Н У Х Т

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

28 листопада 2023

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у конференції «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

23-24 листопада 2023 року на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», у якій взяли участь викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу – завідувачка кафедри, доцентка Ірина Мельник і професорка Ірина Антоненко.

У перший день конференції під час панельних дискусії викладачі та науковці, практики туристичного бізнесу, громадські діячі, представники військової адміністрації Львівської області обговорили питання розвитку туризму під час війни в Україні, визначили актуальні тренди туризму (безбар’єрність, оздоровлення та реабілітація) та стратегічні пріоритети відновлення туризму в післявоєнній перспективі, розглянули кращі практики підприємницької діяльності та формування туристичних продуктів. Дискусії проходили у жвавому спілкуванні, учасники відповідали на питання та ділилися досвідом, зокрема щодо особливостей підготовки фахівців з туризму та рекреації в умовах невизначеності.

Другий день учасники конференції присвятили обговоренню змісту освітньо-професійних програм підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм і рекреація». В обговоренні взяли участь представники університетів України, гаранти освітніх програм, завідувачі кафедр Львівського торговельно-економічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету харчових технологій, Луцького національного технічного університету, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Черкаського державного технологічного університету, Національного університету «Запорізька політехніка», Одеського національного морського університету, Одеського національного університету імені І. І. Мечнікова, Уманського національного університету садівництва і стейкхолдери, представники туристичного та готельного бізнесу: директор туроператора «Відвідай» Ігор Губіліт, екскурсоводка, викладачка курсів гідів «Мандри плюс» Наталія Зубик, директорка туристичної агенції «Калина Тур» Анна Ратушна, засновниця туристично-виховного центру «Гніздо яструба» Марія Бойко, старша наукова співробітниця Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, керівниця туристичного клубу Рідна.UA Ганна Гошко, начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, заступник директора по реабілітаційній частині Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України Андрій Чеберяк, екскурсоводка музею у темряві «Третя після опівночі» Катерина Халецька, к.філол.н., завідувачка науково-освітнього відділу Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Зоряна Дрозда, заступниця генерального директора ПрАТ ТГК «Дністер» Олександра Гагаріна. Учасники обговорення освітньо-професійних програм поділилися думками щодо покращення змісту освітніх програм та оновлення освітніх компонент відповідно до вимог ринку праці.

У другій половині дня був організований винний тур із виїздом до Закарпатської області (м. Берегово, Урочище Чизай), де учасники конференції побували на території всесвітньовідомої виноробні «Шато Чизай», однієї з небагатьох українських компаній, яка для виробництва вина використовує лише свій виноград, та позиціонує Закарпаття як край виноробства. Екскурсія Музеєм винороба Чиза ознайомила з традиціями виноградарства та виноробства, історією розвитку марки Chateau Сhizay. Дегустація провідних марок вина дозволила оцінити їх смаки та властивості. Для учасників конференції це була можливість ознайомитися з принципами роботи та організації успішного бізнесу, який є важливою складовою сфери гостинності не тільки регіону, а й України та сприяє розвитку міжнародного туризму.

Опублікований: 28-11-2023
Читайте також:
Інноваційні технології в освіті опановують наші викладачі

Щодня українці продовжують навчати та навчатися – незалежно від місця, часу та обставин життя у воєнний час. Нині основний акцент робиться на впровадження технологій та інновацій в освіті, її цифровізації, що дозволить швидше змінити її на краще, щоб здобувачі освіти отримали знання, які відповідають викликам сучасності. Наші викладачі активно долу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології в освіті опановують наші викладачі 07 липня 2023

Пізнавальна зустріч із випускницею кафедри технології оздоровчих продуктів

3 жовтня на кафедру технології оздоровчих продуктів завітала випускниця магістратури 2020 року освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Наталія Ткачук. На гостьовому занятті з дисципліни «Основи кріогенних і сушильних технологій», яке для здобувачів третього курсу Навчально-наукового ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальна зустріч із випускницею кафедри технології оздоровчих продуктів 04 жовтня 2022

Кафедра технології молока і молочних продуктів наочно знайомить другокурсників із родзинками майбутнього фаху

17 січня 2019 р. у рамках ознайомлювально-виробничої практики, студенти 2-го курсу навчання, академічних груп 6 та 7 у супроводі доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Алли Тимчук і асистента Тетяни Пшеничної відвідали кафе-виробництво молочних продуктів «Milk Point» (м. Київ). Студенти ознайомилися з принципом роботи міні-цеху каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології молока і молочних продуктів наочно знайомить другокурсників із родзинками майбутнього фаху 18 січня 2019

Наші рекламісти вітають з Різдвом!

Здобувачі спеціальності 061 «Журналістика», освітньо-професійної програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» вітають зі світлим святом Різдва. Пам’ятаємо, завдяки кому ми маємо змогу відзначати його вдома. Дякуємо ЗСУ за наше Різдво!

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші рекламісти вітають з Різдвом! 25 грудня 2023