Н У Х Т

Викладацький колектив кафедри готельно-ресторанної справи посилює компетентності для інтеграції до європейського освітнього простору

17 березня 2023

Викладацький колектив кафедри готельно-ресторанної справи посилює компетентності для інтеграції до європейського освітнього простору

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи напрацьовує компетентності для посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції.

З 20 по 24 лютого викладачі кафедри були слухачами та активними учасниками проєкту «Школа ментора», організованого та проведеного за ініціативи Офісу підтримки вченого.

Головна мета проєкту полягала у підвищенні рівня обізнаності українських вчених щодо умов, особливостей участі, підготовки проєктних заявок для участі у програмах Європейського Союзу.

Основні цілі і завдання проєкту: сприяти активному залученню українських вчених до участі у програмах ЄС; навчити здійснювати ефективний моніторинг програм; сприяти здобуттю знань, формуванню та удосконаленню вмінь, навичок із підготовки проєктів для участі у програмах ЄС; вдосконалити навички зі складання заявки та заповнення необхідного пакету документів для участі у програмах ЄС; сформувати вміння успішно управляти плануванням та реалізацією проєкту, роботою в команді; запроваджувати засади академічної етики та доброчесності.

Протягом проєкту слухачам були презентовані програми ЄС Горизонт Європи, Life, Цифрова Європа, COST та надані корисні поради щодо заповнення заявок на участь від керівника експертної групи з питань інтеграції до Європейського дослідницького простору директорату науки та інновацій МОН України Григорія Мозолевича; доктора медичних наук, заступника директора з наукової роботи Навчально-наукового Медичного інституту СДУ, керівника Центру колективного користування науковим обладнанням Навчально-наукового Медичного інституту СДУ (Україна), наукового співробітника лабораторії оптичних біосенсорів і функціональних наноматеріалів Інституту атомної фізики і спектроскопії Латвійського університету (Латвія) Максима Погорєлова; головної спеціалістки Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Міністерства цифрової трансформації України Катерини Ілієвої; начальника відділу інвестицій та проєктів відновлення Департаменту стратегічного планування та відновлення довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Віктора Буковинського; координаторки Офісу підтримки вченого Вікторії Лемещенко-Лагоди; члена керівного комітету та координатора надання грантів COST Action «Women on the Move», доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії та філософії, координатора міжнародної діяльності Бердянського державного педагогічного університету, голови галузевої експертної ради «Гуманітарні науки» Національного агентства із забезпечення якості освіти, координатоар Офісу підтримки вченого Ігоря Лимана.

У кінці курсу слухачі, засвоївши поради координаторів проєктів, самостійно змогли виконати практичне завдання, яке полягало у виборі Програми ЄС та заповненні анотації на основі вже реалізованих проєктів або опублікованих матеріалів (щоб уникнути плагіату ідей). Успішне завершення курсу викладачами кафедри Наталією Бондар, Вітою Цирульніковою, Оленою Шидловською, Тетяною Іщенко, Тетяною Сильчук, В’ячеславом Губенею, Оленою Тищенко і завідувачкою кафедри Ларисою Шаран підтверджено отриманими Сертифікатами.

Викладачі кафедри дуже вдячні координаторам Офісу підтримки вченого за цікавий і пізнавальний захід, а Збройним Силам України – за надійний захист і можливість продовжувати займатися науковою і педагогічною діяльністю!

Опублікований: 17-03-2023
Читайте також:
Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом

15 жовтня доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Бондар та асистент кафедри Ярослав Боярчук провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до харчових технологій» студентам групи ТІ-1-3 на міні-пивоварні «АВС Пивоварня» у м. Бровари. Під час заняття вони мали змогу детальніше ознайомитись із технологічними операціями в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від підготовки сировини до фасування готового продукту – першокурсники знайомляться з виробництвом 16 жовтня 2019

Кулінарний прогноз американського фахівця на 2022 рік дізналися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

2 грудня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Юлія Фурманова, Наталія Стукальська, Ігор Устименко та старший викладач Володимир Захаров відвідали онлайн-семінар, організований Національною асоціацією ресторанів США. Спікером заходу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кулінарний прогноз американського фахівця на 2022 рік дізналися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 03 грудня 2021

Визначені переможці конкурсу на краще відео декламування віршів Тараса Шевченка

Щороку у березні кафедра іноземних мов професійного спрямування проводить літературні читання на вшанування пам'яті Тараса Шевченка. Цього року викладачі кафедри організували конкурс на краще відео декламування віршів Кобзаря, як українською мовою, так і перекладів. Студенти активно готувалися до конкурсу, який став чудовою нагодою продемонструват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці конкурсу на краще відео декламування віршів Тараса Шевченка 21 березня 2025

Телеграм-бот для науковців

Із метою оперативного інформування науковців, інноваторів і стартаперів щодо новин і можливостей МОН запускає Телеграм-бот Info Science Bot, який інформуватиме про: актуальні можливості для науковців; актуальні можливості для інноваторів; актуальні новини та дипломатичні кроки органів влади й наукової спільноти щодо протистояння російській агресії,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Телеграм-бот для науковців 21 березня 2022