У Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» бакалаврського рівня, яке очолила директорка інституту, гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувачі кафедр та викладачі інституту, задіяні у реалізації освітньої програми, зовнішні стейкхолдери – директорка ТОВ «Б.МК» групи компаній «TERR FOOD Group» Тетяна Смітюх і начальниця лабораторії ТОВ «КИЇВ ХЛІБ» цехів №7-8, к.т.н. Тетяна Васильченко, випускники освітньої програми Ренат Танчик та Юлія Бірюк, здобувачі вищої освіти Анна Гармаш і Ярослав Вдовенко.
У ході зустрічі обговорили результати проведеного моніторингу якості реалізації освітньої програми «Харчові технології та інженерія», під час якого було здійснено аналіз унікальності та відповідності цілей освітньої програми місії та стратегії НУХТ; вчергове перевірено відповідність загальних, фахових компетентностей і програмних результатів вимогам Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології»; акцентовано увагу на результатах моніторингу інформаційного та актуального методичного забезпечення освітніх компонент освітньо-професійної програми.
У своїй доповіді Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на здобутках 2023 року на шляху розвитку освітньої програми «Харчові технології та інженерія». Учасники зустрічі говорили і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних програм обмінів і стажування, програм практичної підготовки в Україні та за кордоном, у науковій діяльності, удосконаленні матеріально-технічної бази та залученні провідних фахівців-практиків і закордонних лекторів до освітнього процесу. Гарантка освітньої програми довела до відома присутніх пропозиції з удосконалення освітньо-професійної програми, запропоновані робочою групою та викладачами кафедр, задіяних у її реалізації.
Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців і зауважили, що потреба підприємств харчової промисловості у фахівцях з харчових технологій завжди є актуальною. Вони також запевнили, що зміни, запропоновані робочою групою, на їх переконання, сприятимуть поглибленню теоретичних і практичних знань і працюватимуть на бажаний результат – підвищення конкурентоспроможності випускника освітньої програми.