Н У Х Т

Виробництво святкових кондитерських виробів опановували здобувачі-бакалаври з фахівчинею-практиком

31 травня 2023

Виробництво святкових кондитерських виробів опановували здобувачі-бакалаври з фахівчинею-практиком

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» у рамках вивчення дисципліни «Технології кондитерських виробів».

Виробництво святкових кондитерських виробів потребує знання технологій і творчої уяви, що дає змогу досвідченому кондитеру втілити у солодкому витворі мистецтва усі побажання замовників і виготовити конкурентоспроможні, смачні кондитерські вироби. Під час лекції Наталія Пастушенко розповіла про сучасні технології виготовлення тортів і тістечок, особливості підготовки борошняної основи для нанесення декору. Особливо цікавою була інформація про технологію різноманітних оздоблювальних напівфабрикатів, сучасні тренди та інструменти в декоруванні тортів і тістечок. Тож скарбничка знань наших здобувачів поповнилась новими знаннями про технології кремів для тортів і тістечок, про оздоблення тортів трафаретними, барельєфними, мереживними прикрасами, квітами з мастики, рисового паперу та ізомальту, сучасні тренди мусових тортів із дзеркальною глазур’ю, велюровим покриттям тощо.

Фахівчиня розповіла про кремові кондитерські вироби, що реалізуються в Англії. Звернула увагу на деяку консервативність англійців щодо розширення асортименту, застосування сучасних способів декорування кондитерських виробів та надання переваги аутентичним рецептурам.

Колектив кафедри виловлює подяку Наталії Пастушенко за цікаву змістовну лекцію, бажає творчої наснаги у створенні нових вишуканих кондитерських виробів і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 31-05-2023
Читайте також:
Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ

Сучасні реалії створюють певні перешкоди перед учасниками профорієнтаційної команди нашого університету. В умовах карантинних обмежень доводиться знаходити нові способи комунікації з майбутніми абітурієнтами. Отже, представниці двох випускових кафедр університету: біотехнології і мікробіології факультету біотехнології та екологічного контролю – до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новими способами комунікації з майбутніми абітурієнтами користуються учасники профорієнтаційної команди НУХТ 10 грудня 2020

День Незалежності України на кафедрі маркетингу

Кафедра маркетингу провела флешмоб до Дня Незалежності України «Давайте разом покажемо, як сильно ми любимо нашу країну» серед здобувачів освіти та викладачів. Учасники ініціативи поділилися своїми фото зі символікою України (як державною, так і народною), які були опубліковані на сторінках кафедри у соціальних мережах.

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Незалежності України на кафедрі маркетингу 27 серпня 2021

Профорієнтація відчиняє університет вступникам

Колектив кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління велику увагу приділяє пошуку найкращих випускників загальноосвітніх навчальних закладів для залучення їх до вступу на навчання в наш університет. На кафедрі використовують різноманітні форми профорієнтаційної роботи, і одна з них – зустрічі зі старшокласниками, як безпосере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація відчиняє університет вступникам 24 січня 2020

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

16 травня 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі». Модератором заходу виступив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння партнерів університету: Українсько-американського університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі» 17 травня 2023