Н У Х Т

Що потрібно знати про маніпуляції ворога: кураторська година для студентів кафедри маркетингу

17 лютого 2025

Що потрібно знати про маніпуляції ворога: кураторська година для студентів кафедри маркетингу

Війна – це не лише про щоденні ризики, але й про відповідальність і згуртованість. Бойові дії не обмежується лінією фронту, ворог підступний і в тилу цивільних міст.

Як не стати жертвою маніпуляцій та вербування з боку спецслужб країни-агресора? Цьому питанню були присвячені кураторські години на кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Куратори ознайомили здобувачів з методами вербування, механіками залучення до протиправних дій, формами ворожої маніпуляцій, погроз і шантажу. Акцент було зроблено на правовий аспект – наявність кримінальної відповідальності за співпрацю з ворогом (колабораційну діяльність). У формі дискусії було обговорено алгоритм дій у разі виявлення спроб вербування з боку російських спецслужб.

Поглиблення розуміння механізмів впливу та тактик ворога, в першу чергу, мало на меті зниження ризику залучення здобувачів освіти до протиправних дій і підвищення загального рівня безпеки в умовах гібридної війни.

Опублікований: 17-02-2025
Читайте також:
Особливості професій сфери технологій харчової продукції від викладачів і здобувачів

10 грудня 2024 року у рамках договору про співпрацю викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі здобувачами освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провели виїзний профорієнтаційний воркшоп для учнів 10-х класів ліцею № 130 м. Києва ім. Данте Аліг’єрі. Доцентка кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості професій сфери технологій харчової продукції від викладачів і здобувачів 11 грудня 2024

Першокурсники-хімтехнологи відвідали фахову виставку індустрії краси

У нашому університеті завжди приділяється увага не тільки розвитку навчальних і наукових, а й фахових навичок здобувачів освіти. Наші викладачі відстежують усі топові події відповідних галузей і залучають до участі у них студентів, починаючи з першого року навчання. Доцентка кафедри харчової хімії, кураторка групи ХТ-1-6 Тетяна Петренко разом зі с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-хімтехнологи відвідали фахову виставку індустрії краси 22 вересня 2025

Біотехнологія на захисті сталого розвитку: перше практичне заняття магістрантів

Сьогодні вже ні у кого не викликає сумнівів той факт, що біотехнології відіграють ключову роль у досягненні Цілей сталого розвитку, надаючи нові рішення для глобальних викликів. Цього тижня магістранти-першокурсники освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» під керівництвом лекторки Вікторії Красінько провели перше п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологія на захисті сталого розвитку: перше практичне заняття магістрантів 09 вересня 2024

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських робіт і проєктів здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», заочної форми навчання. Під час 4 засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 28 робіт і проєктів здобувачів другого рівня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи 24 лютого 2020