Н У Х Т

Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали

20 березня 2024

Як на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з майбутніми вступниками зиму проводжали і весну зустрічали

У рамках Дня відкритих дверей «SPRING OPEN DAY NUFT» факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організував майстер-клас з нагоди Масниці для гостей профорієнтаційного івенту.

Масниця – веселе та радісне свято, а вітати гостей – одна з його традицій. Розпочався Масний тиждень 11 березня, а завершити його колектив факультету гостинно запросив майбутніх вступників.

Цього дня у гостях факультету були школярі та здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ – Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму та Київського фахового коледжу ресторанного господарства.

У програмі заходу їх очікував туристичний квіз із врученням подарунків переможцям, кулінарні експерименти, споживання смаколиків із горнятком зігріваючого напою у затишній атмосфері, нетворкінг із викладачами та студентами.

Розпочалися масничні частування у кулінарній студії кафедри готельно-ресторанної справи. Другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» познайомили гостей із особливостями технології панкейків та їхнього декорування. Студенти приготували для дегустації три види панкейків – традиційні, з бананом і шоколадні, декоровані чорним і білим шоколадом. Поділилися з гостями не тільки смачними рецептурами, відпрацьованими під час лабораторних занять з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», а й враженням від навчання і студентського дозвілля, проходження практики у кращих готельних підприємствах і стажування у Radisson Blu Resort (Буковель), з якого нещодавно повернулись.

Профорієнтаційна команда факультету хотіла презентувати гостям не тільки традиційні масничні смаколики, а й здивувати кулінарними гастроекспериментами. Тож у кулінарній студії кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції на них чекав авторський майстер-клас від успішного випускника факультету.

Запрошена кулінарна зірка – Дмитро Сапронов, шеф-кухар ресторану сучасної української та авторської кухні «Gastro Укриття», який працював шефом у ресторані Flagman і має досвід роботи у Франції в закладах із зіркою Michelin. Асистували шефові студенти третього курсу освітньої програми «Технології харчування», і разом вони познайомили учасників майстер-класу з технологією авторського морозива з нетрадиційними інгредієнтами, які дивували дегустаторів смако-ароматичними поєднаннями. Під час приготування Дмитро Сапронов ділився своїм досвідом навчання і роботи за фахом у Франції, теплими спогадами про роки студентського життя і кулінарні перемоги на конкурсах професійної майстерності факультету.

Від кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції старша викладачка Раїса Матюшенко щиро подякувала Дмитру за майстер-клас, презентувала пам’ятний подарунок і запросила на нові воркшопи.

Гості профорієнтаційного івенту вивчали багату смаками та ароматами гастрономічну культуру нашої країни та світу, спостерігали за кулінарними експериментами, отримали нові естетичні та гастрономічні враження. Задавали запитання щодо особливостей освітніх програм факультету, отримали вичерпні відповіді на хвилюючі питання, понетворкали зі студентами, а головне – відчули теплу сімейну атмосферу факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, яка сприяє навчанню, реалізації творчих задумів, надихає та мотивує професійно та особистісно самоактуалізуватися.

Сподіваємося, майбутні вступники визначилися з університетом та освітніми програмами – і ми чекаємо на них на нових профорієнтаційних івентах в онлайні та офлайні.

Опублікований: 20-03-2024
Читайте також:
Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів стали слухачами галузевої конференції

У рамках першого дня форуму «BABY EXPO 2019» магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів відвідали 7-му галузеву конференцію «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність». У конференції взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, центральних органів виконавчої влади, про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів стали слухачами галузевої конференції 28 березня 2019

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи

Ось і настала пора випуску магістрів хіміків-технологів, що навчалися за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», спеціалізацією «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». 20 та 22 лютого 10 студентів із честю пройшли випробовування захистом своєї дипломної роботи, яка протягом навчання в магістратурі складалася як бл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи 23 лютого 2018

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ

Щороку 26 вересня святкується Європейський день мов. Студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ разом із членами циклової комісії іноземних мов не оминули увагою це свято. У приміщенні читального залу коледжу відбувся захід, на якому студенти поділилися інформацією про значення іноземних мов у житті людини. Можливо, заходи в межах «Європейського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський день мов у Свалявському технічному коледжі НУХТ 28 вересня 2018

Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли участь у другому сезоні освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри Заводів», організованого компанією «UGEN» за підтримки відомих підприємств України. У першій частині івенту учасники прослухали вебінари від компаній про сучасні особливості роботи заводів. У цьому сезоні вебінари провел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 14 квітня 2021