Н У Х Т

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 травня 2021

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбулася масштабна виноробна подія  Odessa wine week – майданчик, який об’єднав заходи різної спрямованості – наукові, туристичні, просвітницькі та масові. На запрошення співорганізаторів захід відвідала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько.

Винний форум налічував декілька панелей, на яких порушувалися теми майбутнього вина з погляду виноробів та економістів, наводилися приклади інших країн із підтримання виноробства, залучення інвестицій у виноробство, були презентовані успішні кейси фінансового консалтингу винних компаній, винної журналістики та багато іншого.

10-й Міжнародний виноробний симпозіум 2021 Oenoviti International Network (OIN) відбувався в онлайн-режимі. OIN – міжнародна спільнота дослідників у сфері виноградарства та виноробства, яка займається дослідженнями і навчанням, сприяє обміну досвідом між фахівцями, об'єднує більше 50 учасників – академічні установи, дослідницькі інститути, промислових партнерів із 23 країн. Спільнота координується Інститутом виноградарства та виноробства (Бордо, Франція).

Тема симпозіуму була присвячена викликам у виноградарстві та енології: географічним зазначенням вин.

Надзвичайно цікаві доповіді представили відомі вчені: А. Мас, Universitat Rovirai I Virgili (Іспанія) (Мікробіологічний контроль під час спиртового бродіння); М. Крістманн, Geisenheim University (Німеччина) (Огляд та нові розробки винної технології); А. Уотерхаус, UC Davis (США) (Склад винограду та якість вин); Дж. Песме, University of British Columbia (Канада) (Роздуми та висновки щодо ідентичності винної території: випадок Британської Колумбії).

Тематики доповідей наукової конференції «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату» були спрямовані на: адаптацію винограднику до кліматичних зон; формування асортименту для виробництва локальних вин України; інноваційні технології у виноградарстві – високотехнологічні дрони та генерація води з повітря; інновації у виноробстві та ін.

В експозоні можна було ознайомитися з обладнанням і технологіями для виноробної та алкогольної промисловості, колекцією штопорів та ін.

Це був надзвичайно цікавий та інформативний захід.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

З 4 по 6 червня у м. Києві відбувся Чемпіонат України з кулінарного мистецтва під егідою Асоціації шеф-кухарів України. Наш студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь у категорії «Юніори». Він представив вельмишановному міжнародному журі 2 страви: вареники з бурякового тіста з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 червня 2019

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції

Лікарка-дієтологиня, спеціалістка з аюрведичної медицини та дієтології Центру здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко в межах навчальних дисциплін «Технології аюрведичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» прочитала лекцію для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції 22 грудня 2022

Її величність – метрологія!

13 грудня 2023 року для здобувачів другого курсу, що здобувають освіту за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», відбулася гостьова лекція з дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1 Законодавство в харчовій промисловості». Запрошеною лекторкою була директорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Її величність – метрологія! 14 грудня 2023

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання

Про стереотипи щодо жінок на кухні ресторану з незалежним жіночим виданням www.thedevochki.com поділилася магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Алла Запорожан, яка успішно поєднує навчання з роботою за фахом. Алла стала героїнею проєкту «Тест-драйв професій для дівчат», спрямованого на підвищення обізнаності дівчат ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання 17 листопада 2021