Н У Х Т

Захист англійською мовою – добра традиція!

05 december 2024

Захист англійською мовою – добра традиція!

Кафедра технології оздоровчих продуктів – одна з наймолодших в університеті. Вона – ровесниця випускників-магістрів 2024 року. І разом із тим, кафедра уже має і розвиває власні традиції, пов’язані з освітянською та науковою діяльністю. Одна з них – захист кваліфікаційних магістерських робіт англійською мовою. Така форма захисту водночас є і потребою часу, і свідченням належного навчання майбутніх фахівців не лише особливостям професії, а й знанням іноземної мови.

Відкрив цей почесний шлях магістрант Олександр Межубовський у 2023 році (наукова керівниця – професорка Галина Сімахіна). Потім, уже у лютому 2024 року кафедра вітала магістрантів Ірину Медведюк (наукова керівниця – доцентка Наталія Стеценко) та Антона Одинця (наукова керівниця – Галина Сімахіна), а 3 грудня цього ж року блискучий захист англійською мовою магістерської роботи на тему «Scientific Substantiation and Elaboration of a Method to Produce the Drink Based on Berry Raw Material for Military Personnel» здійснив Олександр Гаврилюк (наукова керівниця – доцентка Ірина Гойко) – староста групи ОП-2-5М, відмінник навчання, претендент на диплом із відзнакою.

І щоразу кожному з цих здобувачів велику допомогу з підготовки матеріалів доповіді та презентації надала професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко.

День захисту магістерських робіт – особливий. Це не лише остання офіційна зустріч із членами екзаменаційної комісії та викладачами кафедри. Це кардинальна зміна статусу: перед початком захисту ти ще магістрант, а після ухвали екзаменаційної комісії – уже магістр. Потрібен якийсь час, щоб це усвідомити і шукати орієнтири майбутнього життєвого шляху.

Варто зазначити і належний рівень захисту магістерських робіт здобувачками заочної форми навчання: Анастасією Кравчик (наукова керівниця – доцентка Світлана Бажай) та Валерією Сингаївською (наукова керівниця – доцентка Надія Івчук). Дівчата за свої роботи отримали відмінні оцінки, а Анастасія Кравчик за цей період засвоїла ще одну освітньо-професійну програму на денній формі навчання – «Екологія, екоменеджмент та екоаудит».

Строга, проте дуже доброзичлива голова екзаменаційної комісії, докторка технічних наук, головна наукова співробітниця Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Ірина Гріненко відзначила актуальність усіх магістерських робіт, їхню повну відповідність принципам здорового харчування, високий рівень теоретичної підготовки здобувачів освіти, їхнє вміння реалізувати свої ідеї у правильно поставлених експериментах і висловила свою впевненість у великих перспективах працевлаштування випускників кафедри технології оздоровчих продуктів на вітчизняному ринку.

У добру путь, наші дорогі випускники!

Published on: 05-12-2024
Read also:
Формування психологічної стійкості та принципи trauma-informed service в умовах війни опановують наші викладачі

Наш університет – це осередок не тільки високоякісних практично орієнтованих освітніх послуг, актуальних наукових досліджень і активної, плідної та різносторонньої співпраці з бізнесом, а й надання ефективної підтримки, створення безпечного середовища, уникнення психологічної травматизації кожного члена колективу. 15 вересня 2025 року в межах спів...

READ YOURSELF

Формування психологічної стійкості та принципи trauma-informed service в умовах війни опановують наші викладачі 17 september 2025

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови

Для вступників у магістратуру, які не змогли з тих чи інших причин скласти чи бажають перескласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, 27 липня 2021 року розпочалася реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Вона триватиме до 5 серпня. Реєстрацію здійснює приймальна комісія одного з закладів...

READ YOURSELF

Ще один шанс для вступників у магістратуру скласти ЄВІ з іноземної мови 29 july 2021

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону

20 листопада на платформі Міжнародного форуму для сталого розвитку бізнесу відбулося спільне засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при Торгово-промисловій палаті України, громадської ради Мінекоенерго, експертів та аудиторів. Це була дуже динамічна та цікава дискусія щодо законопроекту «Про засади монітори...

READ YOURSELF

Моніторинг, звітність і верифікація викидів парникових газів – фахівці НУХТ обговорюють перспективи закону 22 november 2019

Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Одним із важливих і цікавих напрямків, який дає можливість отримати нові знання і підвищити свої професійні компетенції є залучення здобувачів вищої освіти, фахівців харчових виробництв і педагогічних працівників до цільових сертифікатних програм, які проводяться спеціалізованими кафедрами нашого університету. Цьогоріч на кафедрі технології м'яса ...

READ YOURSELF

Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 14 april 2025