Н У Х Т

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

11 грудня 2020

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру!

Хто не вміє говорити, той не побудує кар’єру, – наголошують викладачі кафедри гуманітарних дисциплін. Тому всі заняття з риторики були спрямовані на досягнення професійного успіху та формування відповідних риторичних компетентностей у майбутніх фахівців.

На заняттях із вибіркової навчальної дисципліни «Риторика» здобувачі не лише дізналися про історію становлення та розвитку риторики, її основні поняття і закони, а й про основні правила ефективного публічного виступу. Доцентка Людмила Приблуда, яка викладає цей курс, зазначила, що основна мета занять – навчитися складати тексти промов із потрібної теми для різних ситуацій чи то в професійній, чи то в міжособистісній комунікації. Тому робота на заняттях мала передусім креативний характер. Здобувачі навчилися працювати над своїм мовленням, з аудиторією, керувати собою, створювати оригінальні публічні виступи з використанням предметів чи дії тощо, мета яких – зацікавити та тримати увагу аудиторії протягом усього публічного мовлення, позбутися страху перед слухачами під час публічних виступів.

Здобувачі ІІ курсу спеціальності «Хімічні технології та інженерія» Навчально-наукового інституту харчових технологій та спеціальності «Екологія» факультету біотехнології та екологічного контролю, для яких викладається риторика у І семестрі, впоралися із поставленими завданнями!

Викладачка щиро вдячна кожному здобувачеві за роботу та бажає, аби практичні навички, які вони одержали під час занять, ефективно використовували у професійній діяльності.

Опублікований: 11-12-2020
Читайте також:
Відкрита лекція з «Дієтології»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Ірини Корецької з дисципліни «Дієтологія» для здобувачів 4 курсу, збірної групи ХЧ-4ск. Лекція «Особливості використання харчових продуктів для приготування дієтичних страв» була присвячена вивченню продуктів для розроблення рецептур дієтичних страв. Лек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція з «Дієтології» 22 листопада 2023

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

13 березня студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції отримали унікальну можливість відвідати бізнес-тренінг «Від соціального інтелекту до емоційної сили. Емоційний інтелект як ключ до успіху», який провела HR-менеджер компанії «Штайнер-Україна» Ірина Соболевська. «Штайнер-Україна» – інжинірингова компанія, що представляє інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що таке емоційний інтелект дізналися студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня 2019

Цікава наукова розвідка нашої професорки оприлюднена у колективній монографії

Днями вийшла у світ довгоочікувана наукова розвідка – колективна монографія «Російсько-українська війна 2014-2022 років: історичні, політичні, культурно-освітні, релігійні, економічні та правові аспекти», ініційована науковцями Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Під однією обкладинкою зібралися понад сотня авто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава наукова розвідка нашої професорки оприлюднена у колективній монографії 15 серпня 2022

Нормативне забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти, організація навчального процесу і кадрові питання: відбулося планове засідання вченої ради

28 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету, яке ректор Анатолій Українець розпочав із вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення дипломів про присвоєння наукових ступенів. Дипломи доктора наук були вручені Оксані Шульзі та Олександрі Нєміріч, диплом кандидата наук отримав Ігор Устименко....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нормативне забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти, організація навчального процесу і кадрові питання: відбулося планове засідання вченої ради 28 листопада 2019