Н У Х Т

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

24 травня 2021

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбулася масштабна виноробна подія  Odessa wine week – майданчик, який об’єднав заходи різної спрямованості – наукові, туристичні, просвітницькі та масові. На запрошення співорганізаторів захід відвідала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько.

Винний форум налічував декілька панелей, на яких порушувалися теми майбутнього вина з погляду виноробів та економістів, наводилися приклади інших країн із підтримання виноробства, залучення інвестицій у виноробство, були презентовані успішні кейси фінансового консалтингу винних компаній, винної журналістики та багато іншого.

10-й Міжнародний виноробний симпозіум 2021 Oenoviti International Network (OIN) відбувався в онлайн-режимі. OIN – міжнародна спільнота дослідників у сфері виноградарства та виноробства, яка займається дослідженнями і навчанням, сприяє обміну досвідом між фахівцями, об'єднує більше 50 учасників – академічні установи, дослідницькі інститути, промислових партнерів із 23 країн. Спільнота координується Інститутом виноградарства та виноробства (Бордо, Франція).

Тема симпозіуму була присвячена викликам у виноградарстві та енології: географічним зазначенням вин.

Надзвичайно цікаві доповіді представили відомі вчені: А. Мас, Universitat Rovirai I Virgili (Іспанія) (Мікробіологічний контроль під час спиртового бродіння); М. Крістманн, Geisenheim University (Німеччина) (Огляд та нові розробки винної технології); А. Уотерхаус, UC Davis (США) (Склад винограду та якість вин); Дж. Песме, University of British Columbia (Канада) (Роздуми та висновки щодо ідентичності винної території: випадок Британської Колумбії).

Тематики доповідей наукової конференції «Інноваційні інструменти у виноградарстві в умовах зміни клімату» були спрямовані на: адаптацію винограднику до кліматичних зон; формування асортименту для виробництва локальних вин України; інноваційні технології у виноградарстві – високотехнологічні дрони та генерація води з повітря; інновації у виноробстві та ін.

В експозоні можна було ознайомитися з обладнанням і технологіями для виноробної та алкогольної промисловості, колекцією штопорів та ін.

Це був надзвичайно цікавий та інформативний захід.

Опублікований: 24-05-2021
Читайте також:
Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики

На минулому тижні відбулися два останні онлайн-вебінари, які організовуються компанією «Clarivate Analytics» в Україні в рамках підтримки користувачів, що отримали доступ до платформи «Web of Science» за кошти держбюджету (за результатами конкурсу МОН та НАН). Нагадаємо, що науково-педагогічні працівники та здобувачі нашого університету також мают...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики 18 листопада 2020

NUFT Career Chance 2025: день другий

Другий день NUFT Career Chance 2025 став платформою живого спілкування між роботодавцями та здобувачами освіти, майданчиком для налагодження контактів, обміну інформацією та встановлення партнерських відносин. Учасників і гостей офлайн-дня тепло привітав ректор університету Олександр Шевченко, який зокрема зазначив, що попри виклики воєнного часу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

NUFT Career Chance 2025: день другий 05 листопада 2025

Маленькими кроками до світових наукових відкриттів

Наукова робота – невід’ємна частина студентського життя. Цієї осені, як уже багато років поспіль, розпочинається черговий марафон наукових досліджень, а отже і написання тез на конференції, на яких кожний молодий науковець може представити свої наукові здобутки, а також обмінятися успіхами з однодумцям. Здобувачі різних освітніх ступенів (від бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маленькими кроками до світових наукових відкриттів 10 жовтня 2022

Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями

З метою підвищення конкурентоспроможності  вітчизняних переробних підприємств (перероблення птиці, елеватори, комбікормові комплекси) шляхом ознайомлення їх із прогресивними технологіями зі зниження собівартості продукції в  конференц-залі офісу компанії «AgroGeneration» (Мандарин-Плаза) відбувся ІІІ круглий стіл «Максимальна ефективність та економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями 26 лютого 2018