Н У Х Т

Відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

28 грудня 2017

Відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету

28 грудня відбулося останнє у календарному році засідання вченої ради університету.

Ректор Анатолій Українець розпочав його з вітання з ювілеєм та вручення нагрудного знака «Відзнака Національного університету харчових технологій» ветерану нашого навчального закладу, який віддав йому понад 53 роки свого життя, Миколі Олексійовичу Прядку.

Далі, відповідно до порядку денного вчена рада розглянула стан виконання перспективного плану розвитку університет у 2017 році, про який доповів перший проректор Володимир Яровий. Доповідач, зокрема, зазначив, що з урахуванням Постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2017 року «Про затвердження Порядку та критеріїв надання закладу вищої освіти статусу національного, підтвердження чи позбавлення цього статусу», ряд заходів Перспективного плану потребує активізації їх виконання, а сам план – доповнення. Необхідно створення служби маркетингу освітніх послуг університету з метою дослідження сучасного ринку праці в Україні та вимог його до компетентностей фахівців, реалізація внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти, підвищення об’єктивності оцінювання знань студентів, організація ефективної самостійної роботи студентів, запровадження кодексу академічної доброчесності, формування повноцінних англомовних освітніх програм за рівнями магістра і бакалавра, удосконалення дистанційних технологій освітнього процесу, підвищення ефективності роботи аспірантури та докторантури, забезпечення високого рівня якості наукових робіт, удосконалення форм інформаційної підтримки освітнього та наукового процесів, підвищення ефективності виховного процесу, розширення участі університету у міжнародних програмах академічної мобільності. Виступ першого проректора доповнив ректор Анатолій Українець. Почуте прокоментували проректор Олександр Бессараб, директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергій Блаженко, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, професор кафедри теплоенергетики і холодильної техніки Микола Прядко, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга.

Наступним затвердили ліміт стипендіатів на другий семестр 2017-2018 н.р. та кандидатури студентів на отримання іменних стипендій у другому семестрі 2017-2018 н.р. З цього питання слово мала проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Вчена рада підтримала її пропозицію залишити ліміт стипендіатів на рівні 45%. Також проректор представила кандидатури кращих студентів, які були рекомендовані для отримання іменних стипендій Президента України та Кабінету Міністрів України. На другий семестр 2017-2018 н.р. університет отримав квоти на 5 Президентських стипендій і одну Урядову. Вчена рада, заслухавши інформацію щодо претендентів, підтримала рекомендації навчально-наукових інститутів і факультетів. Тож, у другому семестрі 2017-2018 н.р. стипендію Президента України у розмірі 2720 грн. отримуватимуть студенти: Олена Цишек (факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу), Наталія Ярош (Навчально-науковий інститут харчових технологій), Ігор Ключка (факультет біотехнології та екологічного контролю), Іван Глущенко (Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого) та Катерина Євграфова (Навчально-науковий інститут економіки і управління). Стипендію Кабінету Міністрів України у розмірі 2480 грн. буде отримувати Артем Труш (факультет автоматизації і комп’ютерних систем).

У поточних питаннях розглянули й затвердили зміни до Правил прийому до аспірантури і Правил прийому до докторантури університету, Положення про проведення підсумкової атестації випускників підготовчих курсів і Положення про проведення в університеті Всеукраїнської олімпіади для школярів.

Також слово взяли проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який закликав науковців у період дистанційного навчання активізувати роботу з підготовки статей для публікації у англомовних наукових виданнях університету, та проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб, який закцентував увагу на безпеці і режимі роботи персоналу університету у період зимових свят і під час дистанційного навчання.

Завершуючи засідання, ректор Анатолій Українець коротко підвів підсумки роботи нашого колективу у 2017 році, зокрема, зазначив, що відбулося значне реформування навчальних програм, тривав розвиток матеріально-технічної бази, але попереду ще багато роботи, й тепло привітав присутніх зі святами, що наближаються. Ректор побажав  всім зустріти Новий рік і Різдво Христове в піднесеному настрої, зі світлими помислами та добрими намірами. Щоб кожний досяг успіху, щоб у кожній родині був достаток і затишок, щоб були здорові рідні та близькі, щоб радість приходила до осель і в будні, і в свята.

До привітань долучилися голова Профспілки співробітників НУХТ, професор Сергій Василенко і проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. На цій святковій ноті останнє у 2017 році засідання вченої ради завершилося.

Опублікований: 28-12-2017
Читайте також:
Пізнавальні заняття з випускниками

На кафедру технології оздоровчих продуктів завітала випускниця бакалаврату 2016 року Катерина Сорокіна. Зараз вона обіймає посаду фахівця із якості, координатора програм ISO/HACCP на Вінницькій кондитерській фабриці «Roshen». На гостьовому занятті з дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів», яке для здобувачів третього курсу Навчально-н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальні заняття з випускниками 21 вересня 2021

Відгримів ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

З метою національно-патріотичного, естетичного виховання молоді засобами мистецтва, забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості відповідно до її інтересів та можливостей, підтримки талановитої молоді 23 жовтня 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся фестиваль-конкурс художньої самодіяльності серед студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відгримів ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 24 жовтня 2019

Online-відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

1 березня 2021 р. відбулася відкрита лекція «Виробництво тваринних кормів, кормового і технічного жирів» к.т.н., доцентки кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олександри Гащук з навчальної дисципліни «Технології переробки вторинних продуктів м’ясної галузі» для здобувачів 3 курсу спеціальності «Харчові технології». Викладачка у доступній ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Online-відкрита лекція на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 02 березня 2021

Свою фахову кваліфікацію підтвердили бакалаври і магістри кафедри технології цукру і підготовки води

На кафедрі технології цукру і підготовки води завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Бакалавр» заочної скороченої форми навчання і здобувачів вищої освіти освітнього ступеню «Магістр» денної та заочної форм навчання. Роботу Екзаменаційної комісії по захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів зі спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою фахову кваліфікацію підтвердили бакалаври і магістри кафедри технології цукру і підготовки води 24 лютого 2021