Н У Х Т

Захист англійською мовою – добра традиція!

05 грудня 2024

Захист англійською мовою – добра традиція!

Кафедра технології оздоровчих продуктів – одна з наймолодших в університеті. Вона – ровесниця випускників-магістрів 2024 року. І разом із тим, кафедра уже має і розвиває власні традиції, пов’язані з освітянською та науковою діяльністю. Одна з них – захист кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Така форма захисту водночас є і потребою часу, і свідченням належного навчання майбутніх фахівців не лише особливостям професії, а й знанням іноземної мови.

Відкрив цей почесний шлях магістрант Олександр Межубовський у 2023 році (наукова керівниця – професорка Галина Сімахіна). Потім, уже у лютому 2024 року кафедра вітала магістрантів Ірину Медведюк (наукова керівниця – доцентка Наталія Стеценко) та Антона Одинця (наукова керівниця – Галина Сімахіна), а 3 грудня цього ж року блискучий захист англійською мовою магістерської роботи на тему «Scientific Substantiation and Elaboration of a Method to Produce the Drink Based on Berry Raw Material for Military Personnel» здійснив Олександр Гаврилюк (наукова керівниця – доцентка Ірина Гойко) – староста групи ОП-2-5М, відмінник навчання, претендент на диплом із відзнакою.

І щоразу кожному з цих здобувачів велику допомогу з підготовки матеріалів доповіді та презентації надала професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко.

День захисту магістерських робіт – особливий. Це не лише остання офіційна зустріч із членами екзаменаційної комісії та викладачами кафедри. Це кардинальна зміна статусу: перед початком захисту ти ще магістрант, а після ухвали екзаменаційної комісії – уже магістр. Потрібен якийсь час, щоб це усвідомити і шукати орієнтири майбутнього життєвого шляху.

Варто зазначити і належний рівень захисту магістерських робіт здобувачками заочної форми навчання: Анастасією Кравчик (наукова керівниця – доцентка Світлана Бажай) та Валерією Сингаївською (наукова керівниця – доцентка Надія Івчук). Дівчата за свої роботи отримали відмінні оцінки, а Анастасія Кравчик за цей період засвоїла ще одну освітньо-професійну програму на денній формі навчання – «Екологія, екоменеджмент та екоаудит».

Строга, проте дуже доброзичлива голова екзаменаційної комісії, докторка технічних наук, головна наукова співробітниця Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Ірина Гріненко відзначила актуальність усіх магістерських робіт, їхню повну відповідність принципам здорового харчування, високий рівень теоретичної підготовки здобувачів освіти, їхнє вміння реалізувати свої ідеї у правильно поставлених експериментах і висловила свою впевненість у великих перспективах працевлаштування випускників кафедри технології оздоровчих продуктів на вітчизняному ринку.

У добру путь, наші дорогі випускники!

Опублікований: 05-12-2024
Читайте також:
Учні втілюють плани Вчителя: вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК»

Щойно з друку у видавничому домі «Кондор» вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК». Книжка була у планах видатного вченого, завідувача кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анатолія Соколенка, який, на превеликий жаль, не встиг втілити ці плани. Його учні і співавтори Олександр Шевченко, К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учні втілюють плани Вчителя: вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК» 05 червня 2023

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

22 лютого на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» Варто згадати, що студенти кафедри технології молока і молочних продуктів проявляють себе не тільки у виконанні магістерських робіт, а й беруть участь і перемагають у всеукраїнських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 25 лютого 2019

З трендами ресторанних технологій на 2023 рік знайомилися наші викладачі

10 листопада 2022 р. викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і доцентки Ірина Корецька, Олена Павлюченко, Людмила Мамченко, Людмила Дейниченко відвідали міжнародний вебінар «Тренди ресторанних технологій на 2023 рік», організований Національною асоціацією ресторанів США. Спікерами заходу виступили сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З трендами ресторанних технологій на 2023 рік знайомилися наші викладачі 14 листопада 2022

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками

21-22 листопада 2023 року Інститут управління стратегічними ризиками (ISRM) (м. Лондон) запросив учасників Ukraine Global Faculty взяти участь у віртуальній дводенній конференції «Стан ШІ в управлінні ризиками» («State of AI in Risk Management»). Сьогодні штучний інтелект усе частіше впроваджується у багатьох секторах через його потенціал змінити ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» опановують стан штучного інтелекту в управлінні ризиками 23 листопада 2023