Н У Х Т

Формування компетентностей з безпечності харчових продуктів через інтеграцію сертифікатного курсу у навчальний процес

16 квітня 2025

Формування компетентностей з безпечності харчових продуктів через інтеграцію сертифікатного курсу у навчальний процес

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» здобувачі-бакалаври освітньої програми «Технології харчування» пройшли сертифікатний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» на платформі Prometheus. Курс організовано за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України у межах проєкту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Інтеграція цього курсу в освітній процес є прикладом реалізації «Зон елітарної освіти» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції, що передбачає впровадження сучасних сертифікованих освітніх продуктів у підготовку здобувачів освіти. Сертифікатна програма реалізована у межах діяльності студентського наукового гуртка «Якість і безпечність», який діє на кафедрі під керівництвом професора Олега Кузьміна та доцентки Наталії Стукальської.

Участь у курсі дозволила здобувачам систематизувати знання з питань якості та безпечності харчових продуктів, ознайомитися зі сучасним українським і міжнародним харчовим законодавством, принципами впровадження системи НАССР, а також отримати сертифікати, що підтверджують набуті компетентності. Це сприяє не лише професійному розвитку здобувачів освіти, а й посиленню їх готовності до практичної діяльності у сфері контролю якості харчової продукції.

Такі ініціативи формують підґрунтя для посилення професійної мотивації, сприяють розвитку аналітичного мислення та дослідницької культури, що є невід’ємною частиною підготовки конкурентоспроможного фахівця у галузі харчових технологій.

Опублікований: 16-04-2025
Читайте також:
Успіху досягає лише той, хто навчається протягом життя!

Педагогічний колектив Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ успішно завершив навчання за програмою «Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти». 2022-2023 навчальний рік став для викладачів роком наполегливого, непростого навчання, проте, дуже корисних для сучасних освітян лекцій і пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіху досягає лише той, хто навчається протягом життя! 06 липня 2023

Обмін досвідом у рамках сертифікатних програм

У рамках реалізації сертифікатних програм «Традиції і тренди промислового та крафтового виробництва ковбас» і «М'ясні делікатеси: крафтові традиції та промислові інновації» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів у весняному семестрі, під керівництвом завідувача кафедри Василя Пасічного відбулися два майстер-класи за участю директора ТОВ «Пріо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом у рамках сертифікатних програм 28 квітня 2025

Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати»

Цьогоріч відбувається всеукраїнська акція «Стоп фосфати», яку ініціював ПрАТ «АК «Київводоканал». Метою заходу є привернення уваги до екологічних проблем, пов’язаних із використанням фосфатовмісних мийних засобів, і пошук шляхів їх вирішення. Фосфати містяться майже в усій побутовій хімії, в оселі кожного українця. Ці сполуки дуже небезпечні для з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи – учасники всеукраїнської акції «Стоп фосфати» 02 грудня 2019

Маркетингові тренди в ритейлі від здобувачів кафедри маркетингу

Чи розуміє сучасний ритейл своїх клієнтів, та якими є актуальні тренди ритейл-маркетингу? Ці питання дослідили учасники чергового засідання наукового студентського гуртка «Інтелектуал» кафедри маркетингу. Тема виявилася цікавою для здобувачів спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля» і «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові тренди в ритейлі від здобувачів кафедри маркетингу 17 квітня 2024