Н У Х Т

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом

17 квітня 2025

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом

16 квітня 2025 року кафедра технології молока і молочних продуктів приймала особливу гостю – випускницю університету, а нині технологиню провідної компанії Best Way Foods Марію Деркач. Візит Марії став яскравою подією для здобувачів освіти, які мали змогу не лише поспілкуватися з професіоналом, а й взяти участь у захопливому майстер-класі з приготування морозива.

Разом із майбутніми технологами, експертами в галузі харчової промисловості та викладачами кафедри Марія виготовила чотири види морозива, кожне з яких втілює сучасні тренди у харчуванні. Це було морозиво з малиною на кокосових вершках без додавання білого цукру, морозиво з витонченим смаком карамелі у поєднанні з маракуйєю, пломбір на білому шоколаді, а також веганське морозиво на основі кокосового молока з лимоном юзу. Усі рецепти вражали натуральністю, креативністю та естетикою виконання. Студенти із захопленням спостерігали за процесом та активно долучалися до приготування, отримуючи безцінний практичний досвід.

Марія Деркач – приклад того, як випускник може реалізувати себе в професії та стати натхненням для інших. Сьогодні вона працює технологинею у компанії Best Way Foods, яка спеціалізується на постачанні якісних інгредієнтів для харчової промисловості і є представником світових брендів Barry Callebaut, FrieslandCampina, Kerry, Dianafoods та інших. Компанія активно підтримує молодих спеціалістів, організовуючи навчання, семінари та майстер-класи, демонструючи тісний зв’язок бізнесу з освітою.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро пишається своєю випускницею! Її професійний шлях, досягнення та бажання ділитися знаннями зі здобувачами яскраво демонструють, як якісна освіта у нашому університеті може стати фундаментом для успішної кар’єри. Подібні зустрічі не лише надихають студентів, а й надають їм можливість поглибити знання, побачити реальні приклади застосування теорії на практиці, а також відчути свою причетність до професійної спільноти.

Майстер-клас із Марією Деркач став не просто кулінарною подією, а живим діалогом між поколіннями технологів, який формує майбутнє галузі. Більше про компанію, з якою співпрацює Марія, можна дізнатися на офіційному сайті та в Instagram.

Опублікований: 17-04-2025
Читайте також:
Серія виїзних занять «Українська гастрономія теперішнього-майбутнього»

Серія виїзних лабораторних занять відбулася для студентів третього курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у відомому київському ресторані «Сто років тому вперед» – одному з проєктів українського ресторатора та шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Заняття відбулися в межах дисципліни «Кулінарна етнологія» під керівництвом завідувачки кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серія виїзних занять «Українська гастрономія теперішнього-майбутнього» 04 листопада 2025

У новому році – нові наукові досягнення!

Учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH» кафедри біотехнології і мікробіології взяли заочну участь у V Міжнародній науковій конференції молодих учених і студентів «Перспективи розвитку біології, медицини і фармації», яка відбулась на базі Казахстанської фармацевтичної академії (м. Шимкент, Республіка Казахстан). Секції та напрямки роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У новому році – нові наукові досягнення! 20 січня 2018

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

Крафтове сироваріння стає популярним в Україні серед фермерів і поціновувачів сиру. Все більше господарів молочних ферм і невеликих господарств, користуючись досвідом європейських колег, намагаються не здавати молоко на заводи, а переробляти самостійно. Основним продуктом перероблення молока в даному випадку є сир. Для навчання охочих опанувати то...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ 16 жовтня 2018

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну

Професори Берлінського університету прикладних наук Stefan Junge та Martina Junge завершили свій візит на кафедру машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. Програма знайомства з нашим університетом була насиченою – робочі дискусії, обмін ідеями, а ще на гостей чекали зустрічі з виробничниками. Разом із викладачами й здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну 28 липня 2021