Н У Х Т

Сучасні моделі бізнес-аналізу: теорія і практика

08 травня 2024

Сучасні моделі бізнес-аналізу: теорія і практика

7 травня 2024 р. HR director at U Trust Insuarnce Agency LLC, IIBA member Павло Ятченко прочитав для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» гостьову лекцію «Using the business analysis core concept model (BACCM) as a conceptual framework for business analysis».

Павло працює на посаді HR-директора, що поєднує не тільки функції HR, а й окремі аспекти розвитку бізнесу, адміністрування офісу, ІТ і фінансів. Він розповів про діяльність компанії U Trust Insuarnce Agency в сфері застосування методик бізнес-аналізу.

Спікер охарактеризував бізнес-аналіз як процес ідентифікації потреби бізнесу та оцінювання впливу потенційних змін, що передбачає надання рекомендації рішення, які допомагають організації досягти її цілей. Детально висвітлив види та типи бізнес-аналізу.

 Основна частина лекції була присвячена характеристиці Business analysis core concept model (BACCM), структура якої визначає шість фундаментальних понять, критичних для бізнес-аналізу – зміни, потреби, рішення, стейкхолдери, цінність і контекст. Фахівець акцентував увагу на тому, що ця модель є основою для розуміння та виконання бізнес-аналізу, визначаючи зв’язки між цими основними концепціями та управлінською практикою.

У процесі спілкування гість пояснив, як на практиці в компанії U Trust Insuarnce Agency використовується модель BACCM, також наголосив на актуальності освітньої програми «Менеджмент персоналу» та напрямках її вдосконалення.

Зауважимо, що і спікер, і учасники обговорення продемонстрували високий рівень володіння англійською мовою.

Колектив кафедри економіки праці та менеджменту вдячний за цікавий досвід і запрошує компанію до продовження співпраці.

Опублікований: 08-05-2024
Читайте також:
Із вітчизняним готельним господарством знайомляться здобувачі спеціальності  «Готельно-ресторанна справа»

Здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» першого і другого курсів разом зі своєю наставницею, доценткою випускової кафедри Ольгою Пушкою побували на ознайомчій екскурсії готелем «Raziotel Kyiv», який розташований в історичному центрі міста. Здобувачі дізналися про особливості функціонування закладу розміщення, який пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із вітчизняним готельним господарством знайомляться здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 вересня 2021

Надихаючі й мотивуючі до навчання і наукових пошуків заходи відвідують наші студенти й викладачі

З 23 по 25 жовтня відбулася Міжнародна виставка харчових продуктів та напоїв WorldFood Ukraine 2019. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції не пропустила цю головну подію харчової промисловості. Виставку відвідали: групи ХЧ-4-13 ск, ХЧ-2-3, ХЧ-3-3 та англомовна група ТУ-3-9а разом із доцентом Оленою Павлюченко, старшим викладачем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надихаючі й мотивуючі до навчання і наукових пошуків заходи відвідують наші студенти й викладачі 28 жовтня 2019

Спеціальності НУХТ – у ТОПі!

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» склала рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. У ТОП-5 спеціальностей, на які згідно з цим рейтингом, найбільше вступників подали заяви, спеціальності нашого університету «Мен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціальності НУХТ – у ТОПі! 08 серпня 2025

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Відвідування театру – унікальна можливість зануритися у світ мистецтва, розширити власні культурні горизонти, отримати емоційне та інтелектуальне збагачення. Тож здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій груп ТІ-1-2, ТІ-2-6, МЯ-3-1 разом із кураторами, доцентами Оксаною Топчій, Ольгою Чернюшок та Ігорем Страшинським, а також завід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 01 листопада 2024