Н У Х Т

Фахівець фінської компанії «Fazer» прочитав лекцію для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

11 березня 2020

Фахівець фінської компанії «Fazer» прочитав лекцію для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася гостьова лекція головного менеджера фінської компанії «Fazer» Юркі Копонена для магістрантів, що навчаються за освітніми програмами «Технології хліба, кондитерських макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних   харчових продуктів». На лекції були присутні представники компанії «Leipurin», завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі кафедри.

Компанія «Fazer» заснована у 1891році. Зараз це потужна компанія, яка має представництва у 9 країнах світу та експортує продукцію до понад 40 країн світу. Компанія виробляє борошно, крупи, суміші та поліпшувачі для хлібопекарської і кондитерської галузей харчової промисловості. Юркі Копонен розповів про основні напрями діяльності компанії «Fazer» у галузі кондитерського виробництва, хлібопечення, виробництва продуктів спеціального призначення (для спортсменів та людей, які дотримуються різних дієт тощо). Особлива увага в лекції була приділена використанню різних видів зернової сировини, що виробляють на підприємствах компанії, яку використовують для збагачення хлібобулочних виробів, підвищення їх якості. Здобувачів дуже зацікавила безвідходна технологія перероблення вівса, впроваджена на підприємстві компанії. За словами лектора, компанія постійно розширює асортимент продуктів із вівса для здорового харчування.

Також Юркі Копонен приділив увагу виробництву органічних харчових продуктів, вимог до їх якості та ринку таких продуктів у Фінляндії.

На завершення зустрічі здобувачі мали можливість задати запитання щодо традицій виробництва хлібобулочних виробів у Фінляндії, основних тенденцій розвитку та насичення ринку виробів спеціального призначення тощо. Спільно з представниками компанії «Leipurin» була проведена дегустація різних хлібобулочних виробів із інгредієнтами від компанії «Fazer».

Лекція сприятиме значному розширенню знань здобувачів щодо сучасних тенденцій та технологій у харчовій промисловості, які вони зможуть впроваджувати на підприємствах України.  

Опублікований: 11-03-2020
Читайте також:
Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прочитав лекцію для студентів Луцького національного технічного університету

27 березня 2024 року відбулася онлайн-лекція «Особливості управління проєктами при будівництві цехів крафтових харчових виробництв» професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» Луцького національного технічного університету – освітньо-професійної програми «Краф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прочитав лекцію для студентів Луцького національного технічного університету 29 березня 2024

Весна прийшла: вікторина від студради факультету біотехнології та екологічного контролю

Студентська рада факультету біотехнології та екологічного контролю не втрачає жодної, навіть найменшої, нагоди влаштувати інтелектуальні змагання серед студентів факультету. Цього разу такою нагодою став… початок весни. Хоча ця гостя приходить до нас щороку, ми щоразу чекаємо на неї з великим нетерпінням. Весна приносить із собою не тільки довгооч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весна прийшла: вікторина від студради факультету біотехнології та екологічного контролю 12 березня 2024

У обговоренні змін в косметичній промисловості взяли участь фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Асоціація «Парфумерія та Косметика України» організувала вебінар тільки для своїх учасників. Тема вебінару – «Технічний регламент на косметичну продукцію». Наш університет на заході представляли фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – завідувачка кафедри, професорка Тамара Носенко та доцент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні змін в косметичній промисловості взяли участь фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 01 квітня 2021

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах

Поки в університеті триває період дистанційного навчання, у студентів 4-го курсу не менш відповідальна пора навчання – виробнича й переддипломна практики. Фахівці випускових кафедр докладають усіх зусиль аби їх вихованці могли здобуті теоретичні знання закріплювати на провідних підприємствах і в кращих наукових установах. Не виключення і колектив к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти хіміки-технологи проходять практику на провідних підприємствах 20 лютого 2018