Н У Х Т

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

28 листопада 2023

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

23-24 листопада 2023 року на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», у якій взяли участь викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу – завідувачка кафедри, доцентка Ірина Мельник і професорка Ірина Антоненко.

У перший день конференції під час панельних дискусії викладачі та науковці, практики туристичного бізнесу, громадські діячі, представники військової адміністрації Львівської області обговорили питання розвитку туризму під час війни в Україні, визначили актуальні тренди туризму (безбар’єрність, оздоровлення та реабілітація) та стратегічні пріоритети відновлення туризму в післявоєнній перспективі, розглянули кращі практики підприємницької діяльності та формування туристичних продуктів. Дискусії проходили у жвавому спілкуванні, учасники відповідали на питання та ділилися досвідом, зокрема щодо особливостей підготовки фахівців з туризму та рекреації в умовах невизначеності.

Другий день учасники конференції присвятили обговоренню змісту освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм і рекреація». В обговоренні взяли участь представники університетів України, гаранти освітніх програм, завідувачі кафедр Львівського торговельно-економічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету харчових технологій, Луцького національного технічного університету, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Черкаського державного технологічного університету, Національного університету «Запорізька політехніка», Одеського національного морського університету, Одеського національного університету імені І. І. Мечнікова, Уманського національного університету садівництва і стейкхолдери, представники туристичного та готельного бізнесу: директор туроператора «Відвідай» Ігор Губіліт, екскурсоводка, викладачка курсів гідів «Мандри плюс» Наталія Зубик, директорка туристичної агенції «Калина Тур» Анна Ратушна, засновниця туристично-виховного центру «Гніздо яструба» Марія Бойко, старша наукова співробітниця Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, керівниця туристичного клубу Рідна.UA Ганна Гошко, начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, заступник директора по реабілітаційній частині Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України Андрій Чеберяк, екскурсоводка музею у темряві «Третя після опівночі» Катерина Халецька, к.філол.н., завідувачка науково-освітнього відділу Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Зоряна Дрозда, заступниця генерального директора ПрАТ ТГК «Дністер» Олександра Гагаріна. Учасники обговорення освітньо-професійних програм поділилися думками щодо покращення змісту освітніх програм та оновлення освітніх компонент відповідно до вимог ринку праці.

У другій половині дня був організований винний тур із виїздом до Закарпатської області (м. Берегово, Урочище Чизай), де учасники конференції побували на території всесвітньовідомої виноробні «Шато Чизай», однієї з небагатьох українських компаній, яка для виробництва вина використовує лише свій виноград, та позиціонує Закарпаття як край виноробства. Екскурсія Музеєм винороба Чиза ознайомила з традиціями виноградарства та виноробства, історією розвитку марки Chateau Сhizay. Дегустація провідних марок вина дозволила оцінити їх смаки та властивості. Для учасників конференції це була можливість ознайомитися з принципами роботи та організації успішного бізнесу, який є важливою складовою сфери гостинності не тільки регіону, а й України та сприяє розвитку міжнародного туризму.

Опублікований: 28-11-2023
Читайте також:
Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції

У 2025 році четвертокурсники-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» опановували системи управління безпечністю харчових продуктів на платформі Udemy у межах роботи студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньої програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції 10 червня 2025

Екскурсійний дубль у НУХТ учнів київської школи №92

16 травня 2019 року до нашого університету завітали учні 9-го класу середньої школи № 92 міста Києва. За останній місяць університет вдруге організує екскурсію для школярів цього навчального закладу, тому що попередній клас був дуже задоволений побаченим. Під час екскурсії наші гості ознайомилися з кафедрою екологічної безпеки та охорони праці, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсійний дубль у НУХТ учнів київської школи №92 16 травня 2019

Гостьова лекція для першокурсників від фахівців Cityhotel Residence

Здобувачі першого курсу освітньої програми «Технології харчування» в межах вивчення дисципліни «Ресторанна справа» прослухали гостьову лекцію «Розвиток закладів ресторанного господарства України. Досвід Cityhotel Residence». Ініціювали захід лекторка дисципліни, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Людмила Мамченко, асист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для першокурсників від фахівців Cityhotel Residence 22 вересня 2025

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація»

11 вересня 2025 року здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм і рекреація» разом із доцент кою кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяною Мірзодаєвою провели виїзне заняття у форматі гастрономічної екскурсії. Метою заходу було вивчення еволюції культури сніданку та кави на головній вулиці Києва – Хрещатику протягом ХХ-ХХІ століть. Екс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчальна гастроекскурсія другокурсників освітньої програми «Туризм і рекреація» 11 вересня 2025