Н У Х Т

Виробництво на власні очі в умовах карантину

23 грудня 2021

Виробництво на власні очі в умовах карантину

Здобувачі-біотехнологи відвідали чергову онлайн-екскурсію компанії «Фармацевтична фірма «Дарниця». Нагодою побувати на одній із виробничих дільниць підприємства скористалися також і першокурсники у рамках дисципліни «Вступ до фаху».

На початку фахівчиня підприємства Марія Кайтан розповіла про компанію та відповіла на питання присутніх. Далі знайомила екскурсантів із окремими приміщеннями і поетапними процесами, які там відбувалися.

Спочатку майбутні біотехнологи побачили як очищуються порожні скляні ампули, прогріваються, ополіскуються водою, продуваються, просушуються. Після стерилізації, ампули надходять на лінію запайки. Потім дивилися, як із ампул формуються касети і складаються з індивідуальним ідентифікатором, стерилізацію продуктів за допомогою тиску, повітря тощо. Далі гостям продемонстрували етапи інспекцій, зокрема, на герметичність. Нашим здобувачам цікаво було побачити як апарати перевіряють ампули, фіксується відсоток браку та відбувається маркування. А за цим ознайомитися з етапом упакування ампул – прорахунком машиною кількості ампул для відповідної пачки, згортанням і завантаженням інструкцій, фіксуванням та перевіркою на брак, формуванням пачок.

Здобувачі освіти вдячні викладачам своєї випускової кафедри за можливість знайомства з потужним галузевим підприємством, хоч і в дистанційному форматі, та сподіваються, що незабаром все-таки зможуть побувати там «вживу».

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології приєднується до вдячності своїх здобувачів і має надію, що згодом й інші виробники скористаються прикладом ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» і запросять майбутніх фахівців до своїх цехів.

Опублікований: 23-12-2021
Читайте також:
Подорож до країни напоїв

Науковці вже давно обговорюють «туристичну революцію» – справжній переворот в індустрії. Адже ріст кількості туристів у світі за останні десятиліття перевищує всі прогнози. Наші здобувачі й у дистанційний період також не забувають подорожувати, хоч і віртуально. Студенти групи ГС-1-10а на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри інозе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож до країни напоїв 28 вересня 2021

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології». Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 20...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів 20 червня 2018

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні

Рік тому Президент України підписав найважливіший для українських виноградарів і виноробів документ – Указ про День виноградаря і винороба, яким було затверджено офіційне щорічне відзначення цього професійного свята другої неділі листопада. На честь цієї події, в офіційній резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор університету взяв участь у святковому заході корпорації «Укрвинпром» і Посольства Аргентинської Республіки в Україні 11 листопада 2021

День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

День знань – яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свято. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. З початком нового навчального року студентів привітав директор Сумського коледжу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День знань у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 03 вересня 2019