Н У Х Т

Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали

20 березня 2024

Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали

У рамках Дня відкритих дверей «SPRING OPEN DAY NUFT» факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організував майстер-клас з нагоди Масниці для гостей профорієнтаційного івенту.

Масниця – веселе та радісне свято, а вітати гостей – одна з його традицій. Розпочався Масний тиждень 11 березня, а завершити його колектив факультету гостинно запросив майбутніх вступників.

Цього дня у гостях факультету були школярі та здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ – Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму та Київського фахового коледжу ресторанного господарства.

У програмі заходу їх очікував туристичний квіз із врученням подарунків переможцям, кулінарні експерименти, споживання смаколиків із горнятком зігріваючого напою у затишній атмосфері, нетворкінг із викладачами та студентами.

Розпочалися масничні частування у кулінарній студії кафедри готельно-ресторанної справи. Другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» познайомили гостей із особливостями технології панкейків та їхнього декорування. Студенти приготували для дегустації три види панкейків – традиційні, з бананом і шоколадні, декоровані чорним і білим шоколадом. Поділилися з гостями не тільки смачними рецептурами, відпрацьованими під час лабораторних занять з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», а й враженням від навчання і студентського дозвілля, проходження практики у кращих готельних підприємствах і стажування у Radisson Blu Resort (Буковель), з якого нещодавно повернулись.

Профорієнтаційна команда факультету хотіла презентувати гостям не тільки традиційні масничні смаколики, а й здивувати кулінарними гастроекспериментами. Тож у кулінарній студії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції на них чекав авторський майстер-клас від успішного випускника факультету.

Запрошена кулінарна зірка – Дмитро Сапронов, шеф-кухар ресторану сучасної української та авторської кухні «Gastro Укриття», який працював шефом у ресторані Flagman і має досвід роботи у Франції в закладах із зіркою Michelin. Асистували шефові студенти третього курсу освітньої програми «Технології харчування», і разом вони познайомили учасників майстер-класу з технологією авторського морозива з нетрадиційними інгредієнтами, які дивували дегустаторів смако-ароматичними поєднаннями. Під час приготування Дмитро Сапронов ділився своїм досвідом навчання і роботи за фахом у Франції, теплими спогадами про роки студентського життя і кулінарні перемоги на конкурсах професійної майстерності факультету.

Від кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції старша викладачка Раїса Матюшенко щиро подякувала Дмитру за майстер-клас, презентувала пам’ятний подарунок і запросила на нові воркшопи.

Гості профорієнтаційного івенту вивчали багату смаками та ароматами гастрономічну культуру нашої країни та світу, спостерігали за кулінарними експериментами, отримали нові естетичні та гастрономічні враження. Задавали запитання щодо особливостей освітніх програм факультету, отримали вичерпні відповіді на хвилюючі питання, понетворкали зі студентами, а головне – відчули теплу сімейну атмосферу факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, яка сприяє навчанню, реалізації творчих задумів, надихає та мотивує професійно та особистісно самоактуалізуватися.

Сподіваємося, майбутні вступники визначилися з університетом та освітніми програмами – і ми чекаємо на них на нових профорієнтаційних івентах в онлайні та офлайні.

Опублікований: 20-03-2024
Читайте також:
Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно…

З 12 березня і до нині триває карантин, але навчання продовжується і студенти опановують дисципліни дистанційно. У нашому університеті функціонує платформа Moodle для дистанційного навчання, а також відбувається спілкування викладачів і студентів за допомогою сервісів Viber, Telegram або організації відеоконференцій із використанням Zoom. Нещодавн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно… 21 квітня 2020

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020

Студенти кафедри маркетингу – творча та цілеспрямована молодь, яка в курсі усіх подій, а особливо тих, що стосуються інтернет-трендів. Кажуть, тільки обмеж студента, як він почне навчатися. Може, самоізоляція – це такі ж рамки? Так чому ж не присвятити цей час саморозвитку? Аби уникнути освітнього голоду – найгіршої з дієт, багато освітніх компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неізольовані можливості студентів-маркетологів: тренди інтернет-маркетингу 2020 18 травня 2020

Викладачі обговорюють екологічні проблеми під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки

10 січня 2025 року викладачі кафедри екології та екоменеджменту взяли участь у форумі «ВОДА в Україні-2025: під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки», організованому за ініціативи Асоціації професіоналів довкілля (Professional Association of Environmentalists of the World – PAEW) та за сприяння Посольства Королівства Нідерландів в У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі обговорюють екологічні проблеми під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки 17 січня 2025

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою

Здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого року навчання зустрілися з гаранткою освітньо-наукової програми (ОНП) «Біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», професоркою Тетяною Пирог. До зустрічі також доєднались деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою 04 жовтня 2024