками постане важливий вибір подальшого фаху. Із метою детального ознайомлення старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела профорієнтаційний захід в школі І-ІІІ ступенів № 245 Оболонського району міста Києва. Під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Детально знайомити старшокласників із освітньою діяльністю НУХТ продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 08 травня 2019