Н У Х Т

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 травня 2021

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбулася масштабна виноробна подія  Odessa wine week – майданчик, який об’єднав заходи різної спрямованості – наукові, туристичні, просвітницькі та масові. На запрошення співорганізаторів захід відвідала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько.

Винний форум налічував декілька панелей, на яких порушувалися теми майбутнього вина з погляду виноробів та економістів, наводилися приклади інших країн із підтримання виноробства, залучення інвестицій у виноробство, були презентовані успішні кейси фінансового консалтингу винних компаній, винної журналістики та багато іншого.

10-й Міжнародний виноробний симпозіум 2021 Oenoviti International Network (OIN) відбувався в онлайн-режимі. OIN – міжнародна спільнота дослідників у сфері виноградарства та виноробства, яка займається дослідженнями і навчанням, сприяє обміну досвідом між фахівцями, об'єднує більше 50 учасників – академічні установи, дослідницькі інститути, промислових партнерів із 23 країн. Спільнота координується Інститутом виноградарства та виноробства (Бордо, Франція).

Тема симпозіуму була присвячена викликам у виноградарстві та енології: географічним зазначенням вин.

Надзвичайно цікаві доповіді представили відомі вчені: А. Мас, Universitat Rovirai I Virgili (Іспанія) (Мікробіологічний контроль під час спиртового бродіння); М. Крістманн, Geisenheim University (Німеччина) (Огляд та нові розробки винної технології); А. Уотерхаус, UC Davis (США) (Склад винограду та якість вин); Дж. Песме, University of British Columbia (Канада) (Роздуми та висновки щодо ідентичності винної території: випадок Британської Колумбії).

Тематики доповідей наукової конференції «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату» були спрямовані на: адаптацію винограднику до кліматичних зон; формування асортименту для виробництва локальних вин України; інноваційні технології у виноградарстві – високотехнологічні дрони та генерація води з повітря; інновації у виноробстві та ін.

В експозоні можна було ознайомитися з обладнанням і технологіями для виноробної та алкогольної промисловості, колекцією штопорів та ін.

Це був надзвичайно цікавий та інформативний захід.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Роль англійської мови у сучасному житті з’ясовували студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася студентська конференція «Роль англійської мови у сучасному житті», до участі в якій були залучені студенти першого і другого курсів. Заключна частина конференції була присвячена підведенню підсумків участі студентів коледжу в різних освітніх конкурсах та олімпіадах. Зокрема, у Всеукраїнськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роль англійської мови у сучасному житті з’ясовували студенти Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 07 травня 2018

Кафедра експертизи харчових продуктів на шкільному благодійному ярмарку

У межах виконання договору про співпрацю між НУХТ та Ліцеєм №161 м. Києва відповідальні по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та доцентка Анастасія Чорна взяли участь у благодійному ярмарку в Ліцеї. Викладачки запропонували ліцеїстам та їх батькам власноруч виготовлену карамель ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів на шкільному благодійному ярмарку 11 квітня 2025

Цікаво та продуктивно розпочали тиждень на кафедрі експертизи харчових продуктів

29 жовтня студенти груп ТІ-1-7, 8 Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету відвідали компанію «Люстдорф» – одного з лідерів українського молочного ринку. Виїзне заняття організували викладачі кафедри експертизи харчових продуктів, старший викладач Оксана Мельник і доцент Наталія Попова. Студенти не тільки побачили, як ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво та продуктивно розпочали тиждень на кафедрі експертизи харчових продуктів 30 жовтня 2018

Популяризація освітніх програм НУХТ під час святкових заходів на Співочому полі

З 27 по 29 червня на Співочому полі відбувся яскравий мультижанровий камерний фестиваль «Співоче поле. Серце Азову», присвячений Дню Конституції України. Захід об’єднав митців, аматорські колективи та патріотично налаштовану молодь задля спільного вшанування культурної спадщини, стійкості та незламності українського народу. 28 червня, у день свята...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Популяризація освітніх програм НУХТ під час святкових заходів на Співочому полі 30 червня 2025