Н У Х Т

Підведені підсумки локального моніторингу бакалаврської освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія»

02 лютого 2024

Підведені підсумки локального моніторингу бакалаврської освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з удосконалення освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» бакалаврського рівня, яке очолила директорка інституту, гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувачі кафедр та викладачі інституту, задіяні у реалізації освітньої програми, зовнішні стейкхолдери – директорка ТОВ «Б.МК» групи компаній «TERR FOOD Group» Тетяна Смітюх і начальниця лабораторії ТОВ «КИЇВ ХЛІБ» цехів №7-8, к.т.н. Тетяна Васильченко, випускники освітньої програми Ренат Танчик та Юлія Бірюк, здобувачі вищої освіти Анна Гармаш і Ярослав Вдовенко.

У ході зустрічі обговорили результати проведеного моніторингу якості реалізації освітньої програми «Харчові технології та інженерія», під час якого було здійснено аналіз унікальності та відповідності цілей освітньої програми місії та стратегії НУХТ; вчергове перевірено відповідність загальних, фахових компетентностей і програмних результатів вимогам Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології»; акцентовано увагу на результатах моніторингу інформаційного та актуального методичного забезпечення освітніх компонент освітньо-професійної програми.

У своїй доповіді Оксана Кочубей-Литвиненко наголосила на здобутках 2023 року на шляху розвитку освітньої програми «Харчові технології та інженерія». Учасники зустрічі говорили і про досягнення колективу інституту в реалізації міжнародних програм обмінів і стажування, програм практичної підготовки в Україні та за кордоном, у науковій діяльності, удосконаленні матеріально-технічної бази та залученні провідних фахівців-практиків і закордонних лекторів до освітнього процесу. Гарантка освітньої програми довела до відома присутніх пропозиції з удосконалення освітньо-професійної програми, запропоновані робочою групою та викладачами кафедр, задіяних у її реалізації.

Стейкхолдери подякували колективу університету за підготовку висококваліфікованих фахівців і зауважили, що потреба підприємств харчової промисловості у фахівцях з харчових технологій завжди є актуальною. Вони також запевнили, що зміни, запропоновані робочою групою, на їх переконання, сприятимуть поглибленню теоретичних і практичних знань і працюватимуть на бажаний результат – підвищення конкурентоспроможності випускника освітньої програми.

Опублікований: 02-02-2024
Читайте також:
Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики

Уже традиційно студенти-екологи проходять переддипломну практику на провідних підприємствах харчової промисловості. Для молоді – це завжди довгоочікувана подія, адже, в першу чергу, це захоплива подорож у нове місто, знайомство з виробничими потужностями реального підприємства, новими цікавими людьми-фахівцями своєї справи та можливість на період п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над пошуком ефективних рішень екологічних проблем харчових підприємств працюють наші студенти під час переддипломної практики 15 лютого 2019

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019

100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію

Наприкінці березня компанія Європейський науковий центр «Біомаркери» (ESCBM) організувала тренінг-конференцію для молодих вчених, де вони мали змогу прослухати лекції досвідчених науковців з країн Європейського Союзу та дослідників з країн Східного партнерства, Центральної Азії, Росії та Азії. Асистент кафедри біотехнології і мікробіології Христина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри біотехнології і мікробіології підвищують професійну кваліфікацію 04 квітня 2018