На кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання в університеті з навчанням на робочому місці на молокопереробному підприємстві.
У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього ступеню «магістр» за дуальною формою здобуття освіти укладений між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та студентом 1 курсу магістратури Дмитром Дворецьким.
Введення загальнодержавного карантину не завадило Дмитрові успішно і своєчасно виконувати програму стажування та індивідуальний графік навчання.
На підприємстві Дмитро проходить стажування на посаді інженера з якості та своєчасно, а іноді зі значним випередженням індивідуального графіку навчання, складає усі поточні модульні заходи. З усіма завданнями Дмитро завжди справляється на «відмінно».
Опанування теоретичних знань з дисципліни «Менеджмент якості та безпеки молочних і молоковмісних продуктів» та здобуті на підприємстві навики практичної роботи дозволили Дмитрові з випередженням більше ніж на місяць якісно виконати та блискуче захистити курсову роботу «Розроблення плану HACCP для технологічного процесу виробництва сиру твердого з маком». До речі, сир твердий з маком має високі якісні характеристики та є розробкою ТОВ «Кременецьке молоко», до якої долучився наш студент.
Комісія викладачів кафедри у складі доцентів Оксани Кочубей-Литвиненко, Анастасії Пухляк та Олени Красулі високо оцінила роботу Дмитра Дворецького.
Застосування формату відео-конференції дозволило не тільки обговорити усі аспекти виконання курсової роботи, але й актуальні питання для молочної промисловості в цілому та ТОВ «Кременецьке молоко», зокрема. А також дізнатися про те, як галузь успішно долає виклики, пов’язані із введенням карантину.