Н У Х Т

Вишиванка – символ України! Дзеркало народної душі!

18 травня 2021

Вишиванка – символ України! Дзеркало народної душі!

Викладачки кафедри гуманітарних дисциплін, професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій креативне практичне заняття з вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» в контексті публічного мовлення, присвячене Дню вишиванки.

Надія Левицька наголосила на тому, що вишиванка є своєрідним унікальним кодом українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію нашого народу. Також ознайомила здобувачів із традиціями української вишиванки в різних регіонах України, зі значенням кольорів, символікою, зображеною на вишиванках.

Людмила Приблуда підкреслила, що для українця вишиванка – вища естетика побуту, символ ідентичності, ознака національної самоідентифікації.

Далі лунали чудові виступи здобувачів про вишиванки їхніх регіонів, вишиванку як світовий модний тренд. Під час експромт-хвилинки здобувачі мали змогу дати відповідь на запитання, чим для них є вишиванка. 

Опублікований: 18-05-2021
Читайте також:
Зміни до діючих редакцій ОПП і ОНП стейкхолдерами підтримано!

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося розширене засідання робочих груп із проведення локального моніторингу освітніх програм. Гарантки освітньо-професійних програм спеціальності 181 «Харчові технології», доцентки Оксана Петруша та Світлана Усатюк представили освітньо-професійні програми «Технологічна експертиза та безпека харчової про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни до діючих редакцій ОПП і ОНП стейкхолдерами підтримано! 03 лютого 2025

Стажування під час навчання: відкриті горизонти та можливості

Стажування – це не лише можливість отримати цінний досвід, але й шанс відкрити для себе шлях до власного професійного та особистісного розвитку. Здобувачка бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Олександра Васильєва проходила стажування у АТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум» в рамках програми Arterium Intern Camp. Arte...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стажування під час навчання: відкриті горизонти та можливості 12 березня 2024

Біотехнологічні студії розпочали свою роботу

15 травня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися «Біотехнологічні студії» для старшокласників, мета яких – розповісти їм більше про таку наукову сферу як біотехнології і таким чином зацікавити їх продовжувати вивчати саме цю галузь в університеті. Першою лекторкою виступила деканка факультету біотехнології та екологічного контролю На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії розпочали свою роботу 17 травня 2023

Успішні захисти бакалаврів-експертів

17 червня 2024 року на кафедрі експертизи харчової продукції розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної форми здобуття освіти. Здобувачів привітала та побажала успішних захист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні захисти бакалаврів-експертів 18 червня 2024