Н У Х Т

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

11 грудня 2020

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців.

На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про історію становлення та розвитку риторики, її основні поняття і закони, а й про основні правила ефективного публічного виступу. Доцентка Людмила Приблуда, яка викладає цей курс, зазначила, що основна мета занять – навчитися складати тексти промов із потрібної теми для різних ситуацій чи то в професійній, чи то в міжособистісній комунікації. Тому робота на заняттях мала передусім креативний характер. Здобувачі навчилися працювати над своїм мовленням, з аудиторією, керувати собою, створювати оригінальні публічні виступи з використанням предметів чи дії тощо, мета яких – зацікавити та тримати увагу аудиторії протягом усього публічного мовлення, позбутися страху перед слухачами під час публічних виступів.

Здобувачі ІІ курсу спеціальності «Хімічні технології та інженерія» Навчально-наукового інституту харчових технологій та спеціальності «Екологія» факультету біотехнології та екологічного контролю, для яких викладається риторика у І семестрі, впоралися із поставленими завданнями!

Викладачка щиро вдячна кожному здобувачеві за роботу та бажає, аби практичні навички, які вони одержали під час занять, ефективно використовували у професійній діяльності.

Опублікований: 11-12-2020
Читайте також:
Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася знаменна подія – були захищені перші магістерські роботи за освітньою програмою «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології». Протягом захистів, що проходили 21 та 22 лютого, десятеро студентів представили Екзаменаційній комісії свої дослідженн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист перших магістерських робіт студентів-аюрведистів довів професійну компетентність наших випускників 25 лютого 2019

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських робіт і проєктів здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», заочної форми навчання. Під час 4 засідань Екзаменаційної комісії були заслухані 28 робіт і проєктів здобувачів другого рівня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти здобувачів магістерського рівня вищої освіти заочної форми на кафедрі готельно-ресторанної справи 24 лютого 2020

Визначені переможці І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

В університеті визначили переможців І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Нагадаємо, Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка був започаткований у 2010 році, і відтоді у ньому щороку традиційно беруть участь юні поціновувачі творчості Великого Ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка 22 листопада 2024